|

Am o curiozitate despre bombe nucleare.

Chiar e adevarat ca se poate ca raza unei rachete nucleare sa distruga un contiment intreg?

Eu nu pot sa cred asta.

Ori daca asa ceva e adevarat,inseamna ca Biblia nu e adevarata, doar nu mor cai cand vor caini.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Bombele nucleare de acum, bazate pe fisiunea nucleara, care desparte atomii de uraniu in alti doi izotopi ai sai, sunt slabute pentru ce zici tu, insa e posibil in cazul fuziunii nucleare, unde atomii de hidrogen sunt uniti, si elibereaza o energie mult, mult mai mare.
Si de ce nu ar fi Biblia adevarata? Sau nu stii ca ea a prezis ca lumea si pamintul va sfirsi prin foc? Ceea ce acum 100 de ani era de domeniul SF, acum e plauzibil, daca ar exploda toate bombele atomice din lume, lumea ar arde la propriu. Sfirsitul in acest fel e extrem de posibil, deci nu infirma Biblia, ci o confirma.

| a răspuns:

Nu raza unei rachete distruge ci puterea degajata de explozie. Raza este distanta pana la care poate ajunge o racheta. Nu ai invatat la scoala despre raza cercului. Tot aia e. Dar nu poate distruge un continent. Dar o poate face pe suprafata foarte mare, oricum.

| a răspuns:

Limita e la cat material gasesti pentru ea (nu stiu care sunt estimarile pe terra si cat pierzi la imbogatire/alte procese de purificare). Ideea e ca daca vrei sa o faci mai mare trebuie sa schimbi putin configuratia pentru ca daca pui tot materialul radioactiv la un loc nu o sa apuce sa reactioneze tot din cauza suflului provocat de materialul care a reactionat deja si a explodat.

Aici ma refer doar la distrugerea prin suflul provocat la explozie, e nevoie de una mult ami mcia sa omori toti oamenii de pe un continent.

| a răspuns:

Cei care au raspuns nu stiu ce inseamna un continent, nici macar o tara nu poate dar un continent alooo, poate distruge un oras ca Timisoara sa spunem desigur nu totul si pe o anumita raza, mai multe distrugeri face ceea ce urmeaza dupa asta, ploaie de acid si alte minuni, radiati etc

| a răspuns:

Bineinteles ca este posibil!
Nu crezi pentru ca nu ai cunosintele necesare!
Lasa-ma cu biblia ca nu scrie acolo nimic despre bombe nucleare sau tehnologie, aia-i religie nu stiinta!

| a răspuns:

Da breh, se poate. Falloutul de dupa e mai nasol decat distrugerea initiala. Nu iti DISTRUGE efectiv tot continentul, ci ti-l face de nelocuit.

| a răspuns:

Da, se poate. Depinde de cat de mare este bomba.

O bomba atomica nu face ravagii doar in momentul exploziei. Zona in care a avut loc si s-a imprastiat toata explozia este afectata zeci de ani dupa. Este radioactiva si periculoasa.

Da, Biblia nu e adevarata, dar ce treaba are cu bombele nucleare?

| a răspuns:

Nu direct, nu cu "raza"
cea mai puternica bomba nucleara detonata vreodata la nivelul solului a fost proiectata la 100megatone, iar apoi designer-ul rus a schimbat-o in 50megatone in ultimul moment, si a fost la, limita teritoriului rus (insula nustiucare, de langa cercul polar), insa rusii au scapat binemerci

asa ca, cele mai puternice bombe existente pot distruge un oras foarte mare, chiar o metropola

DAR, se doreste ca urmatoarea generatie de bombe atomice sa nu fie mai puternice, ci sa nu fie... radioactive, pentru ca odata detonata, o bomba atomica umple atmosfera de radioactivitate, iar vantul, curentii, norii, si vremea in general, pot duce otrava radioactiva la distante, foarte, foarte mari, atat de mari ca pot afecta chiar pe cei care au lansat bomba

deci, direct nu, dar indirect, da!

| a răspuns:

Nu, nu exista (cel putin in momentul asta) bombe nucleare care pot distruge un continent intreg. Cea mai mare bomba nucleara avea 100 megatone, dar a fost detonata la 50 megatone, pentru a nu face prea mari pagube. (Bombele cu hidrogen pot fi setate la diferite puteri.)

| a răspuns:

Bombele nucleare nu au o limita, ca sa spun asa. Practic singura limita este cat "material" poti gasi si pune impreuna pentru a forma o bomba.
Cea mai mare bomba din istorie a fost una sovietica de 50 de megatone si asta construita pentru a arata suprematia sovieticilor in Razboiul Rece.
Despre Biblie, probabil faci referire la un paragraf sau asa ceva, dar, spre rusinea mea, nu am citit Biblia, deci nu-mi dau seama.
Dar iti pot spune ca Biblia nu a cazut din cer, nu a aruncat-o Dumnezeu pe pamant, teoretic a fost scrisa tot de oameni si cu atat de multe traduceri in decursul miilor de ani, se poate spune ca s-au mai pierdut / șlefuit lucruri din Ea.