| Theo94 a întrebat:

"Ce subiecte la matematică s-au dat pentru admiterea la liceu în 1985. „Elevii de 10 la Evaluarea Naţională n-ar fi luat nici 5""

https://adevarul.ro/......index.html

Am auzit ca invatamantul inainte de 89' era mai bun, ca oamenii (unii) erau mai inteligenti nu neg, dar cum se face ca la alegerile din 90 iliescu a castigat cu 85% si la cele din 92' a obtinut 61%, in 2000, 66%?
Cred ca am un posibil raspuns, dar vreau sa vad altele.

https://ro.wikipedia.org/......2nia,_1990

https://ro.wikipedia.org/......2nia,_1992

https://ro.wikipedia.org/......2nia,_2000

10 răspunsuri:
| Meme10Memu a răspuns:

Atunci nu erau asa avansate calculatoarele si evident ca oamenii trebuiau sa fie mai destepti ca acum pentru a compensa cu un anumit grad tehnologia veche de atunci. rolling on the floor

| Nilsson a răspuns:

În primul rând, rolul școlii este să îi facă pe oameni mai obedienți și supuși conducerii, de asta în învățământul de tip vechi este inhibat orice spirit de inițiativă sau de gândire critică și se pune accent mai mult pe memorare și gândire mecanică.
Un clip interesant:
https://youtu.be/uLSv17iE_4Q

Apoi, Iliescu a ajuns la putere pentru că era susținut de puterile străine, așa numita revoluție a fost doar un circ ieftin în care au fost sacrificate vieți nevinovate doar pentru a da credibilitate acelei mascarade.
Normal că prostimea l-a votat în 1990 și 1992 când l-au văzut pe Iliescu la televizor ca cel mai aprig revoluționar în '89.

Și în 2000 ce crezi că s-a întâmplat?
Mugur Isărescu a candidat la președinție special ca să rupă din voturile lui Teodor Stolojan în turul 1 și să îl propulseze astfel pe Vadim în turul 2, fiind o victimă sigură în fața lui Iliescu.
Vadim care în 2004 a fost decorat de "adversarul" său pentru a câștiga popularitate PSD-ul față de Traian Băsescu, aliat pe atunci cu PNL-ul lui Tăriceanu, care la scurt timp după alegeri s-a aliat cu PSD-ul formând după câțiva ani celebrul USL, care îl propunea prim ministru pe actualul președinte Klaus Iohannis.
Deci cam asta a fost "democrația" noastră în ultimii 30 de ani laughing

| BlackRose03 a răspuns:

Nah școala e mai grea acum

| BlackRose03 a răspuns:

Oamenii nu erau mai inteligenți atunci, doar mai perseverenți in a realiza ceva.
Generația asta e imatură și merg pe principiul "trăiește clipa" fiind dezinteresați in a face progrese pentru ei ca persoane prin a învăța.
Dar generatia asta e cea mai inteligenta până la momentul de față fără nicio îndoială(sigur, următoarea ne va întrece, cea de după pe ei și tot așa).
Noi ăștia de acum am realizat doar(ceea ce generațiile anterioare n-au reușit)că un viitor bun nu constă în cat de mult înveți niste informații pentru a obține o nota.
E mult mai mult de atât.
Și uneori acest lucru(dezinteresul nostru fata de școală care nu ne învață nimic util)este asociat deseori cu prostia sau lenea ce nu este adevărat.
De asemenea lipsa de perseveranta când vine vorba de învățat pentru niste calificative nu este prostie.

| Theo94 explică (pentru BlackRose03):

"...un viitor bun nu constă în cat de mult înveți niste informații pentru a obține o nota."
Multi se folosesc de gandirea asta si nu ajung prea departe, sunt unii care sunt inteligenti dar la scoala nu prea au invatat si se descurca in viata, dar nu toti sunt ca ei.

| FaraNume1245 a răspuns:

Scoala in trecut te bombarda cu si mai multe informatii inutile decat o face acum. De ce crezi ca cineva care memoreaza mai multe formule e mai inteligent decat cineva care nu le memoreaza?

| Theo94 explică (pentru FaraNume1245):

"De ce crezi ca cineva care memoreaza mai multe formule e mai inteligent decat cineva care nu le memoreaza?"

Nu cred asta daca doar le-a memorat si nu le intelege cu adevarat.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru Theo94):

Asta se intampla in trecut (se intampla si actual, doar ca nu la fel de accentuat). Copiii memorau teoreme si formule, fara a fi nevoiti sa le inteleaga, ci doar sa le regurciteze la comanda.

| Meme10Memu a răspuns (pentru FaraNume1245):

Acum nu prea mai are sens sa stii algoritmul de impartire a numerelor cu virgula. Daca stii sa scrii cateva linii de cod in php sau IT-ist mediocru esti mult mai destept ( fara doctorat ), mai productiv si mai bogat decat unul cu doctorat in 1985. happy

| Bucurialuisatanpunctcom a răspuns:

în 2000 s-au inversat voturile, de fapt Vadim Tudor adunase 66% și bolșevicul evreu Iliescu 34%. Nu prea cred că o să găsești informația asta pe internet. Mi s-a spus că un înalt funcționar politic ar fi făcut asta public după 10 ani, evident fusese amenințat cu moartea pe vremea aia să-și țină gura.

Legat de inteligență, sunt de acord cu afirmația că românii au o capacitate intelectuală foarte ridicată, dar capacitatea asta scade considerabil când vezi cât de spălat pe creier este tineretul în ziua de azi.