| Eugeniusu a întrebat:

Unde gasesc o dieta pentru masa musculara, sa cresc, dar fara a pune grasime, ci muschi? Peste tot pe internet, trebuie sa platesc pentru a-mi face o dieta.

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Pai in primul rand ai nevoie de un cantar de bucătărie pentru ati cântări mancarea sa vezi exact cantitatea consumată de tine. Dupa care cauti pe internet lista cu valori nutritionale ale alimentelor si in functie de cantitatea consumata de tine iti calculezi ce si cat ai mancat. La mâncărurile gatite va trebui sa ti le faci tu sau sa-ti intrebi părinții cantitatea exactă de legume, cartofi, carnuri etc.

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Prin dieta nu pui masa musculara pe tine doar grasime atat, pentru masa musculara conteaza geneticul, culturismul, proteinele, degeaba manci carne daca nu faci mancare, indiferent de ce manci organismul o converteste in grasime e imposibil sa inversezi asta, niciodata organismul nu va converti ceea ce manci in masa musculara in scimb proteinele refac tesuturile rupte astfel creste masa musculara

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vezi pe Youtube canalul - luimarco

| DovleacTurbat a răspuns:

Nu exista asa ceva, nu exista sa pui pe tine doar tesut muscular pur. Nimeni, nici aia PRO cu alimentatie de mii de euro, suplimente, anabolizante si nu pun pe ei doar tesut muscular pur. Ca sa pui pe tine trebuie sa adopți un surplus caloric, dar asta inseamna tesut muscular plus tesut adipos.

| Eugeniusu explică (pentru DovleacTurbat):

Explica-mi putin cum sta treaba cu astea, sunt paralel cu subiectul.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Eugeniusu):

Pai e simplu. Trebuie sa-ti alegi scopul. Vrei "muschi" adopti o alimentatie bazata pe surplus caloric (consumi mai multe calorii decat arzi). Cum ti'am zis si mai sus nu exista asa ceva sa pui pe tine doar tesut muscular pur. Vei creste in greutate cu totul. Cand consideri ca ai pus le tine destul (6 luni, 1 an, 1 an +) poti incepe perioada de definire (este perioada in care iti schimbi alimentatia din surplus caloric in deficit caloric, adica consumi mai putine calorii decat arzi. Daca in surplus caloric consumai carbohidrati si grasimi cu nemiluita, in perioada de definire carbohidratii si grasimile vor fi la un nivel coborat spre inexistent (asta la apropierea sfarsitului perioadei de definire) proteinele vor fi baza si este recomandat ca in perioada de definire sa consumi 2g / kg corp pentru a nu-ti afecta tesutul muscular. In perioada de surplus caloric poti consuma si 1.5 g proteina/ kg. Pe scurt in perioada de surplus caloric castigi tesut muscular dar si grasime, iar in perioada de definire scapi de grasime si te bucuri de ce ai castigat.

| Eugeniusu explică (pentru DovleacTurbat):

Si cum sa imi calculez alimentatia? Carbohidratii, grasimile, proteinele?