anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Saluuuut!
Am 16 ani si am avut undeva la 85 de kg! Acum am ajuns cam la 65 de kg(baiat) doar ca mi se pare ca am slabit din muschi, nu din grasime.
Am un coleg de 75 de kg care este plin de muschi cu abdomen super, pe cand eu sunt mai slab si am burta laughing.
Aveti idee unde am gresit? La alimentatie m-am cam infometat ceea ce e gresit într-adevăr, insa in prezent evit dulciurile si nu mai mult de 2000 de kcal pe zi+sala.
Niste sfaturi? Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| Iosuat a răspuns:

Salut Ionut, si eu am aceeasi problema, cred ca si mai grava. Am coborat de la 84 de gk la 69 dar cum ai zis, prin infomatrae, e gresit, pentru ca tu erai destul de facut la kg alea, cum eram si eu, infometarea a ars prima muschii si nu grasimea,( vorba aia, slab cu burta, din pacate), acum primul pas pe car trebuie sa-l faci e sa mergi la o farmacie, pe un cantar special, costa in jur de 1 leu, acolo iti da toate informatiile inclusiv BF (BODY FAT) grasime corporala. Acum, problema e ca tu ai undeva pe la 20% grasime corporala, ca sa fi slab., trebuie sa iti faci necesarul caloric, nu calorii, ci macronutrienti, si sa iti calculezi zilnic macronutrientii, trebuie sa mananci minim 160 gr proteine pe zi (acum depinde de ce vrei sa faci, iti mai pot explica cum sta treaba), daca faci sala intens, sa zicem 5 antrenamente pe sapt, (mie imi placea sa ma duc si de 7 ori, asa am slabit in cateva saptamani,) ai sanse, sau scopul tau va fi scaderea procentajuluiu de grasime, si acumularea de masa musculara, vei avea sansa asta, pentru ca esti incepator, restul nu pot slabi, si pune masa in acelasi timp, dar tu poti, fiind la inceput, altceva... daca vrei sa ne ajutam reciproc, antrenamente, alimentatie, mese, orice, si eu sunt in aceeasi situatie, momentan n-am mai facut sala de ceva vreme dar ma reapuc( probleme medicale), scrie-mi, mult succes!

| anonim_4396 explică (pentru Iosuat):

Multumesc frumos de raspuns! Cu proteinele incerc. cel putin 100 pe zi mananc din piept de pui fript si legume mexicane+ paine neagra.
Sala fac de 4 ori pe saptamana, chiar 5, iar calorii nu depasesc 2000 pe zi.
Fac si cardio (sar coarda din cand in cand).
Scopul meu este sa ajung la un abdomen frumos, mna ca la fiecare adolescent laughing.
Mersi din suflet si daca vrei sau mai ai sfaturi precum alimente bogate in proteine, ținem legatura!winking

| Iosuat a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca macar putin m-am facut inteles, si totusi cred ca am putea tine leagtura, si tu m-ai putea ajuta mult pe mine, ( eu am probleme cu poftele, gen, sunt endomorf si cam greu cu alimentatia, am nevoie de dulce si mna... ) INCA UN SFAT, sa nu te ti 3 saptamani in fiecare seara cuy legume mexicane PENTRU CA, la un moment dat te veio scarbi de ele, si din pacate nu le vei mai putea manca dupa aceea, alterneaza, eu acum ma pun pe lucru, vreau sa-mi fac mesele cu caloriile si macronutrientii pentru 7 zile ca sa nu stau in fiecare minut sa calculez si sa ma gandesc ce sa mananc, ps: pe langa legumele mexicane de la lidl ( de unde le luam eu laughing trageam la tigaie niste carne de vita cu piper mult si niste branza cottage ( carnea fiind iute era super, mie care imi place, si branza ceva mai light, bafta happy

2 răspunsuri: