|

A trecut cineva prin situația următoare? Și dacă a găsit și o soluție, atunci îl rog să mă ajute!
Mental, să se simtă că e prins ca într-o capcană: când încearcă să se elibereze, mai rău să-l strângă; iar când încearcă să se dea bătut, să se simtă tot într-o situație fără ieșire, întrucât rana tot va sângera, lent, riscând să leșine deoarece poate rămâne fără sânge. Mulțumesc mult!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Care este mai pe inteles simptomologia? caci mai mult ai scris filosofii.
Care este starea ta generala? Ce simti si cum se manifesta aceasta stare?
Eu nu am auzit pana acum de boala psihica sau stare de afectiune psihica care sa cuprinda filosofie, ori ai o afectiune ori nu o ai, daca este o indispozitie de 1-2-3 zile care trece aceea nu este afectiune, in rest filosofia pe care ai exprimat-o ca te simti ca in labirintul lui Pan, nu mi se pare decat inventata.
Deci repet afectiunile psihice nu sunt filosofie, nu ai ce rana sangeranda sa simti, ori ai un disconfort mereu ori nu ai.
Daca nu te mai bucuri de viata ca pana acum, nu ai motive sa traiesti, simti o stare de rau generala fara motiv, uneori sunt dureri de stomac datorate atacurilor de panica, simti ca nu dai suficient randament, simti nevoia de a sta retras/a etc este DEPRESIE si nimic altceva, depresia nu se vindeca cu carti si citit ci cu medic de specialitate.
Deci afectiunea ta este depresie sau filosofie?

| a răspuns:

Da... si ai vrea sa iti raspundem la fel? Ca bag acum niste abureli "folosofice" de o sa iti para inteligent, dar nu o sa te ajute cu absolut nimic. Unde este legatura?

Da, cineva poate trece prin ce ai zis cand se simte anxios. La fel de bine se poate simtii cand este refuzat de cineva. Sau cand a castigat la loto. In ce situatie vrei sa te ajutam?

In general, solutia pentru toate problemele este sa constientizezi ca nu sunt probleme. Oricat ai vrea sa renunti la ea, pentru ca crezi ca este o problema, poate in sinea ta nu vrei, desi nu recunoaste nimeni. Al doilea lucru este sa vrem sa ne schimbam mentalitatea, sa nu dam importanta a ceea ce a fost.

Rana sangereaza, nu sangereaza, viata trece inainte, iar acea persoana o sa fie inconjurata de alte vieti care tind spre o limita, fiecare trecand cu nepasare unul pe langa celalalt. Iar daca nimanui nu ii pasa, de ce sa ne stresam? Ca pana la urma pentru noi ne stresam, nu pentru altcineva. Renuntand la aceste "asteptari" o sa ne simtim mai bine.

| a răspuns:

Sa se elibereze. Nu risti, nu castigi. Poate ca te va ajuta sa iei o decizie filmul 124 de orewinking.