| GraveDigger91 a întrebat:

Salutari! Am 14 ani si vreau sa ma apuc de arte martiale, si nu stiu ce arta, eu ma gandeam la krav maga, mma, muay thai sau kick boxing.Voi ce imi recomandati, ce ma sfatiuiti?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca-le pe toate, ramai unde-ti place laughing.

| Kerre a răspuns:

Personal iti recomanda box-ul, dupa parerea mea este un stil de lupta practicat de multi oameni si nu este chiar greu de invatat. Dar decizia este a ta ce stil de lupta alegi sa practici.

| Doja a răspuns:

Depinde ce vrei sa faci cu arta respectiva.

Daca vrei ceva util, fa box ca sa inveti sa dai cu pumnul si sa ai joc de picioare.

90% din profesorii de Krav maga de la noi sunt diletanti si predau fantezii. Daca vrei sa te duci pe directia asta asigura-te ca profesorul vine din trupe speciale pe bune (mascati, servicii, etc) pentru ca astia sunt singurii care mai invata Jew Jitsu real.

mma, muay thai, kb sunt bune daca vrei sa-ti faci mobilitate la picioare. Cu o mica observatie: orice arta martiala care te pune in situatia de a ajunge la pamant (asa cum face mma-ul cand foloseste anumite elemente de bjj) iti sunt fatale intr-o situatie reala. Nu trebuie sa ajungi jos niciodata.

Poti sa mai incerci artele martiale japoneze sau chinezesti (karate, wing chun, kung fu), insulare (kali, escrima) sau chiar scrima / hema daca vrei sa faci ceva cu arme.

| aquarius231 a răspuns:

Informează-te în legătură cu cluburile de arte marțiale existente în orașul tău. Întreabă-ți și părinții, e posibil să cunoască mai multe detalii. Ideal ar fi ca la clubul unde vei merge să se facă o diferențiere pe categorii de vârstă. Într-un final, tot autoapărare vei învăța, indiferent de stil. Dacă vei avea aspirații mai înalte mai târziu (să faci performanță), vezi tu ce decizi la momentul respectiv. Baftă!