| 123456789010 a întrebat:

Are rost sa schimbam trecutul? Eu zic că nu. Degeaba mă duc să îl salvează pe Franz Joseph de la moarte, că tot de găsea un motiv de incepere a primului război mondial. Sau degeaba mă duc să scap de bebelușul Hitler. S-ar fi născut altul și poate ar fi fost chiar mai rău. Viețile celor din trecut sunt deja trăite. Chiar daca, sa zicem, poți schimba trecutul, nu v-a avea nici un rost. Voi ce ziceți? Voi evalua toate răspunsurile și voi da funda celui mai inteligent. Mersi. (Fara bătaie de joc, pls)

9 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Daca am putea schimba ceva din trecut, in sensul celor discutate pana aici, poate ca nu am fi realizat altceva decat o cadere din lac in puț. Eu as concepe un alt scenariu. Sa putem schimba inca de la inceput mentalitatea oamenilor, sa ramana doar ceea ce este de calitate. Sa eliminam ce este rau - inclinatiile razboinice, coruptia, imoralitatea de orice fel, lipsa de rezistenta in fata drogurilo si a oricaror tentatii care il pot duce pe om la dependenta si degradare; ceva de genul asta. Gandeste-te cum s-ar fi scris apoi istoria. happy

| T0T a răspuns:

Nu avem de unde să știm ce efecte vor aduce schimbările făcute de noi și de asemenea nu avem de unde să știm dacă vor fi chiar mai dezastruoase. Cineva vorbea la un moment dat de efectul fluturelui, componentă esențială a teoriei haosului. Nu vorbim aici doar de filosofie, această teorie se ocupă cu studiul evoluției sistemelor, adică rotițele care fac posibilă funcționarea într-un anumit mod a universului, care și el este un sistem. Acest efect descrie o sensibilitate a sistemelor dinamice față de condițiile inițiale adică la modificarea acestora e foarte posibil să obții rezultate haotice care pe termen lung pot face anticiparea efectelor imposibilă pentru noi.

| anonimg a răspuns:

Poate ca eu l-as schimba pe al meu. thinking

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Un eveniment fie el mai mic sau mai mare nu este niciodata rezultatul unei singure intamplari. Orice se petrece este rezultatul mai multor factori activi care se succed sau se petrec concomitent. Deci degeaba il avortam noi pe Hitler. Elementele active ( oamenii ) care au de pus la cale anumite actiuni ca sa obtina un anume rezultat vor gasi intotdeauna piesele necesare in puzzle ca sa fie complet. Asa ca tu cam ai dreptate.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Sa scap de bebelusul Hitler" laughing
Ma "geniule", daca nu era Hitler acum domina comunismul absolut probabil in toata lumea, nu doar in Europa. Ce a facut rau Hitler? O sa ma iei si tu cu vrajeala cu Holocaustul inventata de evrei?
Dar de "bebelusul Stalin", cel care se face vinovat de cateva milioane de morti in Ukraina si de alte milioane de victime rezultate in urma dictaturii sale comuniste nu vrei scapi?
Daca este sa o luam din punct de vedere politic, o intoarcere constienta in timp poate ar fi putut preveni catastrofele care au avut loc in lume (aparitia comunismului, razboaiele mondiale, exploziile nucleare, ciuma din evul mediu etc.), pentru ca in cazul asta poate s-ar fi aflat oamenii potriviti la locul potrivit pentru a preveni toate astea.

| florinflorescu a răspuns:

Buna, eu consider ca nimic nu este intamplator. viata este un sir de lectii pe care trebuie sa le invatam. daca nu invatam o lectie ramanem blocati acolo, pe un anumit segment. de ce sa schimbam trecutul? pentru ca noi acum consideram ca fost rau? dar ce este rau si ce este bine? de fapt nu exista o definire, doar noi dam aceasta valoare lucrurilor, situatiilor, evenimentelor din viata noastra. am sa dau ca exemplu un pix. este rau sau bun? daca omori pe cineva cu el toti spun ca este rau. daca scrii un roman superb toti spun ca este bun. de fapt el este doar un pix. valoare o capata in functie de actiunea noastra si in functie de cum judeca oamenii. pentru ca daca omori pe cineva ca nu iti place de el, e rau. dar daca omori ca sa te aperi si nu ai incotro, e bine. deci un lucru rau initial, sa omori, poate fi si bun si rau. depinde cum judecam.
acum sa ma intorc la subiectul tau, hitler a fost bun sau rau. razboiul mondial este considerat un eveniment rau. eu cred ca a fost o lectie, poatea moartea a milioane de oameni a fost un exemplu clar pentru totdeauna, ca asa ceva nu trebuie sa se mai intample. faca nu era hitler, se inventau bombele nucleare si incepea razboiul? mai ramanea ceva din noi? tare cred ca nu. deci a fost o lectie necesara.
eu am in tatuaj cu semnul yin si yiang. acest semn este o filosofie de viata pentru mine : orice lucru poate fi bun sau rau. daca alegi o partea buna de exemplu si ea are o parte rea, oricat de buna ar fi. deci toate lucrurile sunt in echilibru, sunt perfecte. consider perfectiunea ca un echilibru perfect intre bine si rau, nu doar bine sau doar rau.
de aceea trecutul este perfect asa cum a fost, daca a fost mai sangeros, atunci viitorul ne rezerva mai multa pace.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru florinflorescu):

Se face o greseala uriasa cand pentru un razboi il bagam in fata pe un singur om. E manipulare. Mai informeaza-te cate razboaie au fost dupa ww2, cine le-a comandat si cum, cine si de ce le-a executat si castigat si ajuta-ma sa inteleg in ce fel a fost ww2 o lectie? Daca nu reusesti te ajut eu. https://www.youtube.com/watch?v=OJ1ex9N_HwQ

| LawlietL886 a răspuns:

Nu are rost. Dar nici nu poți face asta. Trecutul e trecut. Chiar dacă toți dorim să schimbăm ceva din trecutul nostru (să repari greșeli). Nimic nu e întâmplător. Oricum trecutul e trecut. Trebuie să mergi înainte. Să uiți ce a fost rău și să încerci să înveți din greșelile trecutului că să nu l-e mai repeți. Greșelile au rolul lor în viața oricărui om. Nu s-au născut omul care să facă mereu lucrurile fără greșeală. Baftă!