| Mariela_1621 a întrebat:

Credeti ca este normal ca parintii sa le impuna copiilor in ce sa creada sau ce sa aleaga in viata?
daca parintii cred in dumnezeu de ce trebuie sa ii faca si pe copii sa creada?

15 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

@Abh
Poti fi bun si fara sa crezi in D-zeu. Chiar nu vezi nimic rau la unele persoane care cred in D-zeu? Chiar crezi ca religia nu are efecte negative asupra omenirii?
Einstein a spus "Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de o pedeapsă şi speră într-o răsplata, atunci suntem, într-adevăr, o adunătură jalnică."

| Parintele a răspuns:

Cred ca normal ar fi ca parintii sa nu mai creada ce au crezut parintii lor. La noi religia se mosteneste si ma puternica de cat religia este TRADITIA si gura lumii. Atatea obiceiuri ridicole ce trebuiesc urmate ca asa e legea.asta e datina, obiceiul, asta e traditia, trebuiesc abandonate.Inca pastram in religie, si e bine ca nu a disparut, amprenta paganismului ca dovada a handicapului crestinismului.
Deja sunt multi cei care se indoiesc de propria credinta mostenita. Dar mai sunt si viclenii care incep sa adapteze epava d-zeu la modernism prin tot felul de artificii care vor sa o faca mai acesibila, acestia sunt sectantii de azi.si sunt cativa si pe TPU.

| Razvan a răspuns:

Pana la un moment dat parintii iti spun in ce sa crezi. Dar daca tu consideri ca religia respectiva nu te reprezinta poti sa o schimbi.Parintii nu te vor aproba dar te vor sprijini daca te iubeschappy

mira
| mira a răspuns:

Parintii nu impun credinta copiilor, insa le dau o astfel de educatie incat ei urmeaza automat anumite precepte religioase. Oricum pana la o anumita varsta copiii nu pot avea discernamant religios. Merg mai mult pe imitatie.La majorat, daca au si independenta financiara, pot alege ce li se potriveste. Daca nu,"leaga calul unde spune stapanul".

| anad a răspuns:

La cat de precoce sunt copii de azi nu prea mai e valabila teoria cu impunerea decat in unele cazuri nu la modul general. De la 10-12 ani nu mai prea asculta ce spun parintii si au multa personalitate.

lolita
| lolita a răspuns:

Eu nu-i voi impune copilului sa creada sau nu in ceva anume. cel mai bine este sa.-l las pe el sa decida. cand eram mai mica mama ma tara dupa ea la biserica sau la manstire, ma enerva enorm de mult. acum eu am ales sa nu cred cu toate ca mama stie inista sa ma rog din cand in cand. eu zic ca ea si fac ca mine oricum nu locuim impreuna. tatal meu este ateu, din patru copii doi cel putin stiu sigur ca sunt credinciosi.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu cred ca parintii ar trebui sa le impuna copiilor in ce sa creada, cu atat mai putin sa le spuna ce sa aleaga in viata.Copilul trebuie crescut intr-o atmosfera de echilibru, parintii trebuie sa isi dea seama ce aptitudini are copilul si sa-l lase sa mearga pe drumul lui.Cat despre Dumnezeu, fiecare ar trebui sa credem in el si asta sa ne faca sa fim mai buni. Atata timp cat dragostea de Dumnezeu nu devine fanatica, nu vad de ce ar fi gresit sa credem in El.

| daddy a răspuns:

Pentru ca s-ar putea acel copil sa o ia pe cai gresite
uite un video despre cum sa iti convingi plodul ca dumnezeu exista
http://www.youtube.com/watch?v=k2Qi0Mk2lRs

| matei23s a răspuns:

Un copil cand se naste nu stie nimic, apoi trece printr-o perioada de invatare, tot timpul invata cate ceva. Parintii sunt cei care il invata. Cred ca fiecare parinte isi creste copilul dupa principiile dupa care si el se ghideaza.

| Anecherry a răspuns:

Am auzit de cazuri de genul asta si nu mi se pare deloc normal ca parintii sa impuna copiilor sa creada in ceva doar pentru ca sunt ei indoctrinati. la fel si cu ce sa aleaga in viata; fiecare e liber sa aleaga sa faca ce-i place, nu sa le fie impuse anumite lucruri doar pentru ca "asa li se pare lor ca ar fi mai bine pentru tine".

| Nita a răspuns:

Si mie mi se intampla la fel. Mama imi tot zice sa merg la biserica dar eu nu vreau. Iam spus si sa simtit putin deranjata. Asta e, fiecare crede in ce vrea si face ce vreawinking

| dtte a răspuns:

Nu cred ca este normal insa iti vei da si tu seama atunci cand vei fi parinte, vei incerca sa faci tot ce consideri ca este necesar pentru a-ti indruma copilul pe caile bune! Numai ca in cele mai multe dintre cazuri, copiii fac exact opusul! Sau cel putin eu asta am facut si i-am explicat si mamei! Dupa lungi dispute, a inteles ca am dreptate! Si uite ca asa eu nu am ajuns sa iau cine stie ce "cai"gresite in viata!

| aiam a răspuns:

Da eu nu cred ca este normal ca parinţii sa-şi impuna copiii lor sa creada în ceva anumit "dar"! din respectul copiiilor catre parinţi copiii nu trebuie sa dezamageasca parinţii, macar pîna ei sunt sub aripa lor), dupa ce vor vi adulţi credeţi în ce doriţi.

| aiam a răspuns:

Daca eşti de acord cu mine scrie plyz

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca un copil este silit de parinti sa creada in ceva sau de ex: Sa mearga la biserica, sunt mari sanse ca copilu sa faca exact opusul.