| Eriii a întrebat:

BUNA COPII DAR MAI MULT OAMENI SUPER BATRANI UWU
ASA DECI NU AM SOMN E 2:14AM...
Am vrut sa intreb daca aveti vise traumatizante cu chestii paranormale gen babe care va bat in geam, ingeri si dzeu(dar in varianta de fete si femei), cadavre, sau in care va sinucideti in diferite feluri su chiar simtiti gen gravitatia, cum atingeti lucrurile, durerea etc? Eu da. Nu ma sperie visele, e ca si cum ma uit la tv, dar mi-e frica sa nu patesc ceva irl si gen sa mi se spuna prin vise sau cv ca am pățit sa visez ca fac ceva sj sa fac după irl sau ca cineva zice ceva si dula chiar zice irl sj idk mi-e frica

Răspuns Câştigător
| LifeLust a răspuns:

Pai noi suntem babele batrane din visele tale. [Gluma proasta!]

Visele vin ca o pregatire a creierului pentru situatiile dificile si stresul cotidian, instincte. [Wamsley, Freud] Subconstientul produce tot felul de nebunii, majoritatea nu ni le aducem aminte; sau cand spunem ca nu am avut vise in noaptea aceea.

Traumele pot cauza mai multe cosmaruri. Esti ok, se intampla ceva in viata ta care produce stres, neintelegeri?




"Precogniţia face parte din (psuedo)ştiinţa numită parapsihologie, constând în percepţia extrasenzorială, capacitatea de a achiziţiona informaţii cu privire la viitor care nu pot fi explicate prin nicio lege fizică sau naturală. Acest fenomen mai este numit şi vedere în viitor.

Presentimentele sau premoniţiile sunt informaţii emoţionale referitoare la viitor. Această formă de psihologie nu este acceptată în general de către oamenii de ştiinţă, doar un grup restrâns al comunităţii ştiinţifice acceptând şi studiind acest fenomen. Nu există dovezi concludente, tocmai de aceea fenomenul nu este văzut ca unul extrasenzorial. Investigaţiile ştiinţifice referitoare la percepţia extrasenzorială sunt complicate şi contravin legilor fizicii actuale, care spun că efectul nu se poate întâmpla înaintea cauzei sale.
o formă de percepţie extrasenzorială
o formă de percepţie extrasenzorială sursa: mysticurious.com/precognitive-dreams

Multe dintre studiile parapsihologilor duc la experienţe care implică precogniţia aparentă. În Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii au avut loc studii pe baza voluntarilor care au dezvăluit că cel puţin 50% din visele şi intuiţia acelora care au participat la studiu era de natură precognitivă, cel puţin în aparenţă.
Explicaţii ale fenomenului de percepţie extrasenzorială

Psihologia explică acest fenomen prin ceea ce este numit modelul cognitiv al schimbării şi eşecului. Oamenii pot fi influenţaţi într-o foarte mare măsură. Astfel, aceştia pot deveni subiecţi supuşi la biasul selectiv. Acest proces se defineşte prin alegerea amintirii momentelor în care au avut dreptate în privinţa unui lucru care avea să se întâmple, prin amintirea coincidenţelor care au avut loc şi nu a non-coincidenţelor şi prin identificarea predicţiilor corecte şi nu a celor incorecte. Printre exemple se numără gânditul la o persoană înainte ca aceasta să sune.

În plus, mintea umană are tendinţa de a memora doar coincidenţele şi momentele în care ghicitul persoanei se dovedeşte a fi adevărat, uitând de predicţiile care nu se adeveresc. Precogniţia este explicată şi prin profeţiile auto-împlinite: oamenii trec prin evenimente pe care le-au prezis ei înşişi fără a-şi da seama de acest lucru; în ultimă instanţă, percepţia inconştientă prevede ca oamenii deduc din informaţii pe care le-au învăţat în mod inconstient, concluzionând că anumite evenimente au loc într-un anume context.

Pentru parapsihologi, precogniţia este explicată ca un proces extraordinar de clarviziune care poate fi totuşi explicat. Conform filosofiei determinismului, evenimentele ce vor veni sunt determinate într-o mare măsură de condiţiile din prezent şi deci clarviziunea condiţiilor prezente poate permite omului să afle rezultatul acţiunilor viitoare. Dacă cineva din prezent ştie ce se va întâmpla în viitor, atunci se poate vorbi despre telepatie, iar persoana respectivă vede doar ceea ce va experimenta în viitor. Şi psihokinezia este considerată a influenţa condiţiile prezente în vederea confirmării precogniţiei. Procesul retrocauzal spune că într-un timp viitor, condiţiile prezente ar putea fi influenţate în mod invers în timp.

Precogniţia este explicată de două teorii ce provin din câmpul parapsihologic, şi anume conştientizarea subliminală şi răspunsul instrumental psi-mediat. În cadrul conştientizării subliminale se spune că tocmai conştientizarea este trans-temporală şi că poate cumula informaţii din afara spectrului prezent care sunt disponibile acelora pregătiţi. Deşi oamenii sunt conştienţi de anumite limite temporale ale informaţiilor, teoria conştientizării subliminale sugerează că în mod inconştient ei acumulează o mai mare cantitate de informaţie temporală şi că o folosesc pentru binele organismului.
Citește și: Sunteti pregatiti pentru cumparaturile de Craciun?

Răspunsul instrumental este teoria conform căreia oamenii scanează în mod inconştient şi necontrolat mediul înconjurător pentru a găsi informaţii pertinente, această acţiune incluzând şi informaţii care vor avea loc în viitorul aceluia care observa. În acest fel, omul poate fi pus într-o poziţie favorabilă evenimentului ce va avea loc.

Teoriile rezonante se bazează pe un model al universului „pătrat" în care evenimentele din viitor există deja în spaţiu-timp, după cum spune şi teoria specială a relativităţii. Aceste teorii explică precogniţia ca o recuperare a amintirilor din viitor care se întâmplă în acelaşi mod în care omul îşi reaminteşte lucruri din trecut.

Teoriile observaţionale se referă la problema măsurătorii din mecanica cuantică, în special cele care implică rolul constructiv al observaţiei umane. Percepţia extrasenzorială este văzută ca un fel de psihokinezie retroactivă. Teoreticienii observaţionali spun că la momentul observării evenimentului acesta este determinat şi doar în anumite momente acesta este reperat de observatorul din prezent.

Precogniţia în vise

Laboratorul parapsihologic de la Universitatea Duke este cel mai mare acumulator de dovezi în favoarea visului. Acolo s-au adunat cel puţin 7000 de experienţe de percepţie extrasenzorială în somn. Multe alte studii şi sondaje pe această temă au dus la concluzia că oamenii consideră că cel puţin jumătate din totalul viselor lor sunt de origine paranormală.

Dovezi ale precogniţiei sursa: psychicsmarts.com/the-power-of-mind-precognition/

Printre cele mai cunoscute predicţii din lume se află catrenele lui Nostradamus cu privire la Revoluţia Franceză. Şi Morgan Robertson a scris nuvela Futility în 1898, în care povestea că o bestie de metal a apelor numită Titan va ajunge să moară pe mare la prima trecere prin Atlantic. Moartea sa va fi adusă de un iceberg. Acest lucru s-a întâmplat la 14 ani după nuvela sa, când Titanicul s-a scufundat în adâncuri. Americanul William Cox a prezis în 1950 zece accidente de tren înfricoşătoare, făcând acest lucru cu precizie.

O sumedenie de laboratoare din întreaga lume au realizat experimente pe voluntari pentru a descoperi cum şi dacă precogniţia chiar există. Majoritatea experimentelor efectuate s-au bazat pe pachetele de cărţi şi pe vise sau halucinaţii.

Precogniţia a fost cercetată şi prin intermediul unor semne insconştiente. Acestea au inclus răspunsuri fiziologice, printre care activitatea electroencefalografică şi conductivitatea pielii. De obicei, în aceste experimente, participanţii nu ştiu că participă într-un astfel de studiu şi nu sunt întrebaţi cu privire la experienţele lor. În acest fel de experimente s-au găsit dovezi pozitive ale existenţei percepţiei extrasenzoriale.

Câmpul parapsihologic rămâne însă să fie analizat în viitor, având în vedere că dovezile de până acum nu sunt concludente."

| Eriii explică (pentru LifeLust):

Ms ca ai pus atata efort si probabil si timp sa imi dai un raspuns cat mai concret si logic si cu surse pentru intrebarea mea tampita xd majoritatea chestiilor le stiam deja dar unele nu si cred ca m-au ajutat putin

17 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se numesc coșmaruri. Dacă sunt prea dese, la psiholog.

| Eriii explică (pentru sadrian46):

Nu cred ca sunt chiar cosmaruri. Cand am cosmaruri am alte sentimentw si chiar mi-e frica, de obicei ma trezesc gafaind si uneori si plângând si chestii. Si stai linistit, daca as fi avut cum sa merg la psiholog m-as fi dus de mult. Nu are cine sa ma duca si la scoala nici nu cred ca avem, si daca da e doar un nene care a venit recent sa ne zica nj ce si care a mai fost si prof de religie(probabil o sa imi bage pe gat chestii cu dzeu cum a facut si la clasa) si e si misogin (deci nu o sa ne intelegem bine) si pare cam prea inapoiat, gen la clasa nu a zis nimic mai cu logica si chestii r3ale si științifice, incerca sa ne povesteasca cv dar tot devia de la subiect si nu termina ce avea de zis

| LifeLust a răspuns (pentru Eriii):

De-aia nu se pun preotii pe post de psihologi, datele arata ca sunt cel mai putin de ajutor cand vine vorba de necazuri precum chiar si moartea cuiva drag. Asta e, coruptia in scoli cu profesori pedo. Ala el trebuie sa treaca pe la psihiatru, psihologul nu-l mai face bine singur. Sau pe la puscarie un pic.

| T0T a răspuns:

E clar că nu prea îți place școala.
Trecând peste asta, spune-mi un motiv pentru care ai imita, ulterior, ceva ce ai visat.

| Eriii explică (pentru T0T):

Nu pricep unde am gresit? Gen stiu ca am scris su sj si chestii dar asta pentru ca scriu repede. Aia nu inseamna ca nu stiu sa scriu sau cv. Si nu inteleg nici a 2-a parte. Gen ori ai inteles tu gresit ori sunt eu paralela. Nu am zis ca vr sa imit sau cv, cand am zis la final ca mi-e sa nu se intample irl ce se intampla in visele mele nu ma refeream sa imit eu constient, ci pur si simplu sa se intample fara voia mea

| T0T a răspuns (pentru Eriii):

„Nu pricep unde am gresit?"
1) Multe virgule sau alte semne de punctuație nepuse;
2) Prescurtări și englezisme prescurtate folosite aiurea;
3) Folosirea excesivă a cuvântului „gen";
4) Exprimare care lasă de dorit;
5) Cuvinte scrise greșit (ex. acel „sj").

„Nu am zis ca vr sa imit sau cv,"
Ai spus de sinucidere. Acel gest poate fi făcut doar de tine. De aceea m-am referit la imitat.
În rest, nu are ce să se întâmple deoarece visele sunt doar o creație a minții tale. Doar mintea ta te poate influența și conduce spre anumite lucruri.

| Eriii explică (pentru T0T):

1. Nu stau sa pun semne de punctuatie de obicei pentru ca se subintelege si dureaza mai mult
2. Prescurtarile la fel, asa sunt obisnuita si dureaza mai putin iar 'englezismele prescurtate folosite aiurea' nu sunt puse chiar atat de aiurea dar stiu ca sunt un exces, la fel ca si gen, dar asta nu inseamna ca nu scriu corect sau cv daca folosesc des asta si asa scriu majoritatea copiilor de varsta mea.
5. Ti-am zis, nu le fac asa intentionat. Asa se face pentru ca scriu repede si am tastatura de la tf mica. Mi-e pur si simplu lene si nu am motive sa imi pierd timpul sa corectez dupa ce am terminat de scris, dar iar, asta nu inseamna ca nu imi place la scoala sau ce ai/ati zis.

| T0T a răspuns (pentru Eriii):

Sunt situații în care o virgulă poate schimba înțelesul unei fraze. Atunci hai să scriem toți în mod agramat pentru că „se subînțelege". Și vedem că merge și așa și mai încercăm să simplificăm până când nu va mai înțelege nimeni nimic. Nu degeaba există niște reguli clare.

Răspuns utilizator avertizat
| LifeLust a răspuns:

In alte cuvinte, stai linistita si fi atenta in general la treceri si altele, ca daca e sa se intample ceva e din neatentie.

Pune-i capcane mosului si babei lui sa nu creada ca de craciun pot umfla dulciurile. Acelea nu sunt de mancat noaptea.

| LifeLust a răspuns:

Aveam o profa de religie, ea incerca sa spuna tot felul de chestii despre nutritie si altele, dar numai proatii si mituri vorbea. Ne facea foarte curiosi dar de fiecare data cand am cautat chestiile de care vorbea erau doar gogoshi si ushicatzele.

| LifeLust a răspuns:

Nu stiu despre voi bre dar psiholoaga mea ma incurajeaza sa folosesc englezisme mai ales daca am lapsus. Poate ca nu intelegi prescurtarile dar mi-e greu sa cred ca nici engleza, numa daca nu vrei. Avem si Google la moment. Foloseste-l. Daca inveti slang-urile generatiilor ulterioare care sunt cu precadere utilizate pe internet nu iti face nici un rau.

| Eriii explică (pentru LifeLust):

Profesorii mei (inclusiv dna de engleza, diriga) fac urat daca folosim cuv in engleza(cand trebuie sa vbim in romana), chiar daca nu stim cum altcumva sa zicem, nj dc.

| LifeLust a răspuns (pentru Eriii):

Scoala-i un regat contraintuitiv.

| C0STEL22 a răspuns:

Nu cred in demoni, zei nu imi este teama de fantome, nu ma uit la filme de groaza chiar consider ca cei care le prefera au probleme mari la mansarda, si nu am vise ciudate.
Visele sunt mesaje de la subconstient, daca inveti sa le intelegi te vei cunoaste mai bine.

| Eriii explică (pentru C0STEL22):

De cand eram mica incerc sa inteleg ce inseamna fiecare vis dar acum devin din ce in ce mai complicate si fara sens si mi-e din ce in ce mai greu sa le inteleg. Si stiu ca un fel de logica ar trebui sa aiba si stiu cum sunt produse visele in general