|

Ce părere aveți de următoare frază:Întunericul nu există, este un termen creat de om pentru a defini lipsa luminii.

Cum adică întunericul nu există? Având in vedere ca lumina provine de la soare, adică de la niste surse, logic fiind fara acele surse nu ar exista lumină. Ce ar exista fara aceste surse nu se numeste intuneric?

Voi ce păreri aveți? E corectă acea informație? E corect ce am zis?Nu stiu cat de bine m-am exprimat dar sper sa înțelegeti ce vreau sa zic.

21 răspunsuri:
| a răspuns:

E o discutie mai mult filosofica, dar din punct de vedere fizic are sens.

Trebuie sa diseci putin fenomenul fizic ca sa intelegi expresia.

Lumina, asa acum ii zicem noi, sunt fotonii care sunt reflectati de obiectele din jurul nostru catre retina. Retina apoi trsfera semanul catre nervul optic, prina care se trimite informatia la creier pentru a fi procesata.

Fara fotonii aia nu avem un eveniment fizic separat, intunericul, avem doar o absenta a fotonilor.

E ca si cum am avea o denumiri separate si mistificari sau teorii pentru prezenta curentului in circuit si absenta lui. Daca e curent ceva merge, daca nu e, nu e...nu am inventat un cuvant separat.

| a răspuns:

Intunericul nu exista
Exista lipsa de lumina.

| explică (pentru suntserios):

Si lumina de unde provine? Nu de la sursa? Daca sursa nu ar exista? Sa stii ca fiecare stea se va stinge la un moment dat deoarece nu poate arde la infinit. Peste foarteeee mult timp cand aceste surse se vor epuiza si universul nu va rămâne decât un loc întunecat si rece nu o sa fie doar întuneric?
Poate am eu o gândire greșită, argumentează si tu

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Nu o sa fie intuneric... o sa fie starea naturala adica lipsa de lumina.
Ca asa se numeste starea lipsei de lumina 'intuneric" e alta chestie.

| a răspuns (pentru suntserios):

Oare? Intunericul vine la pachet cu frigul. Acum vii si spui ca frigul nu exista. Daca ceva pe tine nu te incalzeste nu exista?

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ce provoacă intunericul?

| a răspuns (pentru suntserios):

Nu stiu dar nici nu pot afirma aberatii de genul "intunericul nu exista".

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Daca ai ști ce il provoacă si ce il defineste ar fi ok. Dar cand stii doar ca intunerul e lipsa luminii... Parca nu e asa aberanta treaba cu nu exista

| a răspuns (pentru suntserios):

Prefer sa spun ca nu stiu decat sa afirm aberatia ca intunericul nu exista. Vidul nu e nimic. Asa si explicatia ta cu intunericul.

De obicei ateii prefera afirmatiile de genul intunericul, vidul, frigul "e nimic".

Ce e energia intunecata?

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Atei prefera sa spuna? Serios sau fizica ne spune, asta o spune si un fizician crestin

| a răspuns (pentru RAY):

Cand stingi becul apare intunericul.

| a răspuns:

Pai o lipsa de ceva exista? Lipsa banilor? Lumina stim ca sunt de fapt fotoni plecati de la soare, desi lumina este cauzata de cv desi exista sunt fotoni da.intunericul ce este? Lipsa unor fotoni, lumini desi nu exista ca cv anume cum nici frigul nu exista e doar i lipsa de cv, uni se folosesc de asta prin asa zis pretinsa conversatie dintre einsten vs profu lui, desigur cv inventat

| explică (pentru RAY):

"Domnule profesor, răul absolut nu există. La fel cum am demonstrat în celelalte două cazuri, răul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absenţei lui Dumnezeu in inima omului.

Cum comentezi asta? Ti se pare corectă?

| explică (pentru RAY):

"Circulă pe Internet o povestioară despre un elev, aparent credincios, care-şi umileşte profesorul ateu în ultimul hal, demonstrându-i că nu există frig, nu există întuneric… şi nu există rău. Acest elev era, ni se spune la urmă, chiar Albert Einstein.
Analize ale textului, faptul că povestea nu apare în nici o biografie a lui Einstein, sau chiar faptul că povestea nu a început să circule decât la foarte mult timp după moartea lui Einstein, toate indică spre un singur răspuns: povestea e inventată.
Asta poate nu ar conta foarte mult; dar, într-o discuţie despre moralitate şi bine contra rău, cel ce pretinde standarde morale superioare datorită religiei s-ar cuveni să nu aducă drept „argumente" parabole inventate, nici să impresioneze pe baza a ceea ce se numeşte „apel la autoritate" - să invoce un nume celebru pentru a da mai multă greutate argumentului. Dacă povestirea ar fi avut vreun merit în sine, ar fi putut sta în picioare prin însăşi argumentele aduse; un nume lipit în mod mincinos nu o s-o ajute, însă e un indiciu al onestităţii, sau mai bine zis al lipsei de onestitate, al celor ce inventează aceste pilde, şi al celor ce le răspândesc."

| a răspuns:

Da, mie mi se pare corecta exprimarea.
Intunericul nu este ceva generat independent de ceva ci este consecinta altui lucru...a lipsei de lumina.

| a răspuns:

Omul nu vede toata lumina din cosmos in toate lungimile ei de unda. nu vede nici radiatiile si nici sclipirile particulelor care intotdeauna si in orice loc apar si dispar.
Un ochi care ar vedea toate acestea, ar vedea numai lumina, o lumina inexistenta pentru noi.

| a răspuns (pentru Dorotheea21):

"Omul nu vede toata lumina..."

"Lumina" se refera strict la ce vede omul. E o notiune strans legata de capacitatea ochiului uman de a o percepe.

| a răspuns (pentru Holiday):

Stiu. Dar tot omul a facut si telescoapele cu raxe x, si ochelarii pentru lumina din spectrul infrarosu, si altele pe care imi este lene sa le caut acum, toate, pentru a vedea tot cu ochiul, ceea ce ochiul numea fara dispozitivele acestea: 'intuneric'.

| a răspuns:

Intunericul e ceva, nu lipsa a ceva.

| a răspuns:

Este greu de explicat dar intunericul poate fi o "perdea" care atunci cand este strapunsa de lumina dispare sau poate intunericul nu e nimic si este doar din vina ochilor nostri care pot vedea lucruri doar cu ajutorul luminii. Habar n-am ce e intunericul cu adevarat

| a răspuns:

Jocuri de cuvinte.

Întuneric = lipsa luminii. OK.
Lipsa luminii nu există? Ba da.
Înseamnă că și întuneric există.

Datoriile sunt lipsa banilor, să zicem.
Dacă lipsesc bani, datoriile există!
Cui neagă existența datoriilor, mută-i lui toate ratele de plătit pe câțiva ani (sper că nu ai, totuși).

Adevărul e că există (în sensul că nu poți trece fără să observi) și lucruri care nu există (pe care nu le poți măsura decât prin lipsa a ceva).

Vorba unui om înțelept: am ceva ce nu am. (Cred că îi era dor de o persoană dragă.)