|

Am si eu o curiozitate. Credeti ca Masina Timpului va fi vreodata inventata? Explicati-va argumentele.

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nicidecum. De va fi fost, trebuia deja sa avem vizitatori din viitor, dar nu avem, deci nu se poate si nu se va putea. Dar ca sa fii inteles cum sta treaba cu masina timpului, era bine sa urmaresti emisiunea "Geniul" cu Stephen Hawking de pe National Geographic, era acolo un episod in care explica stiintific intr-un mod pe intelesul tuturor cum stau lucrurile cu calatoria in timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristi202):

Dap, pe Quora a fost intrebat unul ce-ar face daca ar fi dus in anul 1500 pastrandu-si corpul de acum si cunoasterea de acum. A raspuns ca ar omori pe toata lumea: sistemele lor imunitare nu le-ar permite sa-i stranga mana fara sa fie omorati de virusii si bacteriile pe care el ii poarta, a respira in aceeasi camera cu el le-ar fi fatal, etc. Cam ce-au facut colonistii Americii, dar el ar avea 40-50 de molimi in loc de una singura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil ca da. Ce explicatii ai vrea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu toti calatorim in trecut cand privim stele, acum cu masina aia nu cred

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imposibil!
https://youtu.be/9P6rdqiybaw

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, pentru ca n-ar fi drept ca un hot sa-si poata schimba trecutul. Dumnezeu nu permite asa ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca as avea masina timpului as merge in viitor cu 10 ani si as lua iphone x la 200 lei bucata si as reveni in prezent sa le vand la 2000lei bucata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu banuiesc ca nu, cu faptul ca si daca s-ar inventa ar fi extrem de folositor, cel mai probabil nu o sa fi-e data la public, cine stie, poate chiar exista dar guvernul nu dezvaluie aceste informatii la public laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Interesanta intrebare.
In primul rand, trebuie sa intelegi notiunea timpului si componentele sale. Timpul reprezinta o dreapta, o linie continua ce tinde spre infinit; cu toate astea, este puternic influentata de asa-zisul "butterfly effect", sau efectul-fluturelui pe romaneste. Ce face efectul asta? In teoretica, orice fel de eveniment, oricat de mic ar fi, schimba viitorul; intr-un moment oarecare, o actiune poate fi exercitata intr-o infinitate de posibilitati. Asadar, din dreapta liniara a timpului, din nodul reprezentat de momentul actiunii, deviaza o multime de alte linii temporale paralele, fiecare in functie de modul in care actiunea este exercitata. Chestia asta se numeste o divergenta temporala. Mai exista si convergenta temporala, dar o sa explic dupa ce spun despre masina timpului.
In al doilea rand, masina timpului poate fi de 2 tipuri: translatoare intratemporala si extratemporala. Daca masina timpului ar exista, ar avea un impact extrem de periculos. Asta se datoreaza faptului ca s-ar crea inevitabil un paradox temporal. Imagineaza-ti ca daca te teleportezi in trecut (intratemporal), inaintea de nasterea ta, pur si simplu toata lumea ar da bluescreen. In cazul unei teleportari extratemporale (cand parasesti linia temporala pe care te afli si intri in alta), daca te-ai intalni cu tine insuti, ai crea iarasi un paradox.
Probabil folosesti masina timpului ca sa repari ce ai gresit in trecut. Dar din pacate, orice divergenta are si o convergenta intr-un anumit eveniment-cheie, care este de obicei chiar cauza pentru care ai decis sa te intorci in trecut. Fiindca timpul converge, o sa realizezi ca absolut orice ai face, greseala este de neschimbat si se va intampla de la sine mai tarziu (intratemporal; in cazul extratemporalului, este posibil ca greseala nici macar sa nu se fi intamplat).
In final, oricum ai da-o, exista posibilitatea ca tu sa-ti pierzi memoriile, si sa ajungi intr-o situatie fara sa stii ce ai de facut. Masina timpului e un paradox ea...2002 - 2007 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează