Am toata admiratia si respectul fata de astfel de persoane, fiind prezente pozitive, foarte placute si echilibrate.In schimb,bunatatea lor(chiar daca nu exagerata)reprezinta,de cele mai multe ori,o piedica in a se impune, acolo unde situatia o cere si in unele cazuri iarta prea multe, chiar daca stiu ca nu ar trebui.
Pai sunt de parerea ca aceasta persoana este blanda, iertatoare, cu multa caldura si maniere. Daca are un comportament din punct de vedere etic bun... asta nu stiu. Prea putine informatii.
Naiba sa ma ia daca stiu ce sa zic.Iti traiesti viata,trecem unii pe linga altii dar cred ca nu trebuiesc atitea catalogari.Te bucuri de prezenta omului, cind nu-ti convine nu te mai bucuri, sint trairile tale si de aceea trebuie sa te folosesti de ele cit mai intens.
Buna, blanda, iertatoare, dar cu multa cultura si maniere. Ok, deja-s prea multe chestiuni pozitive intr-un singur om. Ori nu avem de a face cu un pamantean, ori avem de a face cu un bun actor (asta presupune multa naivitate din partea celui care-l urmareste). Hai sa elucidam problema, pas cu pas, sau cel putin sa incercam. Un om care iarta intruna trebuie sa se descarce odata, intr-un fel sau altul. Odata ce se descarca clar nu mai poate fi bland, odata ce nu mai este bland, nu mai poti spune ca este manierat. Omul care-ti da impresia ca este plin de calitati, acela urmareste ceva si d-asta se comporta anormal (dar perfect pentru voi-el va arata exact ceea ce vreti sa vedeti). Faceti diferenta dintre a nu putea sa fiu un om rau (pentru ca urmaresc ceva sau pentru ca, chiar nu ma ajuta fizicul si psihicul) si a nu vrea sa fiu un om rau (aici e de apreciat).
Faptul ca-i vad doar calitatile, nu inseamna ca-i lipsita de asa-zisele defecte. N-ai cum sa fii plin doar de calitati, viata nu-ti ofera sansa asta, nu poti vietui in asa fel. Ca s-o luam pe intelesul tau: orice om supus pacatului are si defecte. Acuma, mai lipseste sa-mi zici ca exista si oameni fara de pacat...
Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti rup oasele? Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti distrug temperamentul cu idei absurde? Poti fi ingaduitoare atunci cand eu vin si-ti infulec portia zilnica de hrana? Dragostea acopera doar o parte din dorintele trupesti (si o mica parte din pat, masa, parchet...), nu acopera si firea omului. A ingadui prezenta unui rahat, cu alte cuvinte, inseamna a te balaci in el si a deveni numaidecat un rahat.
Avand in vedere domeniul asta, am pus si eu o intrebare, fiindca sunt curioasa ce parere aveti voi
xLionel întreabă:
Legoshi1Keenara întreabă: