| THEBEEST a întrebat:

Credeti ca mai exista viata dupa moarte?

20 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Vine Ema si iti spune ea ce si cum, momentan suntem in jacuzzi si ne facem rugaciunea. Multumim pentru intelegere.

| CoquineNoire a răspuns (pentru Hombre):

Rugaciunea ca sa-si faca mai repede efectul lui viagra?laughing

| Hombre a răspuns (pentru CoquineNoire):

Draga problema e ca ea hoata mi-a pus o albastra in spritul de vin si eu fara sa stiu am mai luat una si acum zace, m-a rugat sa vin eu sa cuvantez in locul ei si iata-ma.

| Flav a răspuns:

Cred ca exista moarte dupa viata.

| Dumnezău a răspuns:

Viata dupa moarte,daca e sa o luam strict din punctul de vedere crestinesc,si sa credem in detasarea spiritului-notiune abstracta, ambigua si improbabila-de trup, este cam imbecila.O asemenea detasare este imposibila dpdv logic si fizic.Conceptul budist este acceptabil,pentru ca fie ca ne place sau nu,perfectionismul a fost mereu un stalp de baza al progresului omenirii.

Dar,exista o idee si mai buna,pe care Dostoiveski a inserat-o in cateva din personajele lui,cum ca ideea este cel mai important lucru din lume, si ca dupa moarte, un anumit timp ramane ideea.E cea mai sanatoasa conceptie.Trupul e oale si ulcele,dar ideea si conceptiile raman in amintirile unora, si depinzand de cat de mult ai influentat mental in viata ta, asa poti "trai" in mentalitatea unora chiar si dupa moarte.Asa s-a intamplat cu mai toate legendele rasei asteia: Iisus,Napoleon,Hitler,Beethoven,Alexandru cel Mare etc. Bineinteles,este o "viata" efemera,dar atat timp cat ideea si personalitatea traiesc in cel putin un om, care isi aminteste, cel ce a murit traieste.

| NoChanceForUs a răspuns (pentru Dumnezău):

Da,conceptul budist pare plauzibil.
Cât despre idee și concepție asta nu ține un om nemuritor nici măcar simbolic.
Parțial sunt de acord, dar doar parțial.Cu mici hibe, cred că tot budiștii sunt mai aproape de „miez".

| Hombre a răspuns (pentru NoChanceForUs):

Filozofia abstract-religioasa s-a format din curiozitatea omului de a cunoaste si pe de alta parte dorinta nemuririi si nu-i gasesc rational continuitatea de la fizic la spirit. Nici un concept religios nu este nici pe departe aproape de adevar atata timp cat existenta fizica poate fi explicata si perceputa iar abstractul spirit rezida doar in concept.

| NoChanceForUs a răspuns (pentru Hombre):

Consideri că existența fizică nu poate fi explicată/percepută?

| Hombre a răspuns (pentru NoChanceForUs):

Ba din contra, citeste mai atent contextul dintre paranteze. " Nici un concept religios nu este nici pe departe aproape de adevar [atata timp cat existenta fizica poate fi explicata si perceputa] iar abstractul spirit rezida doar in concept".

| NoChanceForUs a răspuns (pentru Hombre):

My bad.
M-am grăbit când am citit și-am priceput puțin alterat.

| Hombre a răspuns (pentru NoChanceForUs):

Nu-i bai, totdeauna salut intelegerea.

| NoChanceForUs a răspuns (pentru Hombre):

Oricum,hiba principală pe care o găsesc la budism este însuși existența unei entități superioare care să dirijeze rostul, în rest mi se par aproape de adevăr, plus că nu provăduiesc preamărirea.

| Hombre a răspuns (pentru NoChanceForUs):

Vezi aici este hiba, necunoastera inca a universului, a pricipiilor functionalitatilor lui, a neputintei noastre sa intelegem ceea ce pentru noi e abstract fara sfarsit (infinit) fara sa putem inchipui finitul ne tine inca prizioneri in faza dominatoare de mistic si gandim spre o entitate creatoare. Istoria evoltuiei omului este bogata in neântelegeri cu refugiu in mistic pentru ca a lipsit cunostinta, iar noi acum suntem martorii aceste-i ere in care multe din convigerile umane eronate ieri azi sunt sunt demolate si demonstrate. Sigur ca viitorul v-a elucida inca multe mistere asa cum le zicem azi dar atunci vor intelese, asa cum in urma cu cateva sute de ani pamantul ba era lung, ba era lat si azi stim ca e rotund.

| NoChanceForUs a răspuns (pentru Hombre):

Și este și frica de necunoscut,față de care omul prin natura lui este rezistent,creându-și(habar n-am dacă am scris bine verbul ăsta, mama lui) un zid în spatele căruia se ascunde, limitându-se.
Lumea a evoluat așa radical în ultimii 200 de ani datorită oamenilor cutezători, nu datorită fricoșilor care n-au reușit să facă compromisuri și-au rămas cu frica lor(de ex se îmbolnăvește Ghiță și-n loc să afli ce are, începi să-l plângi și să-i aprinzi lumânări la cap că sigur Dumnezeu îl va vedea din alte 7 miliarde de persoane de pe planetă).
Poate că viitorul ne rezervă ceva mai bun. Poate.

| Shammal a răspuns:

Absolut, doar viata exista, moartea e o schimbare, imagineaza-ti ca te incarnezi intr-un corp fizic pentru prima oara si habar n-ai cum functioneaza, cum revi la starea ta initiala, moartea a fost conceputa ca "sistem de siguranta" in caz ca ramai "blocat" in corp

| sabin89 a răspuns:

Cu toata stiinta si intelepciunea la care s-a ajuns in prezent, raman inca multe legi si fenomene pe care nu numai ca nu le stim, dar nici macar nu le banuim. Indiferent de teologie, eu cred, pe baza pur rationala, ca viata dupa moarte este compatibila cu faptele cunoscute. Daca lumea este atat de rational structurata si are un sens, atunci si viata dupa moarte trebuie sa existe.

| morningstar a răspuns:

Da, exista. Si daca unii spun ca nu avenit nimeni de-acolo sa ne spuna ce este, cred ca ar trebui sa ne amintim ca Domnul Isus a venit de dincolo de moarte in lumea noastra ca sa ne spuna adevarul care este cuprins in El.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred in asa ceva

Răspuns utilizator avertizat
| NeedMoreMods a răspuns:

Eu cred ca exista. Dupa ce vei muri te vei duce in Iad sau in Rai. Cred ca in rai vei fi un inger si te vei duce pe pamant sa ai grija si dua ce va muri acea persoana tu vei dovedi daca merita sa vina in Rai sau nu. parerea mea. Funda?

Întrebări similare