|

Ce parere aveti despre Nicolae Hurduc, ministrul cercetarii actual? Are niste teorii mai bizare.

El spune ca omul a venit dintr-o lume paralela din viitor.

"Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, se trage din maimuță. Eu nu accept așa o idee, oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluționistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au niște caracteristici, conștiința și sufletul, iar până într-un punct le vedem la animal"https://www.digi24.ro/......ii-1020856https://adevarul.ro/......index.htmlhttp://tb.ziareromania.ro/......etarii.jpg

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Asta se intampla cand partidul promoveaza oamenii muncii pe posturi importante. Te alegi cu semidocti care isi dau cu parerea.

Teoria aia a inventat-o el. Si chair daca ar fi asa ca ceva sa vina din viitor trebuie sa apara intr-un trecut. happy

| a răspuns (pentru RoCkKiD):

Domnul ministru este cercetator, profesor universitar si fost decan.
Am fost membru in comisiile internationale de evaluare/sustinere a tezelor de doctorat.
De ce ar fi un semidoct?

| a răspuns (pentru Thecurious):

Nu stiu cat de familiarizat esti cu mediu academic de la noi dar promovarile nu prea se fac pe merit. Din CV-ul lui reiese ca a promovat cate o treapta universitara la 3-4 ani chestie destul de dificila avand in vedere ca structura posturilor este piramidala (ai mai putini profesori decat conferentiari, confi decat lectori si lectori decat asistenti). Sa ajugi profesor atat de repede implica putin ajutor extern avand in vedere ca multi raman conferentiari si la pensie.

In alta ordine de idei afirmatia cum ca ar fi semidoct nu are legatura cu profesia sa, o fi un chimist excelent, dar daca esti chimist de meserie si exprimi opinii publice cu privire la domenii pe care nu le stapanesti (mai ales din pozitia de ministru al cercetarii) ai o problema majora si poate pozitia asta primita pe cale politica te depaseste.

Daca minsitrul cercetarii nu e in stare sa exprime o pozitie coerent fata de un subiect de care (aparent) este interesat e un semn bun, maca stim unde se afla cercetarea romaneasca.

| a răspuns (pentru RoCkKiD):

Daca in Romania, promovarile in functiile universitare nu se fac pe merit, inseamna ca exista o problema cu mediul universitar roman.
"Din CV-ul lui reiese ca a promovat cate o treapta universitara la 3-4 ani chestie destul de dificila avand in vedere ca structura posturilor este piramidala (ai mai putini profesori decat conferentiari, confi decat lectori si lectori decat asistenti). Sa ajugi profesor atat de repede implica putin ajutor extern avand in vedere ca multi raman conferentiari si la pensie." - Daca dansul s-a remarcat prin realizari expectionale, de ce ar trebui sa se tine cont, numaidecat, de intervale de timp stricte in care trebuie sa iti desfasori activitatea pe un anumtita functie universitara.
Pana la urma, este o credinta personala a dansului.
Am inteles ca el nu crede in teoria evolutionista, ci intr-una proprie.
Nu stiu daca il depaseste sau nu pozitia de ministru, e prematur sa tragem concluzii.

| a răspuns (pentru Thecurious):

Exceptionale*

| a răspuns (pentru Thecurious):

Nici nu se pune problema, chiar exista o problema cu mediul universitar iar faptul ca domul ministru a ajuns asa repede profesor inseamna ca sau a fortat fonduri de la centru pentru universitate incat sa-i deschida pozitia sau a sarit in fata altor colegi prin varii mijloare.

Din pacate nu valoarea iti da sansa sa cresti in rang ci abilitatea facultatii de a sustine pozitia pe care o ocupi (avand in vedere ca au grade de salarizare diferite) deci poti fi oricat de genial vrei si poti, daca facultatea nu-si permite nu pupi post decat daca ai pile. Toate treburile astea sunt cu atat mai interesante incat facultatile de chimie sufera la capitolul nr de studenti, deci fondurile sunt mai putine si in concluzie ar trebui sa promoveze mai greu personalul didactic.

Nu-mi pasa de teoria in care crede, e problema lui. Problema mea e ca daca un om cu atatea functi, distinctii, citari si carti/articole publicate nu e in stare sa sustina o chestie in care (aparent) crede ceva miroase la mijloc, si nu placut.

| a răspuns:

Se încadrează perfect în guvernul de idioți.

| a răspuns:

Lume paralelă, conștiință, suflet, rog definiții.

| explică (pentru sadrian46):

Intreaba-l pe Nicolae Hurduc. laughing

| a răspuns (pentru Sym_Tudor_1994):

Nu vreau să mă leg prea tare de bietul om.
S-ar putea să fi debarcat direct dintr-o lume paralelă pe post, deci ar fi paralel cu multe și are probabil probleme de conștiință din cauza asta.
Despre suflet, nu cred că e cazul să discutăm.
Pentru postul de ministru nu se cere așa ceva în CV.