| naibastiesialtceva a întrebat:

Cand va veni sfarsitul universului? Dar al omenirii? Da, armaghedonul. Omul o sa supravietuiasca dupa moartea Soarelui?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Nimeni nu poate știi când va veni sfârșitul lumii, sfârșitul soarelui însă poate fi prevăzut. Omul poate supraviețui doar dacă va reuși să colonizeze și alte sisteme solare, dacă nu suntem în stare de asta atunci nu avem nici-o șansă. Momentan nici măcar nu am vizitat altă planetă, până la colonizare mai avem de tras. Din fericire însă, soarele va mai fi activ cam două miliarde de ani așa că avem timp.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Omul o sa supravietuiasca dupa moartea Soarelui?
Da, în mod sigur. Ne pregătim deja. Vom pleca spre altă planetă locuibilă înafara sistemului splar. Mai avem 5 miliarde de ani până atunci, timp suficient. De aceea ne străduim acum să cucerim spațiul cpsmic, să învățăm să supraviețuim acolo. Începem cu planeta Marte, dar nu ne vom opri.

| naibastiesialtceva explică (pentru sadrian46):

Asta ziceam si eu. Desi o sa fiu mort atunci.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

Nu stie nimeni cand va veni sfarsitul lumii, dar sigur va veni odata si odata. Omul e mult prea sensibil sa supravietuiasca unor fenomene naturale de proportii foarte mari.

| Adrian5575 a răspuns:

Cred ca mai repede o sa dispara pamantul decat soarele. O sa inceapa astia cu rachetele nucleare si ne rade pe toti.

| naibastiesialtceva explică (pentru Adrian5575):

Da,sigur. Si nu o sa ne distruga rachetele oricum.

| Dintrebare a răspuns:

Exista mai multe teorii despre sfarsitul universului. Nimic nu e sigur. Teoretic stim cum a aparut universul (big bang), dar si legat de asta exista si alte teorii. De la big bang, universul este in expansiune. Si se presupune ca se va extinde asa mult, incat la final se va rupe si totul, de la galaxii pana la particule atomice, va disparea.
Planeta noastra va mai exista in jur de 15 miliarde de ani, iar spre sfarsit supravietuitorii planetei probabil vor trai doar in anumite zone, unde vor exista conditii de viata.
Armaghedonul se refera la sfarsitul omenirii din punct de vedere crestin. Biblia zice ca va avea loc lupta dintre bine si rau.
Dupa moartea soarelui nu o sa supravietuiasca omul.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Dacă merge pe alte planete.

| random1620 a răspuns:

"Cand va veni sfarsitul universului?"
Universul este infinit, deci nu se va sfarsi.

"Dar al omenirii?"
Se speculeaza ca peste 1 mil. de ani sau mai putin. Dar clar nu o sa supravetiuiesti pana atunci.

"Da, armaghedonul" - despre asta mai documenteaza-te singur

"Omul o sa supravietuiasca dupa moartea Soarelui?"
Nu, evident. Acum depinde si ce inseamna pentru tine moartea soarelui...

| naibastiesialtceva explică (pentru random1620):

Nu cred in armaghedonul ala, am facut ironie. Eu cred ca o sa reziste omul si dupa sfarsitul Soarelui caci ar fi o civilizatie interstelara.

| random1620 a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Soarele este o stea si singurul mod prin care poate "sfarsi" este explodand si transformandu-se intr-o gaura neagra sau pur si simplu o stea neutronica. dar mai dureaza pana atunci...

| naibastiesialtceva explică (pentru random1620):

Nu,Soarele se va transforma in pitica alba.

| Frank51 a răspuns (pentru random1620):

Interesant. Permite-mi să te întreb, cum poate ceva infinit să se extindă?

| random1620 a răspuns (pentru Frank51):

Cine a zis ca se extinde?

| Frank51 a răspuns (pentru random1620):

El a zis. Am putut să aflăm asta studiind radiațiile cosmice de fond. Pe lângă asta, am mai observat și cum unele stele și galaxii se îndepărtează de noi și ies din universul observabil, ceea ce denota o expansiune.

Deci te întreb din nou, cum poate ceva infinit să se extindă?

| akqowjwjqkq a răspuns (pentru random1620):

"universul este infinit, deci nu se va sfarsi"
Hai sa mori tu? Ceva cercetari și dovezi in domeniu ai? Nu de alta dar niciun cercetator, absolut nimeni, n-a putut sa spuna cu exactitate ce se afla in afara universului observabil. Vad ca tu stii aparent.
Vrei sa-ti spun care e sfarsitul tururor vietuitoarelor si corpurilor din univers? Peste trilioane de trilioane de trilioane de trilioane de ani expansiunea va marii universul inimaginabil de mult incat acesta va fi pustiu. Toate corpurile se vor indeparta unele de altele pana cand nu vor mai putea fi vazute. Galaxiile nu vor mai putea fi sustinute deoarece găurile negre se vor dezintegra din cauza radiatiei hawking. Toate planetele si stelele se vor dezintegra iar atomii din cauza expansiunii vor fi atat de indepartati unul de altul incat nu se vor mai putea unii pentru a forma legaturi si intr-un final corpuri. Atunci va fi o era moarta, un univers mort care va ramane pe vecie sau nu in intuneric. Nu stim. Insa daca nu este efectul de elastic cand se va intinde atat de mult incat va incepe sa se contracte atunci se va marii la nesfarsit rezultand acea pustietate.

| naibastiesialtceva explică (pentru akqowjwjqkq):

Adevarat,dar notiunea de infinit oricum exista. Insusi spatiul este ceva. Deci spatiul [cred eu] este infinit. Complicat.