| Marcel0007 a întrebat:

Stie cineva o carte, sau mai multe, despre fitness, tehnica de antrenament, cum sa iti faci un antrenament corect, genul asta, nu trebuie sa fie neaparat despre fitness, chestia e ca fac atletism si nu stiu cum sa ma antrenez corect, si cum sa cresc musculatura corect si eficient(nu alerg).

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incepatori
Starting Strength
Book by Mark Rippetoe

"Acest program a fost dezvoltat de Mark Rippetoe si are ca scop principal cresterea fortei musculare. Programul de forta se împarte în două zile distincte, 3 zile pe săptămână. Pe măsură ce progresezi, mici variații vor fi aduse (ținând cont și de adaptabilitatea fiecăruia).

Aspecte generale.

Scopul principal al acestui program este să te facă mai puternic, prin adăugarea treptată și controlată a mai multor greutăți de la antrenament la antrenament. Această progresie este posibilă, datorită efectului de novice, The Novice Effect, teorie pe care o să o explicăm în detaliu într-un articol viitor. Antrenamentul se urmează timp de 3 zile, în zile non-consecutive… de exemplu Luni/ Miercuri/ Vineri sau Marți/ Joi/ Sâmbătă sau orice schemă similară.

În general adulții sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, pot adăuga la primele 2-3-4 antrenamente aproximativ, 5 kg la genuflexiune, 7-10 kg la deadlift. După primele antrenamente, trendul ascendent la greutățile de lucru, se va încetini vizibil, la aproximativ 3 kg (pentru cele 2). La presa pentru umeri, pentru piept și power clean, se recomandă o creștere inițială de 5 kg, după care 2-3 kg, dacă și această ascensiune de 2-3 kg este prea mare, atunci sunt acceptate si creșteri mai mici."
...
https://www.thebarbellgarage.com/......-de-forta/

Intermediari / avansati
Science and Practice of Strength Training de Vladimir M. Zatsiorsky (cea mai buna recomand)
E folosita de majoritatea athletilor rusi de toate vârstele, te face sa intelegi aspectele mai adanci despre antrenamentele de forta/viteza si masa musculara

The Westside Barbell Book of Methods
Book by Louie Simmons

Juggernaut training system

1 răspuns: