|

Am vazut pe net ca multi spun ca Star Wars este mai mult science fantasy sau fantezie in spatiu decat sf.Cat de adevarat e?https://www.quora.com/Why-is-Star-Wars-a-fantasyhttps://www.quora.com/Why-is-Star-Wars-fantasy-and-not-s cience-fictionhttps://www.quora.com/Is-Star-Wars-Sci-Fi-or-Fantasy

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Este fantezie deoarece nu își bazează povestea pe ceea ce știm la ora actuala despre Univers, cladind posibile teorii pe realitatea cunoscuta, ci efectiv violează legile fizicii și certitudini științifice.

O fantezie transgresează vădit realitatea.
Un film SF încearcă să se mentina relevant din punct de vedere stiintific, cu eventuale mici scăpări de dragul scenografiei.

| a răspuns:

Daca nu ar fi avut elemente gen forta si conceptul ala de "cel ales" puteai sa zici ca e pe partea de science pentru ca robotii, sabiile laser si navele spatiale sunt plauzibile.

Doar parte cu "forta" e destul sa-l faca SF.

| a răspuns:

La momentul de fata este SF, dar in viitor va fi realitatea (asta daca nu vine WW3, ceea ce este imposibil).

| a răspuns:

Fara sa citesc quora iti raspund ca este asa pentru ca este construit ca un basm.
Ai o printesa si o infruntare dintre bine si rau care se putea desfasura in orice epoca daca dai deoparte tehnica in care au invesmantat povestea. Este o poveste la fel de valabila si in evul mediu, si peste trei mii de ani. happy

| a răspuns (pentru Dorotheea21):

Nu neaparat. Este imposibil sa avem acea tehnologie sau sa dam de civilizatii de pe alte planete? Nu, nu este.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu ma refeream la firul epic si la cum este construit filmul.
Am modificat raspunsul, o sa apara in curand, mai dezvoltat.

| a răspuns (pentru Dorotheea21):

Ok, am vazut.

,, Ai o printesa si o infruntare dintre bine si rau care se putea desfasura in orice epoca daca dai deoparte tehnica in care au invesmantat povestea. '' -> sunt de acord, dar pana la datul tehnicii la o parte happy. Episoadele incep asa :,, A long time ago, in a galaxy far, far away...'', iar acest mesaj ne-ar putea spune un eveniment din trecut. De exemplu, un fel de capsula a timpului gasita de catre oamenii din ziua de astazi, care contine informatii istorice cu privire la niste evenimente intamplate, evenimente care s-au petrecut in alta galaxie, lume etc.