| 00LUNA00 a întrebat:

Bună TPU!
Dacă caracterul,, uman" înseamnă să îi susti pe ceilalți si totodata pe tine însuți, atunci ce sunt eu care nu poate să creadă în sine?


Apreciez orice răspuns.
*. Intrebarea aceasta am pus-o din curiozitate si plictiseală *
Nu are legătură cu mine.

Răspuns Câştigător
| T2LS a răspuns:

La om, timiditatea (numită și neîncredere în sine) este un termen psihologic social folosit pentru a descrie sentimentul de teamă, lipsă de încredere sau jenă atunci când o persoană se află în imediata vecinătate, se apropie, sau este abordată de alte persoane, în special în situații noi sau cu persoane nefamiliare. Timiditatea poate proveni din trăsăturile genetice, mediul în care a fost crescută persoana sau o combinație a ambelor. Unele persoane cu timiditate au probleme de anxietate sau fobie socială, dar mulți oameni cu timiditate nu au aceste probleme.

Ești o persoană ca multe altele.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce înseamnă să-i susții pe ceilalți și pe tine însuți, te referi la susținere morală? Nu ai cum să „susții" pe toată lumea, oriunde ai merge se vor forma antipatii, poți cel mult să nu deranjezi.

Încrederea de sine moderată e sănătoasă până la un punct, e bine să te îndoiești de tine însăți pentru a lăsa mereu loc pentru evoluție și cred că e „uman" să se întâmple asta, e normal să-ți conștientizezi locul în univers, decât să încerci să domini sau să pari ceva ce nu ești.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai corect sau mai bine este ca omul sa perceapa realitatea prin proprii ochi si prin propria ratiune si nu prin ochii si ratiunea altora. De fapt asa se intampla mereu. Nimeni nu poate sa vada realitatea inconjuratoare prin ochii altor oameni. A se vedea omul pe sine prin ochii altora este gresit. Oglinda, de obicei, nu minte. happy

Răspuns utilizator avertizat
| alessia_7452 a răspuns:

Am exact aceeași problema. Dar e ceva normla. Consider ca neîncredere in sine este o perioada prezenta in viața fiecărui om, mai ales in timpul adolescentei, când vulnerabilitatea capătă autoritate si-l determina pe individ sa se creadă mai slab decât pare. Aceste persoane neîncrezătoare in sine sunt doar oameni care nu și-au descoperit încă propriile forte si calitati si nu se cunosc îndeajuns de bine. Însă gândește-te : in zilele de azi nu mai poți avea încredere in nimeni, deci unica persoana vizata in a avea încredere esti TU

| JDBere a răspuns:

Pentru ca nu defineste ceea ce sustii