anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Cum ati defini politetea? Adevarata arta prin care te faci iubit si respectat, cum ati defini-o? Care este sensul acestei virututi? Credeti ca oamenii din ziua de azi stiu cu adevarat ce exprima sau o au numai la suprafata, ei neavand habar deloc ce inseamna ea?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

"Cum ati defini politetea?" - Ai definit-o chiar tu: arta prin care te faci iubit si respectat. In ceea ce priveste daca oamenii stiu cu adevarat ce exprima sau daca au habar ce inseamna ea, ar fi de comentat. Nu trebuie nici sa stii ce exprima, si nici sa ai habar ce inseamna. Ci, simplu: esti sau nu esti politicos. La fel ca si cu iubirea. Nu e nevoie sa cauti prin dictionare sau sa faci cine stie ce investigatii sa-i intelegi sensul. Iubesti, sau nu iubesti. Atat. Acum, ca sa ma iau putin de definitia pe care ai dat-o tu, observa cuvantul "arta". Ai zis: arta prin care te faci iubit si respectat. Pai daca inveti asta ca pe o arta, atunci nu mai esti natural, ci artist. Adica ipocrit. Joci teatru. Deci, esti sau nu esti.

| scumpik99 a răspuns (pentru sabin89):

Buna.Asa e, stiam raspunsul la intrebare, vroiam doar sa vad mentalitatea utilizatorilor.Ai mare dreptate.Totusi cand am zis ca e o arta ma refeream ca ai nevoie de sacrificii si vointa ca sa fii politicos.In niciun caz nu e ca o arta obisnuita, ci ceva care necesita tarie si vointa, adica daca vrei sa demonstrezi ca iubesti, respecti, intru-adevar e ceva mai greu.De exemplu iti iubesti mama dar e un pic dificil sa o asculti, sa o ajuti, adica sa demonstrezi ca chiar tii la ea, totusi esti natural prin faptul ca indeplinesti cu placere ceea ce spune mama pentru ca o iubesti. Sau daca cineva te jigneste tu nu-i raspunzi la loc cu aceeasi moneda ci incerci sa-i explici cu ceea ce a gresit sau pur si simplu tii in tine vorbele urate pe care ai vrea sa le spui iar aceasta necesita vointa.Nu o inveti cum o inveti la scoala, ci din greselile neintentionate prin care ai demonstrat contrariul a ce simti, a ce ai in suflet.

14 răspunsuri:
| Woodenpints91 a răspuns:

90% din politeţe este pupincurism pur şi teama oamenilor de a nu-i lua cineva la "scuturat".

| sabin89 a răspuns:

Suntem pe aceeasi lungime de unda.

| scumpik99 a răspuns (pentru sabin89):

Ma bucur. Oricum numai tu ai inteles intrebareahee hee big grin

| WR104 a răspuns:

Nu este o arta ci doar o necesitate pentru a te integra intr-un anumit grup, societate.
E ceva normal sa fi politicos nu-i nimic special in asta chiar daca pentru unii a devenit o metoda de manipulare aici deja o poti numi si arta.

| CrazyTeenager a răspuns:

Un comportament atata tot, respectul si iubirea nu au legatura, uneori pot fi asociate cu acest comportament dar doar atat, exista moduri mai eficiente de a te face respectat decat socializarea happy.

| Încrucişătorul a răspuns:

O arta superficiala care ascunde adevarata fata a omului.
Nu cred in arta de iubirii, dar respectul se gastiga de pe urma intimidarii sau lucrarilor.
Oamenii sunt niste fiinte jalnice. Nu-si dau seama de pericol nici daca un vulcan ar erupe lange ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Denota pupincureala. e una sa vezi toate lucrurile frumoase prin natura ta si e altceva sa te prefaci.

| alexandruth a răspuns:

Politetea este un lucru prin care tu vrei sa lasi o impresie buna anumitor persoane.winking

| negat1ve a răspuns:

Politetea e oarecum respectul pe care il porti fata de cei din jurul tau! S-ar mai putea chema si cu deja celebra replica "cei sapte ani de acasa". Sunt foarte multe persoane care sunt foarte politicosi si respectuosi fata de familile lor sau de prieteni si nu numai, dar si acelel persoane care pur si simplu nu stiu ce e aceea "politete" / "respect". Opusul politetii cred ca ar fi nesimtire. Multi oameni ori asa sunt nascuti ori se folosesc de asta crezand ca sunt mai deosebiti fata de ceilalti dar de fapt este contrariul.

| mihaelaestee a răspuns:

Buna happy

| UnMizantrop a răspuns:

Politetea pentru mine inseamna ipocrizie (in majoritatea cazurilor.de exemplu majoritatea politicienilor) sau respect (rareori).

| scumpik99 a răspuns (pentru UnMizantrop):

Buna.Tocmai asta am precizat. Oamenii cred ca politetea e doar la suprafata, ei zicand una si facand alta cand de fapt e in interior de aici rezulta si ipocrizia.Dar daca aratam adevarata politete, adica iubirea si respectul, dar sa fie sincer nu mai este ipocrizie.

| bAxYtHeOnE a răspuns:

Sunt destui oamenii...dar asa sau obisnuit...