| Anoniq a întrebat:

Salutare TPU, am decis să fac o schimbare în viața mea si as vrea să încep să ma duc la sală, problema este că nu prea am cum, stau la țară și mijloacele de transport în comun nu imi sunt favorabile, să zicem că după școală ma duc la sală (am ore până la 2-3, iar să zic că merg la sală dupa ora 3.30-4) nu am cu ce să mă întorc acasă, nu am prieteni/cunoștințe care au mașină si care au putea să ma ajute, credeți că aș putea să fac "sală" acasă fără echipamentele necesare sau ce alte alternative credeți că mai există?

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Depinde ce tip de sala vrei sa faci daca vrei sa te axezi pe cardio iti poti cumpara o bicicleta statica sau o banda de alergare, daca vrei sa pui masa musculara pe tine pe langa banda sau bicicleta mai ai nevoie de greutati: gantere, haltera, bara Z etc
Din propria experienta iti zic ca sunt bani aruncati aiurea sa iti faci un loc acasa nu de alta dar nu vei avea tragerea de inima pe care o ai cand faci la o sala de forta din oras, din exteriorul locuintei, de ce? cand platesti abonament parca devii mai responsabil, ai persoane acolo care te pot ajuta si cu care poti socializa, ai mai mult spatiu si mult mai multe aparate decat iti poti permite in mod normal.
Deci daca nu poti acum asteapta inca 1-2-5 ani pana vei avea posibilitatea sa mergi la o sala adevarata.
Acasa ce sa iti zic, poti alerga, flotarile sunt printre cele mai bune exercitii lucreaza bine partea de sus, mai poti face genoflexiuni etc

| GabiDumitrescu a răspuns:

Calisthenics, mafrend, calisthenics e raspunsul pe care il cauti. https://victordiaconescu.com/4417-2/

| Frank51 a răspuns:

Sportul sau sala este un stil de viață, dacă te interesează mult vei face într-un fel sau altul să reușești. Cea mai buna soluție este să ai răbdare până dai la un liceu/facultate într-un oraș și sa faci acolo.

| Apokales a răspuns:

Da, cred ca poti face sport acasa. O sa arati foarte bine si fara greutati, doar facand exercitii cu greutatea propriului corp.
Baga:
Tractiuni - pentru. spate si biceps
Flotari - pentru. piept si triceps
Stand in maini - pentru. umeri
Podul - pentru. spatele inferior (stiu, podul, suna banal. dar cati de la sala il pot face din picioare?)
Genuflexiuni - pentru picioare (cati de la sala pot face 10 genuflexiuni intr-o singur picior, aka. genuflexiuni pistol?)
Si abdomene.

Par lucruri banale, dar cand vor deveni usoare, va trebui sa incerci variatiile acestora. Cum ar fi sa ajungi sa faci flotari stand in maini? Este un exercitiu care atrage atentia mult mai bine decat un brat de 40 de cm.

| laviniaaaaaaaaa a răspuns:

Hei. Bineînțeles că poți face de acasă.
Dacă vrei să alergi, sigur iti găsești un parc sau un drum mai linistit. Sau iti cumperi o bicicletă.
Doar că iarna e mai greu.
Găsești o grămadă de exercitii pe internet pe care să le faci de acasă și care nu necesită echipament.