| AlinMrs a întrebat:

Credeti ca se va putea transfera starea de constiinta in viitorul apropiat? Si daca da, cine sau ce va putea fi primitorul? In ce conditii si daca exista ceva demersuri in privinta asta in momentul de fata? ^^

8 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nu cred ca o sa poti transfera continutul unui creier in altul din 2 motive. 1 e complexitatea tehnica, numarul urias de neuroni si lipsa unui sistem care sa mute datele dintr-un loc in altul..mai ales din cauza ca memoria are substrat chimic (o sa fie greu sa reproducem partea asta). avem diferente intre noi si din cauza unor diferente morfologice la nivelul creierului. E posibil sa pui toate informatiile la fel in alt creier si totusi persoana sa fie putin diferita.

Ce cred ca va fi posibil, dar nu neaparat in viitorul apropiat e sa muti o constiinta intr-un calculator dar cine stie in cat timp..mai ales ca prea putini cercetatori lucreaza la asta pentru simplul motiv ca nu este o necesitate.

| AlinMrs explică (pentru RoCkKiD):

In primul rand tin sa va multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar pentru a avea un sistem capabil de a putea face transferul de informatii ar fi ceva extraordinar tinand cont de numarul de neuroni/sinapse/celule gliale etc al unui creier si legaturile pe care le fac (probabil se ridica la numarul de stele in cateva galaxii), insa rapiditatea cu care a evoluat technologia in ultimii ani/ si cea de care nu stim ma face sa ma gandesc la o posibilitate.Se investesc destui bani in technologia artificiala si sunt destul de multe proiecte faine si persoane interesate in domeniu gen cei de la Hanson robotics cu Sophia. Ma gandesc la asta din perspectiva evulutionista, sau cel putin e necesar pentru a avansa cat mai mult ca si specie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Credeti ca se va putea transfera starea de constiinta in viitorul apropiat? Nu.
Mai întâi ar trebui să fie definită. Apoi, ea este o rezultantă a întregului organism. După ce o transferi, ce se întâmplă cu cea a primitorului? O înlocuiește? Iar beneficiul practic care ar fi? Nix. Viața individuală este bazată pe unicitatea ființei și a conștiinței.

| AlinMrs explică (pentru sadrian46):

Beneficiul ar fi transferul de informatie de la organism la donator. Cel mai probabil si benefic un computer super avansat capabil sa stocheze toata informatia, plus sa fie capabil sa integreze functii ale organismului gen simt tactil, olfactiv etc in felul asta,, poate'' s-ar putea realiza. De precizat ca unicitatea se pierde binenteles, avand in vedere ca nu e vorba de o copie exacta a donatorului.

| sadrian46 a răspuns (pentru AlinMrs):

Beneficiul ar fi transferul de informatie.
Stop.
Ca să poți transfera informația trebuie să ai acces la sistemul de operare a creierului. Ori suntem la distanță enormă de aceasta.
În plus, sistemul de operare al creierului nu deservește un sistem static, ci unul dinamic în care el deservește toate procesele vitale din organism, nimic acolo nu este gratuit și artificial. Și vii dta cu transfer de informație de la alt creier, ca să ce? Nu îți dai seama ce perturbări poți să produci la primitor de care nici nu poți avea habar? Așa că e SF.

| AlinMrs explică (pentru sadrian46):

Da intr-adevar creierul nu e un sistem static, si are proprietatea de,, plasticitate" ca sa zic asa, e intr-o continua schimbare. De asta si atat de greu de reprodus sau inteles, cu toate ca in ziua de astazi avem technologie capabila sa printeze tesuturi si organe insa nu atat de complexe. Tine de domeniul SF-ului asa este momentan, insa perspectiva asta ma face curios in legatura cu unde s-ar putea ajunge. Multumesc pentru raspunsuri.

| Daniel323 a răspuns:

Inca se moare prin spitale din cele mai banale motive si exista o gramada de boli la care medicina moderna ridica din umeri.Asa ca mai avem mult de asteptat.

| SkateFunk a răspuns:

Sa spermăm ca da