| Ingognito a întrebat:

Un prieten spune ca daca faci doar o data pe saptamana o grupa nu cresti, el face o grupa de doua ori pe saptamana deci cum e mai bine o data sau de doua ori? Si de ce.

6 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Alimentaia sanatoasa si sporturile "naturale" ajuta cel mai bine cresterea! ( inotul si chiar escalada. ) este bine sa lucrezi si la spaliere. in rest : apa de ploaie si indrumatori de fitness de toata jena. succes!

| DovleacTurbat a răspuns:

Suntem diferiti. Eu s-ar putea sa am rezultate maxime cu 1 grupa lucrata 1 singura data pe saptamana, iar tu sa ai rezultate minime spre inexistente, intelegi? Nu exista un "universal" sa-i zicem asa. Experimenteaza 5-6 luni cu 1 data pe saptamana, 5-6 luni cu 2 ori si vezi cum raspunde organismul tau.

| BloodyLips a răspuns:

De doua ori, e logic. Cu cat lucrezi mai mult, cu atât e mai bine.Vezi doar sa nu faci greșeala sa faci prea mult.De 2-3 ori pe săptămână e ok dacă te antrenezi intens.În plus, ar cam trebui sa ai grija și la alimentație, altfel nu faci nimic.Și vezi sa nu faci greșeala sa faci un exercițiu simplu de multe ori.Nu face 300 de abdomene, găsește ceva de o intensitate mai mare și fa mai puține. Găsești programe de training corecte pe yt.

| Cosmin86 a răspuns (pentru BloodyLips):

" Cu cat lucrezi mai mult, cu atât e mai bine", nu chiar, daca muschiul nu se reface complet ( si asta dureaza 3-5 zile ) atunci cresti din ce in ce mai greu.

Eu prefer chiar o grupa la 8 zile, nu pe saptamana.

| FURRIA a răspuns:

Depinde de la organism la organism dar ideal ar fi ca atunci cand mergi la sala sa urmaresti urmatoarele obiective:
Sa fii bine alimentat.
Sa ai un progam bine conceput
Ti-as recomanda un progam de 5 zile sala cu 2 zile pauza ( Maxim 3 zile consecuvitve de sala dupa care 1 sa iei pauza) in fiecare zi alegi o grupa mare si una mica( De exemplu Spate-Triceps/ Piept-Biceps / Picioare-Abdomen) si o grupa musculara la alegere sa o repeti, de expl: saptamana asta bagi de 2 ori PIEPT-BICEPS, saptamana viitoare bagi de doua ori SPATE-TRICEPS.
Sper ca ti-am fost de ajutor.

| SpKH a răspuns:

Nu exista un raspuns cert. Depinde de tine. Nu e adevarat ca nu cresti cu o grupa pe saptamana. Ideea e ca la nivelul muschilor se creeaza microleziuni care trebuie refacute(de obicei in somn si e foarte importanta si alimentatia). Bineinteles, geneticul joaca primul rol. Arnold se antrena si 5 ore pe zi, insa el a fost o exceptie totala un "mutant". Ca muschii tai sa creasca, trebuie sa creezi acele leziuni, sa ajungi la febra de preferat si apoi trebuie sa le dai timp sa se repare. Daca nu le dai timp sa se repare, se ajunge la supraantrenament.
Cel mai bine e sa antrenezi cate o grupa pe saptamana, sa vezi cum merge, sa simti cat de odihnit esti si, in timp, sa vezi cum progrezesi. E bine sa lasi muschiul vreo 2 zile dupa ce ti-a trecut febra de tot. Vezi cum merge si daca crezi ca poti duce poti sa treci si la 2

Întrebări similare