anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

96% din univers noi nu cunoastem, dar stim totul nu e cam multa ignoranta in asta? stim si cum ne vad civilizatile avansate pe noi, cum sunt curios si eu? voi stiai ca fizica cuantica nu se poate demonstra stiintific e pura credinta

7 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Depinde ce intelegi prin "cunoastem", topologc stim ce pe unde e, am catalogat galaxiile, stelele, la cunoaste proprietatile si modul in care s-au format, cat despre detalii nu prea ai cum din cauza marimii. Cert e ca si faptul ca stim cat nu cunoastem e o treaba importanta, pentru ca stim ce trebuie sa cercetam in continuare. A stii ce nu stii e foarte important din punctul meu de vedere.

Cat despre civilizatiile avansate, momentan n-am vazut nici una dar in functie de cat de avansate sunt poti sa te gandesti cum ne uitam noi la funici sau cum ne uitam la maimute.

Fizica cuantica este demonstrabile, de aia am investitit o caruta de bani in acceleratoarele de paticule. E drept ca exista in teoreii nedemonstrate dar de asta sunt teorii.

| SG1995 a răspuns:

Prietene e pură credință pentru noi prostimea fizica cuantică are la bază probabilitatea și teoria jocurilor ambele de bază atât în matematică cât și fizică.

| Mclaren12 a răspuns:

Cunoastem doar o parte infima din Univers. 4% e mult prea mult pentru ca Universul nu are margini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E adevarat despre fizica cuantica deoarece odata observat un proces isi schimba starea. Si da, majoritatea oamenilor de pe globul nostru asta vaide el sunt ignoranti.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Corect,fizica cuantica nu se poate reproduce experimental, ceea ce nu e chiar cool, inclusiv teoria evolutiei da semne ca nu e chiar lenta, vorbim de evolutie in mai multe viteze

| anonymus4106 a răspuns:

Nu cred că e cineva care a spus că știm totul. Nu cunoaștem 96% din spațiu (cu toate ca știm că mare parte din acesta este umplut cu ceea ce noi numim materie și energie întunecată), dar de când am dezvoltat teoriile științifice, de fiecare dată când a aparut o contraevidență a acestora, am încercat să le adaptăm. Astfel, teoriile acestea ar trebui sa fie valide aproape în orice loc din univers.

Cât despre fizica cuantică, la fel ca orice altă teorie stiințifică este o ghicire din aproape în aproape în urma evidențelor pe care le-am adunat. Chiar dacă nu știm motivul pentru care aceasta există, nu a fost invalidată până acum. Toate experimentele (ex. Experimentul cu dublă fantă cu electronii, Experimemtul fotoelectric) pot fi prezise de aceasta(excludem undele gravitaționale, pentru care încă nu s-a găsit raspuns). Există alte teorii care să explice fenomenele din viața cotidiană? Poate (ex. Teoria stringurilor? Am auzit și eu de ea... Habar n-am) dar până acum tot fizica cuantică s-a dovedit a fi cea mai folositoare.

| Steregoi a răspuns (pentru anonymus4106):

Credinta in Dumnezeu nu are nevoie de adaptare si modificari precum teoriile savantilor.

Întrebări similare