| IonutValeriu a întrebat:

Vreau sa ma reapuc de sala, folosind creatina si ceva proteine. Cum se ia creatina? Banuiesc ca nu cu apa. Si cata exacta se ia? Eu ma gandeam sa iau cate 3g de creatina cu lapte inainte de antrenament cu 30 de minute, iar proteinele sa le iau tot cu lapte dar in timpul antrenamentului. Este bine? daca nu cu lapte, cu ce se ia creatina si cate grame sunt indicate? Nu am mai luat pana acum.

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Vezi că proteina se ia fix când faci antrenamentul, trebuie să nimerești momentul, ai cam 20 de nano secunde cât timp celula este deschisă ca să între proteina. În acele 20 de nano secunde pot intra aproximativ 500 de atomi ceea ce înseamnă câteva zeci de molecule de proteină.

Deci, ca să nu pierzi momentul, trebuie să stai cu shakerul la gura în timp ce ridici. Va fi dificil, de aceea îți recomand să duci pe cineva să te ajute. Acele 20 de nano secunde sunt prețioase.

Dacă nu te-ai prins pana acum, sunt ironic. Iei proteina și creatina oricând, în orice parte a zilei, cu orice, apa, lapte, acid clorhidric...

| RobertMoon a răspuns:

Creatina se poate lua și cu apă sau cu orice lichid dorești, eu o puneam inclusiv in ceai, suc, shake cu proteine, iar proteinele se beau de preferat după antrenament (proteine din zer) și seara înainte de culcare (caseină), dar merg și proteinele obișnuite.

| IonutValeriu explică (pentru RobertMoon):

Cu lapte se poate lua? nu afecteaza?

| RobertMoon a răspuns (pentru IonutValeriu):

Am zis in orice lichid dorești facepalm.