| hypothesis a întrebat:

Anul acesta voi susține examenul de bacalaureat, având aproximativ 6 luni la dispoziție pentru a ma pregăti. Sa o luam cu începutul. Tin sa Menționez ca voi da examen la urmatoarele materii: matematica, lb. Româna si biologie (scris), iar pe langa acestea, dupa cum bine știți, probele orale de limba, ECDL avându-ul, nu vor mai fi necesare competentele.
Deci, in acest timp in care a mai ramas doresc sa pun la punct pregătirea si implicit doresc sa iau bac-ul cu o nota mare.
As vrea sa ma pregatesc eficient si bine si sunt constient ca asta necesita si timp, iar timpul ca sa nu fie irosit degeaba necesita interes si plăcere din partea mea. Am motivatie si vointa sa invat, deci sa trecem la ceva concret.
La româna am de pregătit acea parte 1, care mi se pare accesibila, un subiect 2 la care ma descurc (acel text argumentațiv) dar care mai necesita putina pregătire in care sa am in vedere structura textului, deoarece consider ca am un vocabular adecvat si imi vin usor ideile.
Si nefericitul subiect 3 care implica invatare aa vreo peste 20 de comentarii, si care ma pune pe ganduri. De ce zic asta? Eu majoritatea comentariilor mi le-am scris pe un caiet acum ceva vreme, nu stiu exact cat de mult am reținut, la unele opere mai stiu, la altele nu. Cum imi propuneri sa le invat astfel încât sa rețin bine si util? Știm ca sunt destul de lungi si anevoioase, nu ne ajuta cu nimic altceva decât la bac. So, voi cum ati procedat aici? Iar pentru bacul la mate si la biologie, mai succint, ce trebuie sa am in vedere? Cum sa lucrez eficient? Sa lucrez variante? Multe variante + teoria in cazul in care nu o mai stiu?

Răspuns Câştigător
| Evolution a răspuns:

Deci mai sunt aproximativ 5 luni pana la bac.
Si eu sustin anul acesta bacalaureatul.
La subiectul 3 la romana parerea mea ar fi sa inveti eseurile care le poti lua dupa net sau sunt culegeri speciale de eseuri.
Nu pot sa iti zic o metoda eficienta de invatare, fiecare stie cum invata cel mai bine. Unii invata ascultand, altii invata matematic prin grafice, scrie de multe ori lectia etc... altii invata metoda clasica, citesti, repeti, inchizi caietul, iar citesti etc.
Vezi si tu ce tip de inteligenta ai, daca memorezi mai bine repetand ceva sau vazand ceva sau auzind ceva.
Dupa ce inveti eseurile alea si tot, faci si tu pregatire la romana.
Textul argumentativ e chiar usor, tot ce trebuie sa faci e sa te exprimi cat mai bine, sa urmezi structura (care dupa parerea mea e foarte easy) si sa stii sa scrii corect. Nu e chiar mare chestie.
Iar subiectul 1 poate sa il faca si unul din clasa a 8 a.
Cred ca esti la profil tehnic... eu am ales fizica in loc de biologia. Vezi ca si la matematica trebuie sa faci cat mai multe variante si sa ai propriul portofoliu cu lectii si formule, te va ajuta enorm. Eu din variantele care le fac iau minim 5, 5 sau 6. Pana la bac poate reusesc sa iau note mari. Fizica e groaza, cred ca o sa ajung sa am depresii.
In fine... iar la romana iei 7 daca faci tot in afara de subiectul 3.

4 răspunsuri:
| ToKen a răspuns:

Pentru subiectul 3 la romana, am avut un fel de culegere cu comentarii. A trebuit sa le mai scurtez ca erau multe informatii in plus etc. Dupa care m-am pus sa le invat.pur si simplu..La final, scriam tot ce stiam.
Nu e o metoda chiar comoda, dar la momentul respectiv asa am procedat. Am reusit sa scriu 2 pagini juma' la subiectul 3. Daca au fost balarii sau nu, nu mai stiulaughing dar nu m-a dezamagit nota.

La mate, am mancat variante pe paine, teorie mai putin, doar cand a fost vorba de formulele de la integrale si derivate.
Ai putea sa te cronometrezi sa vezi in cat timpi rezolvi varianta, si/sau cat din ea reusesti sa rezolvi in 3 ore, dupa care te auto-evaluezi.

In mare, parerea mea e ca retii bine si util, aplicand.

| mentholinks a răspuns:

Invață cât de mult poți. Eu n-am invatat deloc dar atunci au fost alte vremuri si alte reguli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand, colegi n-ai la scoala? Nu vorbesti cu niciunul?
Meditatii ceva? Pai daca te stii mai nepregatit cu ce te ajuta TPU?

La comentariile alea invata structurat dupa cerintele subiectului III, ti se cere sa respecti niste itemi, iar multe carti din astea de comentarii chiar le fac structurate. Exemplu: eu am invatat cel mai bine de pe cartea de Bac a prof. Mariana Badea. Sunt pline librariile de ele.
Practic, inveti un singur comentariu la fiecare opera, iar in functie de subiect iti adaptezi comentariul pe care-l inveti cu logica, nu pe de rost, chiar il reproduci cu propriile cuvinte (recomandat). De fapt, asta e scopul acestor comentarii. Si ai zis ca ai un vocabular adecvat, deci spor!

La mate lucreaza variantele din anii trecuti! La biologie la fel. Asta ai de facut. Ce nu stii intrebi la ore! Nu pe TPU.

Hai pa!

| wiNall a răspuns:

Eu, pentru subiectu III am citit cred ca 3-4 comentarii diferite despre acelasi subiect gen si apoi dupa ce terminam imi faceam propriul comentariu pe baza a ceea ce stiam deja si pe cele citite anterior, reusind sa le retin si sa le inteleg relativ usor.