| IonutPetre12 a întrebat:

Am o teorie la care ma tot gandesc. De exemplu la școală ni se spune că 1+1fac 2. Eu zic ca noi deja știam chestia asta si doar am descoperit ca o stiam. Mi se pare de neconceput sa înveți ceva.Eu cred ca noi stim mai multe decat stim în legătură cu orice și doar e nevoie sa descoperim ceva ce știm.

Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Adevărul este ca tot ceea ce exista a fost creat de o minte inteligenta care le-a pus in orânduială fiecare la locul lor, după niste calcule pe care omul daca dorește, rand pe rand, sau pas cu pas le poate descoperii.Acesta este motivul pentru care Pavel zice despre oamenii de știință ca pe nedrept sunt numiți așa. Si dau un exemplu: Legea gravitației exista de la crearea Pământului, dar ea figurează in manuale ca "legea gravitației lui Newton."
Nu exista legea gravitației înainte de Newton? Ba da iar el este numit om de știință doar ca a observat lucrul acesta ca se întâmpla si a scris ceea ce descoperise, iar cuvintele acelea descriu doar modul in care funcționează gravitația.
La fel cu tot ce au descoperit si vor descoperii in continuare acei așa numiți "oameni de știință", ei doar observa, descoperă formule si calcule care exista de la crearea lumii si le descriu modul in care funcționează dar nu ei au făcut calculele după care s-a creat totul.
Iar Dumnezeu a creat pe om cu o capacitate intelectuala uimitoare numai sa vrea sa se folosească de ea.Este adevărat ca nu toți oamenii au același nivel de inteligenta, dar si cei mai multi care o au nu o folosesc decât atât cat sa poată sa se descurce in viață, restul nu-i interesează. Noapte buna!

12 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Ma întreb atunci, de ce cei care nu au fost la școală nu știu sa socotească?

| Celcestietot a răspuns:

Nu spui rau. Data fiind situatia de fata, putem spune ca asa ceva ar ne-a fost dat sa stim, ca de exemplu de catre Dumnezeu? Alta posibilitate nu exista.

| LPCTSTR a răspuns:

Pare destul de logic.
Dar dacă te referi la teoria predestinarii, atunci fi sigur că totul este făcut să se întâmple așa...
Un fel de matrix, știu dar combinată cu teoria presupusei lupte a materiei negre, s-ar putea ca la un moment dat, lipiciul care face ca expansiunea Universului să existe să capete o forță mare încât să tragă universul înapoi, deci Big Bang și ReBig Bang la infinit.
Dar ăsta-i doar un paradox, nu-l putem demonstra.

| Meme10Memu a răspuns (pentru LPCTSTR):

In fizica cuantica exista conceptul de probabilitate. Probabilitatea inseamna ca orice e posibil in timp. Depinde de alegere. Omul alege sa spuna ca 1+1=2. Orice cale e posibila cu o probabilitate de 100% la un moment dat. Nu e de fapt descoperire ci alegere. Toate probabilitatile sau toate caile exista dintotdeauna. Din toate cele un infinit de posibilitati sau cai omul o alege doar pe una la un moment dat. O particula elementara nu poate avea mai mult de o stare la un moment dat sau intr-o cuanta de timp.

| TomyBrave2019 a răspuns:

Da, dar calculele grele, formulele, etc, le-ai știi tu fără să le înveți? laughing

| IonutPetre12 explică (pentru TomyBrave2019):

Nu ai inteles ce am vrut sa spun

| sadrian46 a răspuns (pentru IonutPetre12):

Dacă vrei să te faci înțeles, atunci spune ce vrei în așa fel încât să te înțeleagă și alții. 1+1=2 este simplu. Ce întrebi tu, e neclar.

| Meme10Memu a răspuns (pentru TomyBrave2019):

Daca majoritatea aleg sa spuna ca 1+1=2 nu o sa te apuci tu acum sa zici altfel desi poti sa zici altfel si sa "descoperi" o alta matematica. Daca poti sa determini multi oameni sa spuna ca tine ca 1+1=3 atunci ai descoperit si inventat o alta matematica. Apoi poti sa fondezi o facultate unde se preda alta matematica samd. happy

| Ale5184 a răspuns:

Cam tot la ce ne raportam a fost creat de mintea omului. Nu ai cum sa stii ceva ce a gandit unul odata. Incearca sa te gandesti la o noua culoare. Poti? Nu.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Ale5184):

Poti. Culoarea cu R=1. 653543655 G=254. 98654366 B=0. 76686436435.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Ale5184):

Imagineaza-ti materia ca o duna mare de fire de nisip care se misca fiecare cum il taie capul. Acum vine intrebarea. Care fir de nisip creeaza pe alt fir de nisip? Concluzie: niciun om nu creeaza de fapt nimic pentru ca puzderia de particule elementare e tot puzderie in tot universul material.

Matematica e ca aluatul. Daca vrei sa faci din aluat un patrat poti. La fel de bine poti din aluat sa faci un oval samd.

1+1=2?! Ce 1? 1 soare + 1 soare = 2 sori de aceeasi marime. Dar nu exista entitati perfect identice ca sa le aduni.

| oProasta a răspuns:

Sunt de aceeasi parere cu tine. Doar ca aici provine intrebarea: De unde stiam noi asta?