|

Salutare TPU, am 17 ani si in am in jur de 75 de Kg, si as vrea sa imi cumpar gantere dar nu stiu de cate Kg. Pana acuma am facut numai flotari de vreo 2 an, de 3 ori pe saptamana cu 2 reprize a cate 15. Voi de cate Kg imi recomandati?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La inceput alege o greutate care sa iti permita sa faci 12-15 repetari corecte, fara a schimba pozitia corpului. Dupa 4-8 saptamani poti creste greutatile astfel incat sa iti permita 8-10 repetari corecte. Fa o incalzire generala(10 minute de miscari de gimnastica inainte de fiecare antrenament) si 1-2 serii cu jumatate din greutatea de lucru la fiecare exercitiu nou.
Daca vrei sa stii mai multe si sa consulti un mod de antrenament poti intra aici:
http://www.getfit.ro/......acasa.html
Din pacate eu nu iti recomand asa ceva. Ganterele nu sunt bune pentru dezvoltarea corecta si echilibrata a orgamismului tau, mai ales ca esti inca in crestere. Daca vrei sa stii alte tipuri de exercitii pe care le poti face sa ma anunti si iti voi spune.
Mult noroc!;)

| a răspuns (pentru andru0411):

Ce treaba au ganterele cu cresterea in inaltime?

Poate sa faca si haltere daca e in crestere si tot e ok.

Mai documenteaza-te si tu copil mic

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Cand am spus eu ca nu sunt bune pentru cresterea in inaltime?
Am spus ca nu sunt bune pentru ca el este inca in crestere, adica, inca nu s-au dezvoltat complet oasele si muschii. Practicarea unor sporturi ca acesta, fara indrumarea unui specialist, ar putea duce la ruperea sau avarierea muschilor sau avarietea oaselor, nemaivorbind de deformarea masei musculare sau a structurii osoase. Din acest motiv nu sunt recomandate ganterele sau halterele copiilor( adica celor care inca mai sunt in dezvoltare; cam pana pe la 20-21, depinde de individ)

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai facut flotari 2 anilaughingmare performanta...te duci la magazin si incerci sa vezi cu cate poti face.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru FatUglyVirgin):

Copile, informatia aia era orientativa pentru am da cineva un raspuns concret. E altceva daca nu faci nici un exercitiu si vrei sa tragi de fiare. Dar ce sa ii explic unu copil avortat de nici 10 ani.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează