| Balantines a întrebat:

Se merită să mă duc la kick boxing? Vreau sa devin mai puternic si sa ma pot apara in fata oricui. De la kick boxin cresti in inaltime? Am deja 16 ani si 9 luni.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se merita, de ce nu? E mai eficienta decat taekwondo sau aikido. Dar mai putin spectaculoasa. O confruntare de strada e un eveniment rar in viata unui cetatean obisnuit si nu are nici o legatura antrenamentele de pe saltea.

De obicei inainte de lupta propriu zisa exista o perioada de escaladare a tensiunii cand schimbi replici cu oponentul,in timpul asta corpul elibereaza masiv adrenalina pregatindu-te de fuga sau lupta primara, totul pe "pilot automat".

Eliberarea de adrenalina iti trimite mult sange in picioare(de aici senzatia de "genungi taiati") si te face sa tremuri(tremurul fiind un fel de tonus musucular precursor folosirii muschilor la capacitate maxima) astfel iti pierzi capacitatea de a avea miscari coordonate complexe, in plus iti pierzi vederea periferica datorita "tunnel vison" si iti ramane in campul vizual doar fata adversarului(asta te predispune la accidentari si nici nu mai vezi diferite parti ale corpului adversarului pentru a face scheme fancy).

Singurul stil natural de lupta instinctual ramane lovitura directa sau croseul(asa zisa ciobaneasca din fundul curtii big grin ), din fericire boxul exceleaza in a finisa loviturile astea si a le face "mai automatizate", orice altceva e pierdere de vreme.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Pentru ca numai acolo se scrie: "Se merita". In mediul normal, in care se cunoaste limba romana, se scrie doar "merita".

| CuriousStuff a răspuns:

"Se merita" sa faci orice sport.
Dar de crescut in inaltime nu cresti decat atat cat iti spune ADN-ul sa cresti. Foarte putin influenteaza sportul si alimentatia.

| Friday13 a răspuns:

De la baschet, inot stiam ca mai cresti in inaltime, dar de ce nu incerci karate sau ceva e genul?

| Sn4k3 a răspuns:

De crescut in inaltime nu te va ajuta mai deloc, dar e bine sa faci. Vezi de MMA.