anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce reprezinta formula c = viteza luminii = distanta / timp?

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Păi tu ai dat formula vitezei care e extrem de logică, chiar dacă nu ai făcut niciodată fizică. Cazul vitezei luminii e un caz particular de viteză în care poți înlocui atât distanța cât și timpul cu valori(poți alege aleator valoarea pentru distanță însă aceasta trebuie să își păstreze proporționalitatea față de timp adică alegi d=k iar jos trebuie să fie t=k*1/c-ceea ce e extrem de limpede însă e de evidențiat căci acel c de asemenea reprezintă o valoare, nu doar o literă-se notează ca literă ca să se simplifice scrierea ei, însă e o constantă).

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Da, la fel m-am referit si eu la raportul distanta/timp ca fiind un raport constant la orice fel de viteza, chiar si la viteza variabila. Asta este partea interesanta. Sa zicem ca o masina cu o viteza de 100 Km/h parcurge o distanta de 1 Km. Acea distanta de un Km ne-o putem imagina ca un numar de pozitii succesive parcurse de masina sau un numar continuu de masini imaginare plasate una dupa cealalta pe acea distanta de un Km. Numarul imaginar de masini sau de pozitii succesive este de fapt conceptul de timp in adevaratul sens al cuvantului. Distanta intre doua pozitii sau masini imaginare se incadreaza in constanta lui Plank h = 6.6 * 10^(-34) Forta * distanta * secunda. Unde Forta este = masa de repaus * acceleratia. Distanta este cea mai mica distanta A-B pe care se aplica forta. Secunda reprezinta cea mai mica parte dintr-o secunda dintre cele doua pozitii succesive sau masini imaginare: una in A si a doua in B. Intre cele doua pozitii A si B, NU exista o pozitie intermediara C sau o masina imaginara in punctul sau pozitia C. x

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

De fapt e conceptul de distanță, nu de timp. Conceptul de viteză e numărul de mașini apărut într-un interval de timp, adică distanța raportată la timp. Nu e relevant acest aspect comparând diferențele trecerii timpului între 2 observatori diferiți, dacă ăsta era scopul.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Nu m-am referit la observatori. Am ignorat observatorii. Da, acel numar continuu de masini imaginare se poate referi si la distanta pentru ca constanta Plank reprezinta un numar ce reprezinta Forta, secunda dar si distanta. Insa tinand cont ca poate exista spatiu cu vid perfect, distanta in astfel de vid NU depinde de masa, de forta, sau de timp ( succesiune de evenimente sau pozitii sau stari ). In nimic sau spatiul vid perfect nu exista evenimente si nici miscare sau viteza.

| sir sanjei a răspuns:

Asta nu este o formula. Este o afirmatie!

| anonim_4396 explică (pentru sir sanjei):

Sa presupunem ca un foton are de parcurs o distanta A-B cu o viteza c ( viteza luminii ). Viteza luminii este constanta pentru ca si raportul distanta/timp este constant. Raportul distanta/timp este constant pentru ca in orice punct intermediar C dintre A-B exista o distanta A-C direct proportionala cu un anumit numar de puncte intre A-C pentru ca c=distanta/timp se poate scrie c*timp=distanta unde distanta este direct proportionala cu timpul sau cu numarul de pozitii sau succesiuni de evenimente din cadrul timpului cat fotonul se deplaseaza din A in C. Chiar daca viteza ar fi variabila raportul (variatie distanta)/(variatie timp) ar fi constant la un anumit moment de timp ( un singur eveniment sau o singura pozitie ) si viteza constanta in acel moment de timp ( in acel eveniment sau la acea pozitie ). De aici rezulta ca de multe ori timpul este adesea inteles gresit ca ceva care "poate fi curbat" cand de fapt timpul este doar un concept continuu ce reprezinta doar o succesiune continua de evenimente ( pozitii in spatiu ) care se succed continuu unul dupa celalalt. Distanta este un concept ce se poate aplica intr-un spatiu imaterial sau care poate exista si intr-un vid perfect fara materie si care ar putea reprezenta o anumita distanta intre doua puncte oarecare A-B imaginare. Insa notiunea de timp nu se poate aplica intr-un vid perfect fara materie pentru ca nu poate exista eveniment sau succesiune de evenimente fara materie sau fara macar masa de miscare. Forta intotdeauna coexista cu materia. Deci Dumnezeu are masa de miscare sau este alcatuit din fotoni care au masa de miscare. Nu putem sa ne inchipuim forte fara macar masa de miscare. Viteza fara macar masa de miscare nu exista.

| sir sanjei a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar Dumnezeu?

Întrebări similare