| Kedoaka79 a întrebat:

Vreau sa ma apuc de sala și nu știu ce sa iau de început. Din câte am înțeles de început e ok sa iau aminoacizi și creatina. Dar as vrea ceva care sa îmi ofere și energie când fac sala și sa și cresc în masa musculara. Dacă ați putea să mă ajutați cu niște link-uri cu ce sa cumpăr și când sa le iau.

26 răspunsuri:
| Username272 a răspuns:

Am să te ajut eu pentru că și eu am fost începător ca și tine și am testat diferite produse Dar cel mai bun produs pe care îl am folosit este gigant Pro Mass conține tot pachetul adică aminoacizi grăsimi proteine etcetera este un produs foarte bun recomandat începătorilor dar pe viitor poți să încerci și creatinina Sper că te am ajutat și mult succes la antrenament exercițiile trebuie făcute așa cum îți spune antrenorul tău și trebuie executate corect indiferent câtă greutate pui

| acerr a răspuns:

Proteína cea mai buna e cea hidrolizata sau izolata, fără grăsime, fără carbohidrați
ia soja pulbere!

| aXy99 a răspuns (pentru Username272):

Probabil inca esti. Si nu ar trebui sa dai sfaturi. Contine tot pachetul? Zau? Proteine= aminoacizi. Creatinina este un derivat ciclic spontan al creatinei, creatina monohidrata voiai sa zici. Prostia aia de gigant pro mass are 42g de zahar din 46. Mai bine iti torni zahar pe gat si iei un concentrat proteic, ar fi mai eficient si ieftin.

Singurul supliment care merita luat ca incepator (si asta nu din prima zi de sala, ci dupa ceva timp cand iti pui alimentatia la punct cat de cat) este pudra proteica (asta in cazul in care nu consumi suficiente proteine). Creatina iti va da falsa impresie ca ai crescut datorita ei, mai bine o iei dupa multe luni de sala. Sau deloc.

| acerr a răspuns (pentru Username272):

Fals,nu se ia cu grasime

| Username272 a răspuns (pentru acerr):

Nu am vrut să zic grăsimi scuze

| Username272 a răspuns (pentru aXy99):

Și frate îmi dau seama că creatina îți crește masa musculară absorbant apa în mușchi dar restul de ingrediente o să te ajute foarte mult pentru că eu am lăsat de sală de aproximativ jumătate de an și am rămas cu aceeași masă musculară întradevăr conține mult zahăr dar zahărul ajută pentru absorbția ingredientelor în sânge după antrenament

| aXy99 a răspuns (pentru Username272):

Zaharul ajuta? Carbohidratii ajuta! Nu neaparat zahar. Poti manca zahar daca ti-e pofta de o prajitura, nu e problema, dar sa mananci zahar in loc de orez/ovaz/cartofi?! De ce? Mai bine mananci dulciuri decat sa dai banii pe suplimentul ala.

| aXy99 a răspuns (pentru Username272):

Creatina NU creste masa musculara, doar retine apa. Asta in teorie, eu n-am crescut nici pe cantar, nici in forta de la creatina. Singura chestie ce mi-a crescut a fost creatinina serica. (si asta nu prea trebuia sa creasca).

| Username272 a răspuns (pentru aXy99):

Frate Ce tot vorbești acolo nu a spus nimeni că zahărul Înlocuiește alimentele pur și simplu îndulcește și de un gust mai bun produsului

| Username272 a răspuns (pentru aXy99):

Depinde de la persoană la persoană cel mai bine e să consumi multă mâncare multe fructe dar poți lua și anumite produse pentru a crește în masă musculară

| aXy99 a răspuns (pentru Username272):

Exista indulcitori naturali, inteligentule, cum ar fi stevia. Exista carbohidrati complecsi, sanatosi, cum ar fi cei pe care i-am enumerat mai devreme.

| aXy99 a răspuns (pentru Username272):

Daca mananci cum trebuie nu ai nevoie de niciun supliment. Mai ales de unul care are o tona de zahar, dupa cum am mai zis, poti lua o prajitura in locul lui. Ar fi mai ieftina.

| Kedoaka79 explică (pentru Username272):

Eu m-am gandit sa iau astea 2 împreună.
https://www.myprotein.ro/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html
https://www.myprotein.ro/......30050.html
Ce zici? App astea se iau si inainte si dupa antrenament?

| Kedoaka79 explică (pentru aXy99):

Eu m-am gandit sa iau astea 2 împreună.
https://www.myprotein.ro/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html
https://www.myprotein.ro/......30050.html
Ce zici? App astea se iau si inainte si dupa antrenament? f

| RobertMoon a răspuns (pentru Username272):

Carbohidrați 46g din care zahăr 42g, mi-e milă că ai băgat în tine așa ceva și că mai și recomanzi.

| aXy99 a răspuns (pentru Kedoaka79):

O alegere buna. Creatina o iei odata pe zi. 5g.
Proteinele le iei de cate ori ai nevoie...as zice o data pe zi, doua cupe.
Sa zicem ca vrei sa consumi 1, 8g proteine pe zi. Iti calculezi si tu (aproximativ) cate kcal iei din mancare, iar cu restul suplimentezi din suplimente. Nu iti sugerez sa iei mai mult de 40-50g pe zi de supliment. Asta inseamna ca ai mancat prost in ziua respectiva si trebuie sa schimbi asta.

| RobertMoon a răspuns:

Dacă vrei să iei ceva de început ia și tu de la o firmă serioasă și mare gen Muscletech, Dymatize, Optimum Nutrition, Universal. Cam de la firmele astea iau toți culturiștii care se respectă pe aici prin America, și recomand orice produs de la firmele astea pentru că ești 100% sigur că materiile prime sunt de cea mai bună calitate, și în plus găsești și în Romania produse de la brandurile astea. Mai terminați cu Pro Nutrition, Myprotein. Astea probabil sunt cele mai slabe firme de la noi, doar reclama e de ele, dar materiile prime folosite sunt varză (și să nu zic că Pro Nutrition e firmă românească care folosește materii prime varza și mult zahăr, iar Myprotein are recenzii 80% scrise de staff pe site, iar plata se poate face doar cu cardul la ei e brand britanic, iar în UK Grenade e nr1).
Dacă te interesează ceva bun gen o creatină bună, o proteină bună îmi zici și îți las link.

| Kedoaka79 explică (pentru aXy99):

Eu m-am gandit sa iau 25g proteine cu 3g de creatina cu o ora inainte de antrenament si tot la fel cu o ora după. Ce zici?

| aXy99 a răspuns (pentru Kedoaka79):

Nu il asculta pe iLuis, toti "culturistii care se respecta" NU iau suplimente. Nu de genul asta laughing
Nu exista firma mai buna sau mai rea. Cel putin cand vine vorba de proteine sau creatina. Tot proteine extrase din zer sunt, tot creatina e, aceeasi formula chimica, acelasi produs sintetizat in laborator, doar ca la firmele celelalte platesti dublu pentru ca deh..."e de firma".

Nu are rost sa iei si inainte si dupa.Creatina o iei deodata cu multa apa, proteinele le iei cand vrei, e irelevant. Vezi ca dupa antrenament sa consumi si carbohidrati, daca iei doar proteine, acestea se vor transforma in glucide pentru a umple rezervele de glicogen, deci el iei degeaba.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Username272):

Cum sa te lasi de sala? Sala se face toata viata. cunosc oameni care fac de peste 40 de ani.

| Username272 a răspuns (pentru Cosmin86):

Știu depinde de la persoana la persoana

| AltuOarecare1 a răspuns:

La inceput nu lua suplimente, ia mai tarziu cam dupa un an de sala cand esti intermediar. Aminoacizii invata sa ii iei din mancare, in rest preworkout ul e unul dintre cele mai bune suplimente.

| RAY a răspuns:

Da este benefic sa iei creatina si ai o alimentatie bogata in proteine

Cele 6 cele mai bune pudre proteice pentru bărbați
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......u-barbati/

Planul de mâncare pentru culturism: ce să mănânci, ce să eviți http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......-sa-eviti/
Câtă proteină ar trebui să mănânce un culturist începător? http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......incepator/
Top 10 motive pentru a utiliza antrenamentele cu tot corpul! http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......ot-corpul/
Program de antrenament toate grupele musculare
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......musculare/

26 alimente care vă ajută să vă construiți musculatură
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......sculatura/

| RAY a răspuns (pentru Username272):

Dar tu stii cum creste masa musculara?

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Si asa exista memoria masei musculare https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_memory_(strength_training)

| Username272 a răspuns (pentru RAY):

Da