| restinvogue a întrebat:

Ce părere aveți despre motivație și cărți motivaționale? Ai destulă motivație să cumperi cărți și să le citești, dar alte lucruri sunt mai grele de ce?

6 răspunsuri:
| Momentan a răspuns:

Ai motivație să citești cărțile alese de tine. Intuiesc corect?
Mai esta aceeași situație când vine vorba de teme? Nu. Mai mulți factori pot fi cauzatori. De la lipsa disciplinei, a unui program, antrenament, la oboseală fizică sau cronică, ori de natură patologică.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o sa îți dea motivatie cărțile alea dacă tu ai un dezechilibru la creier, un defect la neurotransmițători, când creierul e sănătos atunci motivația vine de la sine, nu trebuie sa o cauți tu! Când nu mai ai deloc motivatie,, voința si energie este clar ca ai probleme, ca ai un deficit de dopamină sau serotonina, trebuie prim tratament sau sport, alimentație și multă disciplina sa le reechilibrezi.
Lipsa motivatiei pe perioade îndelungate denota probleme la neurotransmițători, de acolo pleacă toată starea de bine, starea spirituală, fericirea, motivația, energia, și multe altele.

Bula
| Bula a răspuns:

Motivul este simplu: multora ii place mai mult sa viseze, decat sa faca ceva, concret.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă citești dar nu pui și în practică, e 0 barat.

| Together a răspuns:

Pentru ca cer mai mult efort. E mult mai usor sa te pregatesti decat sa incepi sa te lupti cu problema. Si pe termen scurt, daca ai optiuni sa te deconectezi, creierul va alege foarte usor sa amane batalia, chiar daca va fi mai dificila.

O analogie apreciata de foarte multi oameni este "procrastination monkey" a lui Tim Urban.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt 100% împotriva cărților motivaționale. Nu sunt bazate pe raționalitate sau vreo filozofie complexă ci pe stimulare ieftină și rapidă, exact ca un drog. Și exact ca un drog, aceste cărți dacă motiveaza pe cineva o va face pe o perioada scurtă de timp și fără să fi contribuit cu înțelepciune la experiența cititorului.