| Mayar a întrebat:

Ce parere aveti, cum considerati un om, o persoana care este buna, blanda si iertatoare si totusi cu multa cultura si maniere? Deci nu o persoana buna pana la idiotenie, nu la asta ma refer

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am toata admiratia si respectul fata de astfel de persoane, fiind prezente pozitive, foarte placute si echilibrate.In schimb,bunatatea lor(chiar daca nu exagerata)reprezinta,de cele mai multe ori,o piedica in a se impune, acolo unde situatia o cere si in unele cazuri iarta prea multe, chiar daca stiu ca nu ar trebui.

20 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu am intalnit pana acum asa ceva.

| Vizitiul a răspuns:

Buna, blanda, iertatoare, dar cu multa cultura si maniere. Ok, deja-s prea multe chestiuni pozitive intr-un singur om. Ori nu avem de a face cu un pamantean, ori avem de a face cu un bun actor (asta presupune multa naivitate din partea celui care-l urmareste). Hai sa elucidam problema, pas cu pas, sau cel putin sa incercam. Un om care iarta intruna trebuie sa se descarce odata, intr-un fel sau altul. Odata ce se descarca clar nu mai poate fi bland, odata ce nu mai este bland, nu mai poti spune ca este manierat. Omul care-ti da impresia ca este plin de calitati, acela urmareste ceva si d-asta se comporta anormal (dar perfect pentru voi-el va arata exact ceea ce vreti sa vedeti). Faceti diferenta dintre a nu putea sa fiu un om rau (pentru ca urmaresc ceva sau pentru ca, chiar nu ma ajuta fizicul si psihicul) si a nu vrea sa fiu un om rau (aici e de apreciat).

| Mayar explică (pentru Vizitiul):

Vad ca faci pe desteptulhee hee Ia citeste ''Idiotul'' de Dostoiesvki, sa te vad apoi ce mai spui referitor la intrebarea mea devil

| Vizitiul a răspuns (pentru Mayar):

Observ zilnic "prostul", de Romania, si mi-e de ajuns. Chiar sunt destept, iar modestia nu se mnumara printre trasaturile mele.

| EmaS a răspuns (pentru Vizitiul):

Daca tu nu ai intalnit asemenea persoane, asta nu inseamna ca nu exista. Poate ca nu ai stiut unde sa le cauti.Mai incearca.

| Vizitiul a răspuns (pentru EmaS):

Nu caut sa ma insel. Va las pe voi sa vedeti doar ceea ce vreti sa vedeti in oameni.

Eu nu contest cele scrise de tine,dar nu poti sa generalizezi. Poate ca undeva, candva, va apare si printesa ta.Si atunci iti spun eu ca nu o sa ii vezi decat calitatlile.

Faptul ca-i vad doar calitatile, nu inseamna ca-i lipsita de asa-zisele defecte. N-ai cum sa fii plin doar de calitati, viata nu-ti ofera sansa asta, nu poti vietui in asa fel. Ca s-o luam pe intelesul tau: orice om supus pacatului are si defecte. Acuma, mai lipseste sa-mi zici ca exista si oameni fara de pacat...

Nu exista om fara de pacat.Dar sunt oameni care primesc iertarea de pacate prin jertfa Domnului Isus.Si bineinteles ca nu exista oameni numai cu calitati.Dar trebuie sa fim ingaduitori si dragostea acopera totul!

Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti rup oasele? Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti distrug temperamentul cu idei absurde? Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti infulec portia zilnica de hrana? Dragostea acopera doar o parte din dorintele trupesti (si o mica parte din pat, masa, parchet...), nu acopera si firea omului. A ingadui prezenta unui rahat, cu alte cuvinte, inseamna a te balaci in el si a deveni numaidecat un rahat.

Dar tu poti sa il castigi si pe cel de langa tine prin comportamentul tau, prin atitudinea ta, prin vorbele si faptele tale.Aici nu ma refer numai la dragostea trupesca, dragostea este de mai multe feluri, este dragostea care vine de la Dumnezeu (una jertfitoare) care daruieste.

Nu vreau sa castig pe nimeni. Nici eu n-am fost castigat de catre nimeni. Eu ma comport natural, fara vreo urma de interes.

Eu ma refer daca ai pe cineva si doresti sa il schimbi in bine. Poti sa ai mare influenta asupra lui prin comportamentul tau.

Nu sunt nici pe departe un tip care stapaneste (sau ar vrea sa stapaneasca) acuitatea sau un manipulator abil al conduitelor umane.

| harciog a răspuns:

Naiba sa ma ia daca stiu ce sa zic.Iti traiesti viata,trecem unii pe linga altii dar cred ca nu trebuiesc atitea catalogari.Te bucuri de prezenta omului, cind nu-ti convine nu te mai bucuri, sint trairile tale si de aceea trebuie sa te folosesti de ele cit mai intens.

| shadovv a răspuns:

Pai sunt de parerea ca aceasta persoana este blanda, iertatoare, cu multa caldura si maniere. Daca are un comportament din punct de vedere etic bun... asta nu stiu. Prea putine informatii.

| Woodenpints91 a răspuns:

Ce legătură are blândeţea şi iertarea cu manierele şi cultura?

| Kaℓi a răspuns:

Cum consider o astfel de persoana? imaginara!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca iti raspund, vei fi mai... cum? Exista atat de multa irelevanta in postarea ta incat imi permit sa spun: cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia.

| Mayar explică (pentru anonim_4396):

Avand in vedere domeniul asta, am pus si eu o intrebare, fiindca sunt curioasa ce parere aveti voi happy