|

Salutare TPU! Cum fac sa-mi creasca masa musculara, dar sa si scap de grasime in acelasi timp?

Adica practic sa mi se vada asa muschii pe mine cum li se vede baietilor bine-facuti de la plaja. Sa se vada muschiul si daca nu il incordez.

Stiu ca atunci cand te apuci de sala trebuie sa mananci mai bine, dar totusi, cu grasimea care se depune in plus(pe langa muschi) ce se face?

FUNDA!

P.S. Am 15 ani, 174cm, 70kg si sunt de fel mai puternic decat ceilalti de varsta mea

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai cum in acelasi timp. Fa vreo 2 ani masa musculara si apoi 2-3 luni definire si o sa fii ok.

| explică (pentru Cosmin86):

2 ani?!?!?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da. Ideal ar fi 3-4. muschii se pun in ani de zile, unii si-au facut un super corp in 5 ani.

sala faci toata viata. sunt oamein care fac de 30 de ani. E un stil de viata, nu ceva "sa obtin repede un corp", asta e o prostie datorita careia 90% esueaza grav.

| explică (pentru Cosmin86):

Pai si daca esti adolescent, si ai 15 ani? Adica fix cand cresterea in masa musculara este foarte mare?
Eu de exemplu de vreo 2-3 luni fac exercitii pe-acasa(si da, stiu ca nu se pot compara cu cele de la sala) si am devenit mai puternic, inainte aveam 69kg, iar acum am 70kg si cand ma uit in oglinda se vad muschii de pe brate mai evidentiati, plus ca am reusit sa imi incordez pectoralii cat de cat si sa fac asa...cand cu stangul, cand cu dreptul

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Cresterea musculara foarte mare este intre 20 si 30 de ani. Nu la 15 ani.

Dupa 2-3 luni de exercitii acasa ti se vad muschii in oglinda... apuca-te de sah

| explică (pentru Cosmin86):

Bine...nu prea mari diferente...dar eu chair le vad, chiar daca sunt mici

| a răspuns:

Salut,

In primul rand trebuie sa ai in vedere faptul ca muschii si tesutul adipos(grasimea) sunt 2 tesuturi diferite care nu se poat transforma dintr-unul in altul. Daca vei face antrenament cu greutati mari pentru cresterea masei musculare automat vei pune un strat de grasime(in functie si de genetic,tip somatic etc) dar nu va fi foarte mare daca mananci alimente bogate in proteine si mai putini carbohidrati(dulciu,sucuri paine,alimente bogate in zahar in general). Sfatul meu este sa nu-ti bati capul prea tare cu grasimea si sa-ti vezi de antrenamente linistit, iar daca te vei ingrasa, poti apoi sa faci antrenamente cu greutati mai mici si repetari mai multe, cardio(alergat, sarit cu coara, inot etc)Asa ca da-i bataie si spor la treabawinking