| Cretw a întrebat:

Ce sunt după părerea voastră "românii "?

24 răspunsuri:
| Zazu a răspuns:

Romanii sunt niste fiinte ciudate care ies in strada la parada, flutura steaguri tricolore, fac gratar, mananca mici si beau bere multa, in cazul in care nu strica bunatate de vin si-l amesteca cu apa.

| Kaℓi a răspuns:

Sunt cetateni europeni, si au drepturi!

| Musique a răspuns:

Oameni.

| Încrucişătorul a răspuns:

Sunt roman si nu-mi mai pasa de asa-zisii "frati" si "surori". Nu i-as compatimi daca ii vad maine dimineata in chinuri.

Prin urmare, un esec.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Romanii au potential dar nu il fructifica.

| irbis a răspuns:

Un porcusor de guinea. Muahahahaha!

| ionutzul31 a răspuns:

Un popor de factura nobila, cu nimic mai prejos decat germanii sau americanii.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru ionutzul31):

Crezi? Chiar ne compari cu nemţii? Cu nemţii, care după două războaie care le-au cam nimicit ţara, s-au refăcut şi eu evoluat de 5 ori mai repede decât noi, care n-am pierdut absolut nimic?
Nemţii, care sunt cei mai bine organizaţi, cu românii, care se consolează cu ideea "putea să fie şi mai rău"?
Înţeleg că eşti naţionalist şi azi e 1 decembrie, şi zvâcneşti de patriotism, dar astfel de afirmaţii sunt total penibile şi deloc în conformitate cu realitatea.

| ionutzul31 a răspuns (pentru Woodenpints91):

Te rog sa nu ma intelegi gresit, nu spun ca o ducem bine sau ca suntem guvernati..decent,dar eu ma refeream la omul care il vezi pe strada.Ala n-are nici o treba cu ce se intampla, e fericit si bun la inima.Si nu "zvâcnesc" e patriotism pentru ca a fost 1 decembrie ci pentru ca sunt roman.Asa "zvâcnesc" zilnic laughing
Bafta

| Woodenpints91 a răspuns (pentru ionutzul31):

"Bun la inimă" nu înseamnă nimic. Nu-i o calitate.

| ionutzul31 a răspuns (pentru Woodenpints91):

Hei,daca esti atat de antipatriotic, nu incerca sa schimbi si mentalitatea celorlalti.Eu nu am incercat sa iti insuflu nimic, ci doar mi-am spus parerea.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru ionutzul31):

Nu-s antipatic. Cer doar nişte explicatii bazate pe logică şi câteva argumente.
Sau dacă cer asta devin brusc antipatic, pentru că nu accept de bune nişte chestii gândite de alţii?

| ionutzul31 a răspuns (pentru Woodenpints91):

N-am pomenit nimic cum ca ai fi antipatic.Eu imi iubesc tara pentru ca aici m-am nascut si "fiecare cioara pe limba ei piere".De asemenea are un trecut de care nu are de ce sa ne fie rusine, ba dimpotriva, putem fi foarte mandri.
Astea sunt argumentele principale in virtutea carora "zvâcnesc" de patriotism laughing
Multumit?

| Woodenpints91 a răspuns (pentru ionutzul31):

A, greşeala mea, citisem "antipatic" în loc de "antipatriotic".
Îţi iubeşti ţara pentru că te-ai născut aici? Păi, eu niciodată n-am să înţeleg chestia asta. Care-i meritul tău că te-ai născut în acest spaţiu geografic şi cultural? Care-i meritul acestei ţări că-i iubită doar pentru că te-ai născut aici, alegere care oricum nu a fost făcută de tine. Ţara în care te naşti, îţi este dată "din oficiu", deci nu eşti obligat să ai gânduri bune pentru ea, că nu a fost alegerea ta.

Are un trecut de care putem fi mândri? Nu ştiu ce să spun despre asta, eu nu-s deloc mândru de trecutul acestei ţări, care în cele două războaie mondiale a întors armele ca ultima curvă împotriva foştilor camarazi de luptă, şi s-a dat mereu cu cei a căror interese le urmărea. Până la urmă şi-a luat-o în gură în ambele cazuri, dar aşa şi merita.
Sigurul moment de care să zicem că sunt puţin mândru este perioada în care mareşalul Ion Antonescu a avut puţină putere în mână, dar şi atunci, multe chestii făcute de el erau doar dorinţele lui Hitler.

Nu, nu-s deloc mândru de trecutul acestei ţări. Pentru că eu nu pun botul la chestiile scrise de istoricii pupincurişti români, care sub influienţa conducerii din acea vreme au scris doar chestii care să ridice ţara şi conducătorul în slăvi, multe dintre ele fiind doar false relatări.

Când cineva îmi spune "sunt mândru de trecutul acestei ţări", ma face să cred că nu-i cunoaşte trecutul acestei ţări. Şi peste 90% din cazuri chiar aşa şi este.

| ionutzul31 a răspuns (pentru Woodenpints91):

...da' stiu ca ti-a luat ceva sa scrii aia laughing
Uite cum sta treaba: Degeaba iti insir eu motive pentru care sa fii patriotic daca tu nu simti asta.E ca si cum ai merge la vreo manastire si incerci sa convertesti calugarii de acolo la budism.Chiar nu o sa se intample.Cel mai bine e sa isi vada fiecare de drumul lui si sa nu mai avem discutii pe baza acestui sentiment de care "zvâcnesc" din maduva oaselor (cuvantul e fantastic laughing )

| Woodenpints91 a răspuns (pentru ionutzul31):

Dar nu încerc să te conving să nu mai fii patriot. Poţi fi ce vrei tu atâta timp cât te simţi bine cu tine.
Eu doar voiam să ştiu motivele clare şi argumentat pentru care eşti atât de patriot...pentru că dacă-mi spui de istoria României, aş putea să-ţi vorbesc până mâine despre situaţiile în care ţara s-a făcut de căcat la propriu, iar dacă mai fac şi o comparaţie cu alte ţări, rezultatul nu o să fie deloc unul satisfăcător pentru patriotism.

| AliveOne a răspuns:

Niste creaturi pe cale de siparitie laughing

| IliadisJunior a răspuns:

Sincer pot spune ca suntem oameni inteligenti. Sunt mandru ca sunt roman, mi-e rusine ca altii sunt romani. Cei care fura prin alte tari, dau in cap, tiganii!, Sincer daca unii tigani nu ar fura, nu ne-ar mai face de ras si nu ar mai cersi toata ziua prin tramvai nu as avea nimic cu ei.

| RAY a răspuns:

Oamenii ca alti, suntem acelasi specie doar diferim ca culoare, mentalitate,, cultura

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Românii? Este un cuvant format din 3 consoane si 4 vocale

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Oameni, diferiti prin cultura, traditie, mentalitate, de restul popoarelor.

| CryChristiAN a răspuns:

Pai, in primul rand sunt oameni. In al doilea rand, romanii sunt ca oricare alt neam, muncitor, iscusit.

DIn cate am auzit si s-au facut studii, am inceput sa-mi dau seama ca ma simt foarte mandru ca sunt roman.
Romanul poate ca este uneori( si cand spun romanul ma refer anume la o anumita categorie de ''indivizi'' in aceasta sintagma) escroc, mincinos, pungas, violator, betiv, dar este si generos, bun, si are o inima. Crede-ma ca ti-o spun din proprie experiente, fata la francezi plini de bani-gata sau spanioli...

Deasemenea si limba romana este unica. Este o limba latina, si in opinia mea pot spune ca este chiar frumoasa si usor de inteleasa.

PS: vezi ca nu prea suna bine ''dupa pararea'', ''duPA PA''.

| Zeflemitoarea a răspuns:

Nişte chestii aiurea.

| Goguryeo a răspuns:

Oamenii, ca și oricare alții ce au ajuns într-un hal fără de hal datorită politicii din românia care a adus la jafuri, etc.
Majoritatea copiilor care trăiesc în societate, devin niște huligani. (de obicei la băieți.)
Nu generalizez, însă majoritatea românilor s-au schimbat datorită proastei conduceri a țării, acesta este punctul meu de vedere.

Întrebări similare