| AvalohAlyn a întrebat:

Ce părere aveți de cartea Studiul China (pentru cunoscători)ca și opera de referință în nutriție și medicina?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Din studiul China reiese: cei care mancau carne in mod moderat erau mai sanatosi ca cei care mancau foarte multa carne si decat cei care nu mancau deloc carne.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Ai citit cartea? Daca da, de ce autorul a renunțat nu numai la carne ci si la toată proteina animala adică lapte, oua?

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Confunzi cartea cu studiul respectiv.

Studiul=datele empirice.

Cartea=propaganda.

Datele empirice nu sustin concluzia cartii (si anume ca vegan/vegetarian e cel mai bine).

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Foarte buna! Autorul, care era si seful Studiului care a durat 30 de ani a căutat sa facă cunoscut rezultatele obținute in urma acestui studiu care a durat 30 de ani si s-a desfășurat in mai multe tari dar cea mai mare perioada in China, deoarece oficialii nu au dat publicității aceste rezultate. Eu când am citit Studiul China, eram deja vegetariana total, dar mi-a prins bine sa aflu si sa îmi întărească convingerile ca dieta total vegetariana este cea mai adecvata pentru om.

| AvalohAlyn explică (pentru TamplaruAnisoara):

De ce sa renunți complet la carne când poți mânca carne in mod moderat?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Pentru ca este dieta stabilita de Dumnezeu la creație. Iar Dumnezeu știe ce e cel mai bine pentru om.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ca vegan este extrem de greu sa echilibrezi toti aminoacizii esentiali fara a sta toata ziua pe capul unui dietetician cu drept de libera practica. Idem pentru carentele de B12, vitamina D, calciu si zinc. Iar a creste bebelusi vegani e un fel de ruleta ruseasca.

Ca omnivor e foarte simplu: mananci variat si nu ai nevoie de dietetician (in mod normal).

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru doctorandus):

Nu e adevărat! Vegetalele crude au toate vitaminele si mineralele la mana întâia, pe când carnea, laptele si ouăle le au la mana a doua. Cat despre vitamina B12 ea este produsa si de organism in gura si in intestinul subțire, si nu este nevoie sa luam suplimente cu vitamina B12. Eu când mâncam carne, lapte, oua aveam carenta de vitamina B12 si periodic mi se administra intravenos. De când sunt vegetariana total nu mai am carente de vitamina B12 si nici nu folosesc suplimente. Folosesc doar fulgii de drojdie nutriționali doar in loc de ou la gătit, cel mult 100- 200 grame lunar. Dar specific, la gatit. Si nici la medic nu am mers din 2007 din cauza asta. Si analizele îmi ies bune de fiecare data când le fac inclusiv B12.