| ElAdrianos a întrebat:

Aud la tv, cum civili femei sunt ucise in Ucraina. Ca este de neconceput asa ceva.
Aud femei care vorbesc, ca barbatii care nu merg la razboi sunt niste lasi. Deci eu nu am dreptul sa traiesc? E ceva gresit ca refuz sa ma inrolez in caz de razboi, ca nu vreau sa mor?

Barbatii inca sunt considerati roboti care nu au emotii?
Suntem in 2022, noi nu evoluam? Un barbat moare la fel de usor ca si o femeie.

147 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

O părere exprimată de un clasic de-al nostru:
"E tragedie-nălţătoare / Când, biruiţi, oştenii mor. / Dar sunt eroi de epopee / Când braţul li-e biruitor."

| darrio2007 a răspuns:

In caz de razboi, barbatii, de anumite varste, vor lua arma in mana, nu femeile. Chiar daca in multe armate sunt si femei.
Iti spun si de ce.
Multi vor muri in razboi, pentru ca este inevitabil.
Ca sa creasca natalitatea, dupa razboi, este de preferat un numar mai mare de femei decat de barbati. Sper ca intelegi ce am vrut sa spun.

| darrio2007 a răspuns:

Tataie sa-i spui cui vrei tu, tinere nou-nascut..Eu as lupta pentru viata mea si a celor dragi. Tu ai fugi si i-ai lăsa baltă.
Te-am jignit cumva, referitor la limbaj? Poti muri si pentru tine, asa cum spui. Dar nu faci nimic ca sa nu mori? Nu lupti pentru viata ta si a celor dragi de langa tine?
Vei trai pe drk in liniste daca ar fi situatia din Ucraina. Ai lua-o la fuga precum potarnichile, numai sa ai unde. Daca gandesti asa, repet, esti penibil si in plus, LAȘ.

| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Lasa-i! N-ai ce sa le ceri. Astia sunt cu gandul doar la pensat, la distractii, etc. Vai si amar! Generatii degradate.

| SatinEffect a răspuns (pentru Salontanul):

De ce nu esti la razboi?

| darrio2007 a răspuns (pentru Salontanul):

Corect. Vezi ca te ia si pe tine un pensat cu gleznutele goale.

| Salontanul a răspuns (pentru SatinEffect):

1. Nu-i treaba ta. 2. Am trecut de varsta rezervei. Sunt in retragere. 3. Nu-i atacata tara mea. 4. In cazul atacarii tarii mele as face altceva: as duce o lupta de gherila. Fiecare cetatean normal la cap este obligat sa-si apere casa.

| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Deja m-a luat unul: "ca de ce nu sunt la razboi?" Nu-l duce mintea ca ala nu este razboiul meu.

| darrio2007 a răspuns (pentru Salontanul):

De el spuneam.

| darrio2007 a răspuns (pentru Salontanul):

Am incercat sa il aduc putin cu picioarele pe pamant. Pe undeva am reusit, numai ca nu a cazut in picioare. Ci invers.

| SatinEffect a răspuns (pentru Salontanul):

1.Nu e treaba ta nici ce fac altii atunci.
2. Atunci de ce te superi cand esti facut bosorog?

| darrio2007 a răspuns (pentru SatinEffect):

Alt „viteaz" din generatia noua.

| ElAdrianos explică (pentru Salontanul):

Generatii degradate? Faptul ca cineva nu doreste sa se duca la razboi( pieire) nu mai e barbat? Voi nu aveti empatie sau care e problema conservatorilor?

| SatinEffect a răspuns (pentru ElAdrianos):

Nu, chiar nu are empatie, spunea pe la alte intrebari ca e normal sa iti bati copiii si sa ii sclavagesti pana la 18 ani. Genul de parinte care prefera sa isi traumatizeze copilul decat sa nu aiba dreptate in fata lui. Ce e amuzant e ca generatiile actuale au iesit din mainile lor

| SatinEffect a răspuns (pentru darrio2007):

Cand vad generatiile voastre, ma umplu de mandrie ca a mea e formata din oameni care au inceput sa gandeasca si sa se dezvolte, sa nu mai traiasca intr-o patratica din evul mediu.

| darrio2007 a răspuns (pentru SatinEffect):

Ha, ha, si ati facut un rahat. Schimbati voi tara asta, daca noi nu am reusit. Sau nu aveti timp, ca stati prin saloane la epilat si pensat.

| Salontanul a răspuns (pentru SatinEffect):

Bosorog este cand nu mai poti. Chiar si tu, chiar daca esti tanar, poti fi bosorog. Oricum este o jignire sa te adresezi asa cuiva. Parintii m-au invatat, in cei 7 ani de acasa, ca nu-i frumos sa razi de defectele fizice ale cuiva. Dar voi sunteti generatii care n-ati mai avut parte de educatie. Oricum, cel; or ce rad de batrani le doresc sa nu apuce. Atentie la limbaj!

| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Asta e! Din matasea broastei nu poti face haine. laughing

| darrio2007 a răspuns:

Si daca nu vei putea zbura, ce faci? Aeroporturi inchise, granite si alea alea. Mai ales la o mobilizare generala, cand vei fi chemat la razboi. Visezi multe, tinere. Dar te imbeti cu apa rece.

| darrio2007 a răspuns:

Aha, ai bagat artileria grea.

| darrio2007 a răspuns:

O intrebare am pentru tine.
Ai facut armata sau ai macar habar cu ce se mananca?
Cand a fost explozia de la Cernobil eram in armata. Numai noi stiam problema la momentul respectiv, apoi s-a aflat in tara. Cu stirile care erau atunci. Inseamna ca dai bir cu fugitii doar ca ai vazut o arma la tv sau pe net. Cred ca ma opresc aici, intre noi este doar vechiul conflict intre generatii. Sa ne fereasca Dumnezeu de un razboi conventional, că nu te-as vrea ca servant la pusca mitraliera. Ca mor si eu. Pentru ca tu fugi ca un las si nu are cine sa tina banda cu cartuse. Daca este vreun razboi nuclear, nu te-as vrea langa mine nici in ceruri. Ca fugi si de acolo.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Nu am făcut armata și nici nu îmi doresc. De ce? Pentru că din momentul în care fac armata pot fi mobilizat în război înaintea celorlalți. Nu îmi plac războaiele, deci nu aș avea ce căuta acolo.
Nu este un conflict între generații. Ai destui susținători din generația mea care se cred și ei zmei și fără nimic în cap se aruncă într-un conflict care nu e al lor, irosindu-și viața.
Apreciez dacă chiar te duci acolo știind ce faci și vrând acest lucru din proprie voință. Eu nu vreau război și nu vreau să omor oameni care au și ei la rândul lor o familie și nu știu prin ce circumstanțe au ajuns acolo, dar cel mai important țin la viața mea mai mult decât la altceva și e normal să fie așa.
Ești doar țâfnos pentru că tu crezi că trecând printr-o armată (care era obligatorie pe vremea dumitale - deci nimic special) îți dă dreptul să crezi că știi cum e un război și ipocrizia să nu negi că ai prefera să trăiești liniștit decât să te împuști ca chiorul într-un război care probabil nici nu e al tău.
Tu mă judeci că dau bir cu fugiții când văd o armă. Nu sunt bun cu pușca, dar sunt bun cu floreta sau spada. Din păcate sunt de modă veche. Chiar și dacă aș fi foarte bun pe o armă, este ilogic să îmi asum un risc într-o situație care nu o cere din punctul meu de vedere. Îmi plac sporturile cu arme (de orice fel ar fi ele), dar nu îmi plac morți în zadar pentru interesele unora. În plus, nu îmi place să îmi risc propria viață pentru așa ceva. Pe vremea dumitale se ieșea în stradă și se striga „Vrem să muncim, nu să gândim!". Așa ai fost obișnuit. Poți să te mai dezobișnuiești, însă. Sunt oameni din generația ta care gândesc mult mai rațional. Unii știu mai bine cum e în armată.

| ElAdrianos explică (pentru T0T):

Trebuie sa intelegi, ca de la educatie porneste totul si de la principii. Cei de generatia trecuta au o alta mentalitate, ceea a eroismului, a sacrificului, iubitori de țara, ca ei vor murii pentru patrie, bla bla. Tot felu de propagande care le au bagat mass media in cap, comunismul adica. Care este cel mai odios curent, ei nici macar nu puteau gandii liberi, erau controlati subconstient. Razboiul nici nu e natural, nici nu ar fi trebuit sa existe vreodata, acum o sa apara si conservatorii psihopati care o sa spuna ca daca nu luptam si murim, nu tinem la țara. Eu nu lupt absolut deloc, in țara asta de corupti, imputiti, nu ma intereseaza de nimic, nu ma regasesc in țara asta de cacao, sa lupte politicienii, sa se prapadeasca ei, ca ei au distrus țara, au gonit 6 milioane de romanii in afara.

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

Hai ca esti amuzant. Nu scrii de la tine, doar din ce auzi de la altii.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Cum așa?

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

Rational gandim toti din cei care am trait in anumite vremuri. Nu vorbi doar din ce auzi. Ai sa mori ca si mine numai ca eu lupt pentru ceva. Tu pentru ce ai fugi? Doar sa-ti fie bine in alta parte? Daca va fi un razboi mondial, te va ajunge din urma. De mobilizat vei fi, mai devreme sau mai tarziu. Sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea situatie.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Și eu lupt pentru ceva, pentru viața mea.
Vorbim de situația curentă, nu de „dacă și cu parcă". Cum am spus, fiecare situație trebuie măsurată pentru că fiecare situație e unică. E greu să generalizezi. Însă, ideal ar fi să îți aperi viața ție, înainte de a o apăra pe a altora.

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

Cum ti-o aperi, fugind? Hai că o dai in harneală.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Erați raționali când ieșeați în stradă și scandați aia? Erați raționali când l-ați votat pe Iliescu marea majoritate?
Vreți să credeți că erați, dar nu era chiar așa. Rațiunea voastră era condusă de păpușarii vremii. Voi ați deschis distrugerea țării ăsteia. Nu erați în stare de nimic fără ordinele lui Ceașcă. Drept urmare ați vândut tot, iar unii ați luat drept ornament în curți sistemele de irigații care făceau invidioasă toată Europa. Ăia deștepți, fie au plecat din prima când au avut ocazia, fie au furat cât au putut.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Scuze, nu sunt așa de curios încât să verific profilul. Am văzut acum. Matematica mea a fost perfect aplicată.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Drept dovada cei mai fideli regimului l-au votat pe Iliescu dupa ce ala a ordonat intrarea tancurilor in multime si multe altele. Gaini teleghidate sunt adeptii comunismului.

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

De ce nu faceti voi acum, ce nu am facut noi? Ca tot zici. Sau stati la rand la salon la pensat. Hai. pa.
Dăm de banuit cu atatea discutii. Va crede administratorul ca ne iubim. Ha, ha!
Sa ai o dupa amiaza placuta!

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Păi o țară nu se dezvoltă așa. Câțiva ingineri și mulți muncitori fără creier. Trebuie să aibă oamenii viziune economică și libertate în a își valorifica ideile. Educația economică ne-a făcut pe noi praf. Pe atunci erau puțini care lau decizii, restul habar nu aveau. După ce am intrat în democrație am fost prinși în fundul gol. Germania își educase de mult poporul din punct de vedere economic. Acolo exista curajul în a face investiții, în a implementa creativ soluții. Aici totul era coordonat de regim. Șmecherii au furat după, iar restul erau prea proști ca să investească în ce aveau și au dus tot la fier vechi. Asta e realitatea.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Acum oamenii de aici pleacă să facă pentru străini. De ce? Pentru că e vorba de mai mulți bani, de condiții mai bune.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Au vandut smecherii care au stat pe langa regimul comunist la greu uzinele si fabricile noastre la alti smecheri care aia la randul lor le-au adus la pamant si au facut altceva in locul lor, d-aia stam cam prost pe industrie, ne-am dezindustrializat cu buna stiinta, ne-am vandut tara, e unul din motivele pentru care Romania nu si-a revenit deloc nici macar dupa ce a cazut cortina construita cu ciocan si nicovala, noua ne trebuie un restart, tot sistemul care a fost conceput in jurul comunismului sa cada, toti smecherii care inca mai iau lozuri de atunci sa dispara, doar asa mai are Romania o sansa daca primeste un restart, bine nu vor fi schimbari la nivelul Germaniei dar macar o sa fie altceva, trebuie sange proaspat la conducere, idei occidentaliste, sincer stau si ma intreb, politicienii nostri nu baga capul in pamant cand trec de granita noastra si ajung pe autostrazile ungurilor si vad ce au aia ca-s la ani lumina fata de noi ca infrastructura, nu indraznesc sa zic de Austria, Germania ca deja intram in miez, a dracu cu mama lor de hoti, vine si vremea lor, mult n-o sa mai dureze pana cand ajung la sapa de lemn.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Păi ăia îți puneau pistolul pe masă și te puneau să pârăști ca să avansezi în funcție. Ăia care au fost turnători s-au înălțat și după revoluție. Grupul mafiot a rămas. Ne conduce și acum.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Doar regimul s-a schimbat (pe hartie), sistemul e acelasi, eu ma mir si in ziua de azi cum de i-a dus capul pe romani sa ne bage in NATO si UE, noi care eram lingaii rusilor, marionetele lor, dar e interesanta ciorba in care ne aflam, pe o parte ne vrem occidentali iar pe de alta parte tragem si cu Moscova, la fel si populatia, e o caterinca sinistra ce se intampla la noi.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Noi am mai fost proștii lumii. Ăia de la conducere sunt cum cred că le e lor mai bine. În al doilea război mondial am schimbat tabăra, ceea ce a dus la foarte multe crime de război. Tot pierzători am ieșit, doar că urâți și de nemți și de ruși. Ne-am dat cu rușii, iar ei ne-au furat tot ce au putut. Țăranii au fost supuși unei foamete care nu are rival în istoria noastră cunoscută. Au violat femei, iar moșnegii ăștia nu știu că și bunicii lor aveau o vorbă... „Erau nemții cum erau, dar rușii erau porci!"

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Ala de vine sa te cotropeasca de ce nu se teme? El nu poate muri?

| SatinEffect a răspuns (pentru Emma30555):

Ala e nebun.

| Emma30555 a răspuns (pentru SatinEffect):

Sau stie ca daca ti e frica lupta e castigata

| SatinEffect a răspuns (pentru Emma30555):

Ai merge la razboi?

| Emma30555 a răspuns (pentru SatinEffect):

Nu stiu, probabil doar daca mi s ar parea singura optiune, depinde si cata ura ai. Nu sunt de acord cu razboiul

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

„Ala de vine sa te cotropeasca de ce nu se teme? El nu poate muri?"
Ba poate. E unul spălat pe creier de sistem. Practic se omoară ființe umane, ca chiorii, pentru niște interese meschine. Și ăla care vine să omoare e la fel de păcătos. Eu nu aș omorî pe nimeni, fie că e să asupresc, fie că e să apăr bogățiile unora. În cel mai rău caz, aș omorî atunci când viața îmi este direct pusă în pericol.

| darrio2007 a răspuns:

Stii cat ani am de imi spui tataie. Ca nici nu stii sa il scrii.

| T0T a răspuns (pentru darrio2007):

Într-un timp văzusem niște răspunsuri care te dădeau de gol. Am uitat ce-i drept. Însă, demonstrezi aici că ești. Incidentul de la Cernobîl a fost în 1986, adică acum mai bine de 30 de ani. Dumneata treci lejer de 50. Și zic „tatae" că așa îmi place mie. Dacă nu îți place ție, nici nu trebuie.

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

Pune link cu raspunsurile si te cred. Da, in 86 eram in armata. Caporal de schimb in garda..Varsta o poti vedea la profil. Nu mi-o ascund. Tu de ce o ascunzi? Dovedesti ca stai prost cu matematica.

| darrio2007 a răspuns (pentru T0T):

Ok. Daca esti imatur si laș, te superi?

| darrio2007 a răspuns:

Ce obsesie? Se vede pe strada, baietica. Am un salon la o suta de metri de unde locuiesc si din 5 clienti 3 sunt baieti cu gleznutele goale. Cand ies de acolo au tenul mai ceva ca fundul unui bebeluș.

| SatinEffect a răspuns (pentru darrio2007):

Dar ce au gleznutele goale, ca nu inteleg? De ce te ingrijoreaza asa tare? Te excita?

| darrio2007 a răspuns (pentru SatinEffect):

Imi este teama ca pe la 30 si de ani, vor merge in carucior. Daca la 0 grade sau chiar cu minus sta si tremura ca un caine in statia de autobuz. Dar e la moda, frate!

| SatinEffect a răspuns (pentru darrio2007):

A, deci tie iti e frica de niste friguț, mare bărbat. Ce să faci tu în armată? laughing Te uzi putin, te baga in perfuzie.

| T0T a răspuns (pentru SatinEffect):

Cât o fi făcut el armata, îi garantez că prietena mea de 1, 50 știe să tragă mai bine decât el. Generația noastră cu problemele ei. Nici mie nu îmi plac toate cele. Dar de ce să refuzăm să vedem toate problemele? Nu doar cele care ne convin. Tot de ei am fost educați noi. Tot ei ne-au format. Și acum ne jignesc? Păi de ce nu ai reușit să formezi tânăra generație? E eșecul tău sau al nostru? Îți spun eu al cui e. Al mafioților turnători din generația voastră. A clanurilor mafiote care s-au menținut de după revoluție și care existau și în secolul 15 sub forma boierimii. Țara noastră prin tirani i-a mai pus la punct. Dar și ăia au fost trădați. Purtăm blestemul trădării. Iar voi nu ați făcut nimic împotriva nemernicilor. V-ați complăcut până v-au spus „serviciile" să vă complăceți în altă nenorocire.

| Drimmero a răspuns (pentru darrio2007):

Nu-i asa ca te duci pe front si te inarmezi mult mai bine si pentru cei cu gleznuta fina care nu apuca sa se inroleze? Pot conta si ei pe matale?

| SatinEffect a răspuns (pentru T0T):

Asta ziceam si eu dar mi-a raportat Salontanul toate raspunsurile Generatiile noastre au iesit din mainile lor si se poarta ca niste victime in situatii create de ei. Critica niste tineri si rezuma abilitatile lor la niste fire de par de pe corp. Sa caute Lev Ulesov, model pentru Gucci, D&G si Givenchy care acum e paramedic in razboi si e mai util decat au fost darrio si salontanul la un loc toata viata lor. Daca vrem putem, dar trebuie sa si merite ca sa vrem

| darrio2007 a răspuns (pentru SatinEffect):

Viteazule!

| darrio2007 a răspuns:

Nu o fi cazul tau dar e bine sa te apuci, ca sa fii in trend. Hai ca te las acum. A iesit un baietas de la salon, si are niste gleznute waw! Si cred ca m-am indragostit de el. Ha, ha!

| darrio2007 a răspuns:

Ha, ha, viteazule! Cand o parai mitraliera la fundul tau, te duci inaintea mea in pamant.
Hai, o seara frumoasa, vitejilor!

| doctorandus a răspuns:

Romania n-are bani pentru o armata de masa, instruita profesionist si dotata cu armament modern.

| doctorandus a răspuns:

Romania nu dispune de un milion de kalasnikoave, cu suficienta munitie pentru fiecare dintre ele. Iar daca dispune de o suta de mii, inseamna ca s-a petrecut minunea Sfantului Sisoie.

| sierra1 a răspuns:

"barbatii care nu merg la razboi sunt niste lasi. Deci eu nu am dreptul sa traiesc? "

ok, și pe mă-ta, nevastă-ta, fiică-ta, cine le apără?

| ElAdrianos explică (pentru sierra1):

Se apara singure, sa puna mana pe arma si se antreneze. Eu nu mi risc viata pentru nimeni, fiindca o viata am

| sierra1 a răspuns (pentru ElAdrianos):

E și asta o opinie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Ai dreptul să trăiești, dar nu oricum. Ești cetățean, ai obligația să aperi cetatea de care aparții. 2. Da, este greșit modul în care concepi relația cu cei din jur. 3. Cine consideră asta? 4. Evoluăm, dar tu încă, nu.

| Drimmero a răspuns:

Suntem obligati sa ne inrolam in armata in caz de razboi, nici eu nu sunt de acord cu asta pentru ca murim pentru jocurile politice ale unor smecheri, unii politicieni, presedinti se provoaca unii pe altii de la distanta prin tachinari dand cu batul dupa gard si in caz ca lucrurile escaladeaza in boala lor meschina dupa putere vor trimite 'fraierii' adica tinerii sau militarii sa se lupte pana la moarte la propriu in timp ce ei stau ascunsi prin buncare sau cu morcovul infipt adanc in buci, pe astia i-as trimite in linia intai, mai ales ca ei provoaca razboaiele dar n-au astia curaj, marele bombardier putin sta ca ultima pisicuta ascuns prin buncare, nici n-are curaj sa se vada cu Zelenski pentru negocieri, isi trimite argatii dar in schimb stie dicteze macelurile zilnice pe care le comit armata lui spwrcata. Singurul motiv pentru care m-as inrola in armata in caz de vreun conflict militar ar fi familia mea, pe ea as apara-o.
Cat despre femeile care comenteaza de barbati ca ar fi lasi daca nu se duc pot sa zic un singur lucru, stiu, e foarte usor sa comentezi din spatele unui ecran mai ales dupa ce ai citit/vazut postari despre razboi si sa te incarci emotional negativ si mai ales cand i-ai trimite pe altii din afara familiei tale la lupta, dar nu e chiar asa usor, nu e joc pe calculator e razboi, acolo un singur glont iti poate fi fatal, n-ai HP sau bagi coduri sa ti se regenereze viata, acolo te duci si nu te stii daca te mai intorci. Razboaiele sunt niste mizerii si nu ar trebui sa mai existe, dar atata timp cat traiesc nebuni la conducere vor exista si in anul 4011.

| Holiday a răspuns (pentru Drimmero):

"...pentru ca murim pentru jocurile politice ale unor smecheri, unii politicieni, presedinti se provoaca unii pe altii de la distanta prin tachinari dand cu batul dupa gard..."

Castigarea independentei Romaniei a insemnat acelasi lucru. Despre asta ce atititudine ai? Nu trebuia sa lupte romanii pentru ca liderii de atunci aveau de castigat ceva?!

| Drimmero a răspuns (pentru Holiday):

Eh, contexte diferite. Categoric ca trebuie sa lupti sa nu-i lasi pe altii sa-ti fure tot dar privind situatia din Romania si ce face tara asta pentru tine singurul motiv pentru a te duce pe front e familia si eventual propria viata ca pana la urma motivul real in lupta pe front e sa-ti salvezi propria piele odata ajuns acolo.

| Drimmero a răspuns:

Cea mai tare tot ramane aia cu "Salt inainte, culcat!"

| T0T a răspuns:

Nici eu nu aș accepta să mor și să omor pe alții pentru interesele meschine ale unora care se îngroapă în miliarde de dolari într-un loc cald și ferit de orice pericol. Nu e vorba de slăbiciune. E vorba de înțelepciune.
Cât despre femei, trăim într-un secol în care armamentul contează. Nu prea înțeleg mentalitatea care era justificabilă acum 300 de ani. Și femeile pot trage cu arma sau conduce un tanc. Nu le oprește nimic să meargă ele în război. E ușor să vorbești când nu îți asumi niciun risc.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Una e sa fii atacator si alta e sa iti aperi familia, blocul, orasul, tara, viitorul ca natiune. Ucrainenii nu prea au de ales

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie să aperi nimic. Fugi cu tot cu familie.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Multumim ca nu ai fost tu ala care a luptat in revolutia din 89. Sau de la 1848, sau in razboiul de independenta 1877 sau...sau....sau.
Fuga e o solutie individuala dar ca natiune nu e.
Daca fugim ne asumam faptul de a fi numiti lași, fara drept de apel. Asta e, lupta alti prosti pentru noi. O sa le multumim cand se termina razboiul si ne intoarcem de unde am fugit, bucurandu ne ca ce bine e acasa.

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, te inteleg e imstinctul de autoconservare, e mai puternic decat orice ratiune si eu is curajos acum dar nu stiu ce as face in caz ca ar veni tancurile la coltul strazii. Sper sa nu fug din prima

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Și cu ce i-a ajutat pe ăia care au murit acolo? Cu nimic. Te-a ajutat doar pe tine și ți-a hrănit egoismul și acum crezi că ăia au avut vreo obligație pentru tine. Nu au avut.
Oricât de naționalist aș fi, îmi pasă mai multe de propria persoană. O viață am. Cum i-am spus și userului cu întrebarea: Asta nu e lașitate, e înțelepciune. E treaba ta cum o consideri. Diferența e că tu o să mori într-un război cu dedesubturi pe care nici nu le cunoști, care nu garantează nimic, iar eu o să trăiesc și o să mă joc Elden Ring, o să mă distrez și o să beau berică în fiecare vară de pe plajă sub umbrelă. Succes.
Și da, mă bazez pe faptul că există proști sau oameni cărora le place lupta sau oameni cărora nu le pasă așa mult de propria persoană sau oameni care pun mai mult preț pe un mărunțiș de salariu și pensie de militar. Mereu vor exista din ăștia. Eu le mulțumesc, dar asta nu înseamnă că vreau să fiu în locul lor.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Uite ca rusii au dat inapoi. Si asta doar datorita celor care au luptat si au opus rezistenta.
Daca se predau toti din ziua a doua rusii avansau mult mai mult.
Cum ziceam, daca fugi nu ai drept de a comenta asupra faptului ca esti un las.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba am tot dreptul din lume și tu nu poți să mi-l iei. Așa cum ai și tu dreptul să aberezi. Cum spuneam, e un război cu dedesubturi pe care nici nu le cunoști. E ușor să ai o gândire simplistă. Succes la război. Sau stai, tu nici nu știi ce e ăla război. Dacă erai așa curajos te duceai și tu voluntar (unii s-au dus tocmai din America) și îi opreai pe ruși. Ce naiba vorbim aici? Ambii stăm comozi din spatele unui monitor. Doar că unul realizează o situație de asemenea amploare, altul laudă niște oameni care au murit acolo (mulți forțați de împrejurări - nu că au vrut) fără să facă nimic. Altceva nu mai comentez.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Corect!

| SatinEffect a răspuns (pentru T0T):

''Nu le opreste nimic.''

Ba da, le opreste ideologia care considera ca barbatul trebuie sa fie capul si aparatorul familiei.
Bine, lamentarea barbatilor pe subiectul asta e hilara si penibila avand in vedere ca ei au creat stereotipurile astea.

| T0T a răspuns (pentru SatinEffect):

Păi nu era curentul feminist care ne tot ciuruia? Când e feminism și când nu e, ca să înțeleg?
„lamentarea barbatilor pe subiectul asta e hilara si penibila avand in vedere ca ei au creat stereotipurile astea."
Nu poți generaliza. Unii bărbați au creat-o, nu bărbații în general. Mie nu mi-e rușine să spun că prietena mea (sau fosta prietenă - nici nu știu) ți-ar prinde un glonț direct în cap înainte să clipești, pe când eu nu am tras niciodată cu o armă adevărată.

| SatinEffect a răspuns (pentru T0T):

Nu? Cum adica? Unde va ciuruie? Feminismul isi doreste egalitate intre sexe, deci sanse egale si de a participa la razboi. In ucraina sunt o gramada de femei cu arma in mana acum.

Numai terminate casnice am vazut sa vorbeasca despre lasitatea barbatilor din fotoliul lor pufos.

Ca sa fie atat de raspandit un stereotip incat sa se dea si legi pe baza lui, trebuie sa fie o mare majoritate a barbatilor de acord cu el, deci pot generaliza cand vine vorba de trecut.
Ca esti tu acum mai educat, bravo, dar acum 30 de ani poate ai fi fost si tu de acord cu ei.

| T0T a răspuns (pentru SatinEffect):

Feminismul autentic. În ziua de azi eu îl apreciez.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Chiar daca sunt si femei in armata tot nu ar fi ok sa vezi un razboi intre femei, adica niciunul dintre noi nu ne-am trimite mama pe front de exemplu, d-aia exista armata sa ofere protectie tarii, civilii ce ar putea sa faca intr-un razboi cand 99% din ei n-au tras nici macar o data cu arma, pana instruiesc ei civilii sa traga cu arma ne mitraliaza invadatorii, oricum civilii care sunt trimisi la razboi sunt de obicei carne de tun, e un mic genocid sa-ti trimiti civilii la lupta in fata unei armate si in majoritatea cazurilor sunt trimisi impotriva vointei lor, oricum eu unul sunt pesimist cu asta si tot cred ca razboaiele nu se incheia aici, toti ajunsi la putere sunt bolnavi dupa ea, mai ales astia extremisti iar extremistii se propaga si au succes pentru ca exista prostii care ii pun chiar ei la putere.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Nici ele nu ne-ar trimite pe front dacă țin la noi. Cum spuneam. Se găsește cine să intre în armată, iar pe timp de război se găsesc și mulți voluntari (uite câți ar fi numai pe TPU laughing ). Ideea obligativității îmi displace.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

As fi de acord cu obligativitatea asta 'cetateneasca' daca si cei care provoaca razboaiele se duc pe front, inclusiv presedinti, politicieni si alte sugative din staff-ul prezidential pe care i-a innebunit setea de putere.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

Și cei bogați! Discutabil, dar atractivă idee.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Unii au luat figuri de Rambo dupa ce s-au jucat sau vizionat Call Of Duty...

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Aia bogati care sunt mainile drepte ale unora ca Putin...gen oligarhi, ca astia au finantat razboiul s-au imbogatit prin sange nevinovat varsat.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Sa nu divagam. Voluntarii din sua s au dus din alte motive. Nu le era amenintata de loc libertatea si viata. E alt subiect. La fel ca cel de ce nu mergem sa luptam pentru altii.

Vorbim strict de a alege sa lupti atunci cand esti atacat sau sa fugi.
Nici ucrainenii care lupta sau au luptat nu au vrut sa lupte. Dar, fiind pusi in fata obligatiei, necesitatii de a lupta, adica fiind nevoiti, au "ales" sa lupte. Nu au luptat de drag si de voie buna ca se plictiseau.
Si-au aparat valorile ( persoane, bunuri, principii ).

A lupta / riposta nu presupune doar sa iesi cu pusca in fata inamicului cand tu nu stii sa reincarci arma. Sunt multe alte planuri pe care se poate lupta. Nu sustin nici moartea prosteasca.

Si da, avem drepturi ( legale )tot pentru ca altii nu au stat cu berica pe plaja. Inclusiv dreptul la libera exprimare.
Aspectele nelegiferate precum statutul de laș este stabilit de instanta morala a societatii, a opiniei publice.

| ElAdrianos explică (pentru T0T):

Da si eu la fel! Ideea penibila cu conservatorii este, ca ei nu inteleg ca femeile nu se deosebesc foarte mult de noi, doar din punct de vedere fizic. In rest, ele pot gandii la fel ca si noi, pot invata programare, pot invata sa conduca, sa piloteze, sa prooecteze chiar sa traga cu arma. Restul care nu sunt de acord cu aceste aspecte sunt doar fitoase comode, care vad viata roz si ca trebuie sa le oferi orice doar ca sunt femei, e eronat si sfidator.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Moralitatea societății se schimbă în funcție de regim. Moralitatea nazismului era să urăști evreii. Moralitatea nu este un concept absolut. Libertatea ideilor trebuie să provoace ideea de moralitate în orice moment, altfel poți ajunge să stagnezi într-un loc pe care tu însuți poți să ajungi să îl disprețuiești dacă evoluezi.
Unii au luptat, alții au trăit liniștiți. Unii au fost nevoiți să lupte, alții au fost spălați pe creier ca să lupte. Libertatea asta care nu poate fi absolută trebuie folosită însă, indiferent de ce mijloace au împins-o. În plus nu mai ești pus în ziua de azi în fața faptului de a lupta pentru libertatea în lume. Sunt multe locuri unde poți avea așa zisa libertate, deci poți pleca. Deci vorba ta - hai să vorbim pe situația asta.
Cât despre ucraineni, ăia care nu s-au gândit să plece chiar au ales (majoritatea) între ghilimele. Au fost forțați să moară. Conducerea Ucrainei are un aport în crimele de acolo.

| T0T a răspuns (pentru ElAdrianos):

Păi de aceea am spus că chestia asta era un argument acum 300 de ani. Acum războiul se câștigă cu armament: aruncând bombe, trăgând cu tancul, cu arma. Astea pot fi făcute și de femei. Unele chiar sunt mai apte decât mulți bărbați în asta.
S-a zis bine care e logica. Dar e o logică și asta învechită. Se dorește să rămână femeile în viață pentru a se repopula ținutul respectiv (sau poate doar pentru a profita unii de excesul de femei). Argumentul ăsta cade, însă. Deja suntem foarte mulți pe planetă, iar capabilitățile noastre în tehnologia automatizării și a inteligenței artificiale oricum o să lase o mare parte din planetă fără ocupație.

| Holiday a răspuns:

De ce crezi ca in caz de diverse dezastre, pe timp de pace, copii si femeile sunt salvati prioritar? Pentru ca barbatii sunt considerati roboti? Nu. Altele sunt considerentele. Ia gandeste-te.

| T0T a răspuns (pentru Holiday):

Care sunt acele considerente?
Văd că mi-au dispărut niște răspunsuri.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu,toată lumea are dreptul să trăiască şi să facă propriile alegeri. Dar asta nu înseamnă că unii nu sunt laşi.

| ElAdrianos explică (pentru J0B0MAT):

Tu de ce nu mergi la razboi? In caz de asediu te duci sa mori pentru niste oameni caruia nu-i pasa de tine? Dar parerea mea este ca cei mai las-o sunt aia care trimit oameni in razboi si ei/ele doar dau din casa

| J0B0MAT a răspuns (pentru ElAdrianos):

Nu,mă duc să mor pentru oamenii cărora le pasă de mine.Dar de unde știi că voi muri?!
Nu poți câștiga un război în realitate dacă deja l-ai pierdut în mintea ta.

| sabin89 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Poţi avea încredere în Oracolul din Delphi: vei trăi nu vei muri...

| J0B0MAT a răspuns (pentru sabin89):

Am încredere că vom muri cu toţii. Când şi de ce nu bag mâna în foc.

| sabin89 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Eu sunt nemuritor...şi rece.

| J0B0MAT a răspuns (pentru sabin89):

Sper că nu tot aşa e şi Putin.

| Emma30555 a răspuns:

Razboiul este o prostie, nu trebuie sa moara nici un barbat, au toata viata inainte, plus ca sunt fiii unor femei, adica acele mame ar da orice ca fiii lor sa nu mearga la razboi.

| Emma30555 a răspuns:

Si daca si tarile calde sunt atacate de rusi sau altii ca ei? Uneori trebuie sa lupti fiindca se creeaza precedentul ca unul "smecher "sa vina peste tine sa ti ia casa si bunurile fiindca stie ca ti e frica si i le vei da de bunavoie. Dar poti sa te lupti cu el si atunci se vor mai gandi la treaba asta sau macar sa fie altii la fel de smecheri ca ei sa lupte si pentru tine sa te apere. Ideea e ca nu e o solutie sa fugim fiindca aia puternici ne vor lua totul, e simplu pentru ei mai ales daca cedam fara nici o rezistenta

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Cum am spus. Are cine să lupte. Mereu a fost așa și va fi.
Dacă lupți cu ei înseamnă că ești prost și vei avea aceeași soartă ca cei morți în celelalte războaie. Ideea de bază e că mereu oamenii au luptat în războiul celor puțini. Ăia puțini erau în siguranță. Deci nu e nimic nou sub soare. Rusia nu poate ataca toată lumea, inclusiv țările cele mai dezvoltate din lume.

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Daca vad ca toti cedeaza si pleaca ar putea incerca, de ce nu? Eu vorbesc teoretic. Cel mai bine e sa negociezi. Razboiul nu aduce nimic bun doar ca la ucrainieni cred ca nu au avut de ales din pacate. Nu sunt de acord cu moartea inutila dar nici sa le dai alora tot ce vor.

| Emma30555 a răspuns:

Poate rusii vor toata Europa de est, ce facem plecam zeci de milioane in alte tari? Ucraina are 40 milioane de loc, abia au putut pleca cateca mil. Ne pot primi pe toti? Ne lasam casele munca si tot ce avem? Ne putem gasi locuri de munca toti? Ne lasam batranii si bolnavii care nu se pot deplasa? E corect asa? Si ok, te duci intr o alta tara, acolo poate vine altul care vrea sa ti ia totul. Iar cedezi si o iei de la capat?

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Abia aștept să văd cum te lupți tu pentru cei bolnavi și bătrâni. Sau tu încerci să mă convingi ca să îți apăr eu fundul?

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Daca vine unul la mine si imi zice sa-i dau banii si casa ca el e puternic si eu slaba as incerca sa vad daca am o sansa cat de mica sa scap de el cumva. Daca am sansa sa castig nu as ceda. Pe de alta parte eu nu mi as lasa rudele neputincioase, nu as lasa o pe mama, sau pe iubitul meu si eu sa fug. As ramane acolo unde sunt cei dragi mie. Eu nu m as baza pe tine sa ma aperi fiindca as sti ca nu poti sa faci asta.

| Drimmero a răspuns (pentru Emma30555):

Rusii nu pot avea tot ce isi doresc, si-ar dori ei multe dar teapa, cat timp exista America, China si alte puteri nu pot rusnacii sa isi faca tabieturile, au doar anumite zone pe care le controleaza direct iar in rest isi trimite spioni sau oameni infiltrati care incearca sa manipuleze gen Orban in Ungaria, celalalt sclav din Serbia care a iesit presedinte, mai nou tarfulita aia de la francezi care e la bataie cu Macron la presedentia Frantei, tarile din occident sunt pline de imigranti care n-au educatie si cultura si au aceleasi atributii precum cetatenii nativi, aia sunt cel mai usor de prostit si e cam belita treaba daca iese aia ca e posibila destramarea UE, exact la fel a patit si Anglia, tot prin propaganda ruseasca, sunt convins de asta, asa se intampla cand iti voteaza toti indienii analfabeti si englezoii dupa ce au iesit din PUB. Doar asa poate face putin ceva, doar prin manipulari si imbarligaturi, in rest pe cale militara n-are nicio sansa, NATO matura cu ei in 2 timpi si 3 miscari daca a pus piciorul unde nu trebuie.

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Astea sunt situații distincte. Dacă urmăreai ce am spus, vedeai că am spus că dacă e să mor, mor pentru mine. Sunt situații și situații. Însă aș pleca dacă Rusia ar amenința țara noastră. Fiecare situație e unică și trebuie măsurată. Trebuie să știi dacă lupți pentru tine însuți sau pentru interesele meschine ale altora. Trebuie să știi dacă ești singur sau sunt mulți alții. Trebuie să știi și dacă ai posibilități să pleci sau dacă ești informat. Sunt multe de cântărit ca să știi dacă merită sau nu să lupți.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Oricum discutiile astea nu isi iau rostul pentru ca una gandim in situatie de pace si alta vom gandi pe moment in caz de ceva, acum gandim la rece, la cald lucrurile vor sta altfel, cei care nu si-ar risca viata acum intr-un razboi poate ca s-ar duce pe front impinsi de adrenalina si din sete de razbunare pe cand cei care zic ca s-ar duce ar fugi din tara, cam asta vreau sa zic.

| T0T a răspuns (pentru Drimmero):

E posibil orice. Însă frica e cel mai puternic sentiment. Adrenalina durează un moment.

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Daca trebuie sa pleci si sa lasi munca de o viata cam tot aia e. Daca nimeni nu lupta asta s ar intampla, cedezi totul. Este exact cum am descris eu. Nici cei din armata nu merita sa moara. Sunt tineri nu e normal ca ei sa moara intr-un razboi. Ar trebui opriti cei ce manevreaza aceste lucruri.

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Mai bine viu, decât munca de o viață pe care nu ai certitudinea că o vei pierde. Am spus, depinde de circumstanțe. Noi mai suntem și membri NATO. Sunt interese mari aici. Nimeni nu ar vrea ca lucrul ăsta să se schimbe. Deci, dacă ne atacă rușii, tot nu ar putea să mențină controlul. Practic, șansele sunt mari să am posibilitatea să mă întorc mai târziu.

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Noi vorbeam despre alt context. Deapre refuzul de a te apara. Daca nu te bazezi pe Nato nu ai la ce sa te intorci daca tu fugi si aia iti iau totul si te ocuoa.Cam asta se intamola in Ucraina. Unde sa fuga 40 mil de oameni? Trebuie cineva sa lupte sau cedeaza toti dar raman niate sclavi fara drepturi.

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Oricum nu vor fugi toți. Unii o să aleagă să lupte. Eu am unde fugi. Dacă dumitale nu ai, asta e altă mâncare de pește. Fiecare cum poate.
Chiar și așa, tot nu aș lupta nici aici. Aici, cum am zis, mai bine la pușcărie decât pe front. Sunt mulți care nu realizează ce e pe front. Măcar dacă citeau descrieri. O să realizezi că e mai bine închis decât pe front.

| Emma30555 a răspuns (pentru T0T):

Tu preferi sa fugi sau sa fii sclav. Eu ziceam ca daca toti gandeau ca tine acum o parte din planeta era sclavul unei parti mai puternice. Pana cand cei slabi se revolta si nu mai accepta. Eu iti arat ca fara oameni curajosi, fara lideri, fara oameni puternici nici tu azi nu mai aveai unde sa fugi, asta daca toti ar gandi ca tine. Ideea e sa vezi un pic mai pe larg aceasta poveste. Ca tine sunt multi

| Drimmero a răspuns (pentru Emma30555):

Sunt incomparabile situatiile dintre starea de pace si cea de alerta cand esti atacat, intervin alte instincte acolo, asta nu vrea lumea sa inteleaga, gandirea la rece cu cea la cald sunt diferite, cu siguranta daca i-ar fi familia amenintata si ar avea ocazia sa omoare pericolul o va face.

| T0T a răspuns (pentru Emma30555):

Nu o să gândească niciodată toți ca mine. Uite discuțiile contradictorii de aici. De acolo și vorba „dacă nu existau proști, nu existau nici bogați". O adaptez.

| Brizbriz a răspuns:

Totul e propaganda de rahat, totul

| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Pana si Putin n-are bani pentru armata mare si inzestrata modern: a trimis soldati slab instruiti si au ramas fara armament modern (l-au consumat deja pe tot).

| Brizbriz a răspuns (pentru doctorandus):

Nu as baga mana in foc, toate informatiile de la TV sunt atent coafate bine ca sa sustina propaganda, iar asta se intampla in ambele parti

iar ce ma deranjeaza, SERIOS, e ca il pupam in... unde soarele nu patrunde, si il punem sa ne vorbeasca in parlamentul nostru, pe unul care a interzis limba romana in Bucovina, insa nimeni nu spune asta la tv, NIMENI, se spune numai ca e un erou

| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Eu nu sustin razboiul, deci nu-l sustin nici pe Putin, nici pe Zelenski.

Dar marea armata rusa e doar o farsa. Rusia mai are bombe atomice cu care ameninta, ca in rest cu arme conventionale nu s-ar putea apara.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Brizbriz):

Legea e mai veche decat mandatul lui.

Plus, legea vrea sa fie o oprire a propagandei ruse in Ucraina. N-are nimeni nimic cu romanii.

| Seba2013 a răspuns:

Bai mai terminati cu forta voastra fara prudenta. Din cauza vostra mor oamenii aceia. Cum sa te bati cu rusii? Nu aveti intelepciune? Mai bine ii dai si camasa de pe tine...(si la momentul potrivit sa fii ca un fulger care ii trazneste). Mai bine te plangi si te victimizezi (mie imi este frica cu adevarat) ca sa iti invoci PUTEREA ADEVARATA de partea ta. Numai dati pasi spre un AL TREILEA RAZBOI mondial. Ecuatia asta trebuie sa o decartam, trebuie sa gasim alta schema. Sa moara ala rau, nu toata planeta. Volodímir Zelenski are curaj, insa prostesc si se precipita( cimitirul este plin de oameni valenti). Curajul si razbunarea vine bine premeditata. Cei inceti la manie, isi descarca forta CU CAP (asa cum si cei inceti la pasiune si-o descarca). Sa iti descarci forta fara cap, nu se considera inteligent si de apreciat. Intr-un caz in care nu mai ai alta scapare, da se considera de apreciat. Insa tu ca presedinte, sa faci pe impulsivul, eu vad ceva suspect in asta. Trebuie sa avem grija cine ne reprezinta, si cu oamenii care actioneaza sub impulsul momentului. Trebuie discernamant, si consultatie cu poporul si sa asculti toate variantele posibile! Noi sa nu fim ca poporul ucrainian. Ii iubim insa trebuia sa se consulte a priori SI CU REPREZENTANTII NOSTRI! Trebuia sa puna camera, sa fie umil, SI SA ASCULTE UN SFAT INTELEPT. Atunci da, ti se rupe inima de numai poti, insa acum doar jumate. Si atunci cand apare pe camera si ne cere ajutor, noi sa nu fim sentimentalisti ci rationali si sa ne rugam sa gasim calea cea mai BUNA. Insa eu cred ca in razboiul asta se intarata armata rusa, pentru ca tarile au ajuns sa aiba militari cu cap. Le este ciuda ca militarii sunt inimosi si nu le mai fac voia la satanele alea care s-au catarat acolo! Culmea este ca ei nu resimt stramtoarea, ba din contra se intaresc in timpurile astea. Tu erai la greu si in ploaie, iar ei la soare construind carusele. Dupa aia te intrebi de unde au avut ei banii aceia.

| ElAdrianos explică (pentru Seba2013):

Nu ai cu cine sa vorbesti, nu vezi? Toti sunt spalati pe creier.

| J0B0MAT a răspuns (pentru ElAdrianos):

Spălaţii pe creier sunt cei care au adus independenţa ţării şi ne-au scăpat din comunism.Alfel eram în locul Ucrainei acum. Oamenii ăştia se luptă pentru independenţa tării lor şi pentru a trăi liber generaţiile viitoare, aşa cum au făcut-o acum zeci de ani strămoşii noştri.Cei care luptă pentru Ucraina sunt orice numai proşti şi laşi nu.

| T0T a răspuns (pentru J0B0MAT):

Tu știi cum am scăpat de comunism? Da, spălați pe creier. Se omorau ca chiorii crezând că fiecare tabără e teroristă. Proștii au murit, unii au învins. Dacă nu exista interes, regimul rămânea. Nu oamenii de rând l-au schimbat. Ei doar au trebuit să moară. Nu zic că e rău că nu mai e comunism (încă), dar cine a fost înțelept a stat închis în casă și nu s-a băgat.

| J0B0MAT a răspuns (pentru T0T):

Nu o să rămâneţi mult timp închişi în casă până vin invadatorii să vă felicite pentru înţelepciunea voastră, dacă nu sunt proştii ăia care mor pentru voi.Şi da, cred că din perspectiva asta, îi putem considera proşti pe oamenii care luptă pentru a apăra pe unii ca voi care nici măcar să le recunoască munca nu sunt în stare.

| T0T a răspuns (pentru J0B0MAT):

Mereu vor fi proștii care mor. E cum e vorba „dacă nu ar exista proști, nu ar mai exista bogați". Le recunoști ceea ce au făcut. Dar pentru ei, personal, a fost o prostie. Ei acum morți, nu au câștigat nimic. Au pierdut tot.

| J0B0MAT a răspuns (pentru T0T):

Total greşit. Unii au murit protejându-şi mama, tata, soţia, copilul, căţelul. Ei trăiesc acum datorită lor.Mie mi se pare un câştig.
De altfel, mi se pare cea mai frumoasă formă de a muri, dându-ţi viaţa pentru cineva drag sau pentru ceva drag.
Desigur, nu toată lumea e de aceeaşi părere, dar din fericire mulţi sunt.

| T0T a răspuns (pentru J0B0MAT):

Nu aveai ce proteja în revoluție. Stăteai închis în casă și gata. Cea mai bună metodă, decât să îți lași mama să simtă cum e să îi moară copilul și soția văduvă. Pentru femeile alea viața nu poate fi la fel. Dacă tu le iubești așa mult încât să te sacrifici pentru ele și ele te-or iubi la fel. Sacrificiul e frumos, dar când e strict necesar. În situațiile astea nu e necesar. Chiar și de ar fi necesar, ce viață va fi aia când îți moare cineva drag? Unii intră într-o depresie de care nu mai scapă niciodată.

| Seba2013 a răspuns (pentru ElAdrianos):

J0B0MAT este sora mea. Toti suntem de acord pana la un punct. Insa mie imi place sa gandesc un pic mai mult. Este adevarat ca am intrat in UE pentru pace. Insa nu doar pentru pace am intrat in ea, ci si pentru a prospera. Poate in comunism nu era asa mare libertinaj si ei au vrut destrabalare. Eu nu sunt de acord cu nici un sistem care vine sa iti spuna tie cum sa gandesti. Ei bine acestia vor sa gandeasca pentru noi, si cand gandim rational, pac sanctiuni. De ce l-au omorat pe Qasem Soleimani? De ce le-au pus sanctiuni la Iran, Venezuela, etc? SI la mai multe tari si i-au flamanzit! Iti raspund eu: Pentru ca au aceeasi inima ca si Putin. Aceasta bestie s-a unit in primele cele doua razboaie. Culmea este ca ei au armura in mana si tot striga si tulai da nimic consistent (noi le-am dat permis ca sa aiba armura). Auzi, il lasam pe Zelenski sa se bata cu bestia. Tu chiar crezi povestea asta? Eu nu o cred. Daca vroiau cu adevarat o faceau.

Insa cine stie sa citeasca si are ochi, vede ceva ireal si fantastic. Cum dracu sa crezi ca se va bate Rusia cu America? Ele cand vad ca tu le intarati, te urasc mai tare, pentru ca ei sunt la putere. Pe degeaba se numesc diferit ca sunt frati si aplica aceeasi strategie cu cine poate. Le este foame la amandoua. Insa daca ne rezumam ca am intrat in UE doar ca sa avem pace, atunci sa traim doar in pace si liniste. Oare Ucraina nu avea pace pana nu a parasit Uniunea Sovietica? Trebuie sa avem grija, pentru ca Rusia nu este singura, ci are si pe China. Trebuie sa fii nebun sa crezi in razboiul asta, eu cred ca ei rad de aia care chiar isi iau rolul in serios.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De unde concluzia ca nu ai dreptul sa traiesti? Ele au zis doar ca sunt lasi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

"Barbatii inca sunt considerati roboti care nu au emotii?" Nu, barbatii au muschi si sperma. Cam atat. Mergi si doneaza sperma sa fii sigur ca vei avea urmasi. Ce te faci daca mergi la razboi si mori?

| ElAdrianos explică (pentru anonim_4396):

Pai daca merg la razboi si mor, nu mai pot invia. Deci e important sa nu i au decizia asta, doar ca mass media imi spune ca trebuie sa lupt sa-mi apar țara. Apropo de sperma, sunt femei pe front, sunt femei in politia romana, sunt femei care conduc tirul, femei care conduc avioane, etc. Nu trebuie sa ai sperma ca sa ai curaj. Deci in continuare ma intreb, de ce barbatii sunt considerati empatici, cand suntem toti aceeasi oameni creeați dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

| Anonim a răspuns (pentru ElAdrianos):

Tu cu sperma. Restul pot sa faca femeile. Nu asta zici?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sa mearga m.-t.

| Mopmop a răspuns:

Adevarul este ca sunt mandru sa apar Romania!
Abia astept sa apar politicienii care au fost pe combinatii in ultimii 35 ani, securistii care ai facut afaceri de miliarde, clanurile mafiote din Ro, toti spagarii din armata, sistem sanitar si sistem de invatamant.
Sa nu imi dau eu viata pentru Dinca?!
Din pacate lista e prea mare. Asta nu inseamna ca nu suntsi oameni ok in Ro...insa siunt tare putini.
Intrebarea e alta. De ce *** nu se duc astia peste rusi? Si ma refer la toata Europa. Un atac coordonat si intr-o saptamana culcata toata infrastructura la pamant.
Inceput cu toate bombele lor nucleare sparte pe loc.
Asa ii linistesti...

| Silviullet a răspuns:

Sunt pareri si pareri. Daca este sa te iei dupa toata lumea ai fi doar o oaie intr-o turma. Fa ce vrei tu in viata fara sa deranjezi pe cineva si totul e perfect.
Raboiul nu este pentru civili, fiecare tara are armata, au fonduri gigantice, avem aliante, tari care sunt langa noi care nu vor accepta sa atace cineva ceva. Avem oameni plătiți sa gandeasca si sa mentina o mai buna colaborare cu toate tarile globului inclusiv pacea.

| SimplyBlue a răspuns:

Cred ca e in regulă sa nu te inrolezi, dar numai daca nu se declară mobilizare generală cum e in Ucraina acum. Mai cred ca in cazul ăla, vei face puscarie sau or sa te inroleze fortat, nu stiu foarte bine cum se procedeaza dar sigur e una din două.
Si de ce pui egalitate intre femei si bărbați? Tu ca aproape bărbat, naști cumva sau faci alte activități pe care le fac numai femeile? Ai putea să îngrijești răniții și să-i ștergi la c*r? Că atunci scapi de razboi. laughing

| ElAdrianos explică (pentru SimplyBlue):

Pentru ca si ele poate sa faca ce facem noilaughing nu mai suntem acum 100 de ani, le vezi pe femei ca conduc masina? Da. Le vezi in politie ca trag cu arma? Da. Nu exista scuze, imi pare rau, inteleg ca sunt mai inofensive, iar noi suntem niste porci, care meritam sa murim doar ca suntem barbati. Dar daca vrei sa stii razboiul nu e natural.