anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt hard gainer și mă gândesc să mă las de sală; este foarte frustrant faptul că nu pot pune masă musculară pe mine atât de ușor pe cât mi-aș dori. După antrenament mușchii pe care îi lucrez sunt pompați, toate bune și frumoase, mă antrenez bine, fac febră musculară, dar cresc foarte greu in greutate. Probabil veți spune sa mănânc mai mult și chestii de genul, ei bine mănânc mult, dar nu pun pe mine. Suplimentez și necesarul de proteine cu 2 shake-uri pe zi sau in funcție de câtă carne mănânc. Lumea la sala zice că trag bine, am talent, menționez că am făcut și atletism în copilărie, deci nu sunt chiar străin de sport. Au apărut în orașul meu și numeroase întreruperi din cauza cazurilor de covid, dar de 2 săptămâni de când s-au deschis salile am revenit, dar mă gândesc să mai merg 2 săptămâni cat mai am abonament și să mă las pentru că deja devine frustrant. Am adunate de când m-am apucat de sală în jur de 5-6 luni, nu este mult, dar nici puțin, iar în greutate nu reușesc să cresc spectaculos, cred că de când m-am apucat am pus maxim 2.5 kg. Iau și creatină, vitamine pe lângă proteine. Bănuiesc că tot ce pățesc este din cauza faptului că atunci când eram la atletism antrenorul ne îndopa cu steorizi gen Naposim, Danabol și din cauza asta mi s-a stricat metabolismul. Mentionez că sunt sănătos, mă simt bine. Voi ce părere aveți?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Tu ai spus ca esti hard gainer si te mai si grabesti aiurea.
Aia care sunt mari si musculosi si mai iau si steroizi pe langa asta, fac sala de ani de zile, nu te dezvolti armonios in 5 luni sa stii, sunt unii care fac sala de 10-15-20 de ani ca sa aiba un corp de invidiat!
Faptul ca la atletism va pus sa luati substante anabolizante nu cred ca a stricat ceva la metabolism, acesta zic medicii ca nu se deregleaza asa cum credem noi, acum eu nu stiu in ce conditii.
Doar ca tu renunti usor si vrei rezultate in timp relativ scurt.
Eu am vazut uscati de astia ca tipul lor somatic este ectomorf, care dupa 2-3-4 ani au inceput sa arate bine si toti iau prafuri de stea in draci, eu de exemplu sunt pompat si fara sa iau nimic doar din sala natural dar nu am denirea unui ectomorf.
Deci pe scurt trebuie sa te tii de acest sport.
Daca in 2-3 ani nu ai rezultate atunci putem vorbi ca ai o problema dar asa in 5-6 luni, nu vad unde e problema.

| Sorin2k3 a răspuns (pentru Simpatic):

Nici nu ma asteptam in 5-6 luni sa fiu un urias, dar totusi ma asteptam la ceva rezultate mai bune tinand cont de cat mananc pana dau pe afara si suplimente...pai daca nu faceam tot efortul asta nu cred ca puneam nici 2 kg pe mine; corpul meu nu este de uscat, cel putin in partea superioara arat foarte bine zic eu, se vad venele si liniile la muschi dupa ce lucrez, punctele mele slabe sunt picioarele care sunt slabe din cauza ateltismului care m-a secat unde alergam de rupeam, iar bratele care nu arata nici wow nici bau. Cel mai enervant este cand aud diferiti tip care zic ca in pauzele astea de sala (cand a fost inchisa) au pus pe ei nu stiu cat, iar eu am stagnat sau chiar putin slabit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Singura ta problema e ca nu mananci destule calorii. nimic mai mult

| Sorin2k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mănânc destule calorii, am menționat și totuși nu pot să mănânc ca un porc pentru că îmi vine sa vomit, e logic.

| anonim_4396 explică (pentru Sorin2k3):

Nu mananci destule, sa nu crezi ca stii sa le masori cum trebuie pentru ca nu stii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci tu în 5 luni ai pus 2.5kg. Eu în 2 ani jumate am pus... hm. poate 3-4kg. Și nu mă consider deloc hard gainer. Deci in opinia mea problema ta e că ai așteptări nerealiste. E drept, mai făcusem sport înainte, calisthenics și lucruri de genul, deci mare parte din masa musculară o avea deja și mai mult m-am concentrat pe forță. Cam la fel ești și tu, nefiind complet începător cu sportul, normal că nu o să crești accelerat, pur și simplu nu ai luat-o de la 0. Nu deveni obsesiv cu numerele. Vezi cum te simți, cum arăți, cum performezi, asta contează. Kilogramele sunt irelevante fără context. Normal că poți pune mult mai mult, dar aia ar fi slănină pură. Nici nu văd cum ai putea pune mai mult de cele 2.5kg în 5-6 luni dacă ne referim la mușchi. Așa oricine poate pune și 20kg și fără sală, dar nu de asta ai tu nevoie. În primul rând, termină măcar un an întreg de sală inainte sa iti faci o opinie. Iar în al doilea rând, lasă numerele, gramajele și învață să iubești procesul, distrează-te un pic happy

| Sorin2k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chestia e că dacă nu mă duc la sala nu am pofta de mâncare și mai rău slăbesc, alții mi-au zis că în pauzele alea de sala s-au îngrășat, dar eu n-am șansa asta. Deja cred că dau degeaba banii pe mâncare și suplimentele astea pentru că dacă nu am geneticul care sa mă ajute sa pun ceva pe mine mă chinui degeaba. Cred că și din cauza steroizilor pe care i-am luat pe la 15-16 ani.