|

Cum a ajuns omul sa fie net superior celorlalte animale?

P.S. nu sunt vreun religios sau ceva, e o intrebare pusa din curiozitate

85 răspunsuri:
| a răspuns:

Omul a evoluat de LENE.
Tot timpul a cautat solutii pentru a depune mai putin efort si sa aiba rezultate mai multe si mai bune.
Asa a ajuns omul de la epoca pietrii cioplite la smartphone-urile cioplite in piatra... laughing

| a răspuns:

"Sa-mi bag ***! Cum dracu am reusit sa primesc 72 de raspunzuri! Ai de plmm"
Tu asa porcos la gură stii să fii? Nu poţi să întreţii un dialog decent?

| a răspuns:

Nu inteleg ce legatura are asta cu religia si sa iti fie rusine ca esti ateu raised eyebrows O sa vezi cat de mult te inseli, dar atunci va fi prea tarziu... Eh, fiecare raspunde pentru propriile alegeri.

Revenind la intrebare: omul e rau, poate sa chinuie animalele pentru ca are arme/aparatura. De asemenea, cica omul are discernamand, adica stie sa deosebeasca binele de rau, dar din cate vad, in aceasta lume sunt putini ce au discernamant...

Hai sa zicem altfel: daca omul ar fi intreg la mine, nu o bruta indracita ce chinuie/taie si omoare animale si/sau chiar alte persoane, atunci ar trebui sa poata pune instinctul (animalic) in slujba ratiunii, caci are discernamant, are ratiune. Pe cand animalele au instinct, ele pe asta se bazeaza, altfel ar muri.
Dar omul, in loc sa fie ahtiat dupa sex, mancare, bani, droguri, placere si alte mizerii - ce tin de instinct, ar trebui sa isi foloseasca ratiunea si cu aceasta sa isi subjuge instinctele (animalice). Din pacate, multi isi pun ratiunea in slujba instinctului straight face

| a răspuns:

A evoluat.

| a răspuns:

In primul rand teoria evolutiei nu este o teorie ateista,exista crestini care accepta asta inclusiv biserica catolica,cei care nu sunt de acord cu ea nu au habar de ea,cica animalele dovedesc ca nu e adevarata,asta e cea mai mare prostie care o poate scrie cineva semn ca inteligenta nu ne defineste pe toti,omul este o primata care face parte din regnul animal,cum a evoluat se stie pe baza de fosile si teste genetice,consideri ca omul e mai superior ca un animal in ce in prostoe probabil, putini indivizi chiar sunt inteligenti, asa ca nu toti oameni sunt inteligenti, omul e mai constient de existenta lui din cauza unui neurocortex mai mare dar social e ca orice primata, citeste despre natura umana, animalica sa vezi ca nu e diferenta intre om si alte animale

| a răspuns (pentru RAY):

Esti dobitoc.
dacă omul a dobândit ratiune celelate animale de ce nu o au de la sine?
Teoria evolutionista e doar o teorie si nu un fapt.
Iar animale nici crescând printre oameni nu dobândesc ratiunea.
Ce am spus eu e un fapt si nu ai cum sa ii dovedesti contrariul.
Tu vii cu teorii împotriva faptelor.
Iti trebuie mai multa credinta sa crezi in evolutionism decât un Dumnezeu.
Evolutionismul poate fi considerat basm.
Spune ce a existat din totdeauna,
Materia sau Viata?

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Tu ai ratiune?

| a răspuns:

Și-a dat seama că este animal, și a dorit ceva mai mult.
Căci și măgarul a dorit la fel.
S-a uitat în oglindă, și-a văzut urechile. A exclamat.
- Iiiiiii!
Apoi s-a uitat ceva mai jos, între picioarele din spate, lângă coadă, a văzut ceva lung și bizar și a zis.
- Haaaa!
A fost mulțumit, nu a mai dorit nimic în plus.
De atunci tot așa face.
I-ha, i-ha, Ihaha!
Așa sunt și unii oameni (bărbații).
Sunt mulțumiți că au ceva între urechi și ceva între picioare și se cred superiori.

| a răspuns:

Prin combinatia de inteligenta, capacitati fizice bune, si organizare.
Caii sau elefantii sunt mai puternici, dar nu au inteligenta, furnicile sunt organizate, dar nu au putere, etc. Omul le are pe toate, si probabil inteligenta lui e 'a mai inteligenta.

| a răspuns:

Net superior ca inteligenta, da? Ca doar nu e mai agil decat un tigru, sau mai puternic decat un urs. Omul este o specie de primata care sa-a adaptat succesiv la viata in savana, la existenta terestra, la valorificarea cadavrelor lasate de pradatori, si in final la vanatoare. Dupa cum spui si tu, are cea mai mare viteza pe distante lungi; isi urmarea prada cu zilele, pana o epuiza. In timpul asta, o pierdea din vedere, si o localiza dupa urme. Intreaga inteligenta speculativa a omului isi are originea in interpretarea urmelor, a oricaror indicii, de orice natura, care te pot informa unde e vanatul. Orice superioritate in acest tip de inteligenta ducea, in paleolitic, la o sansa mai buna la supravietuire si reproducere, dar si la o pozitie sociala mai buna in cadrul grupului, probabil chiar de l; ider, ceea ce tot in acces la reproducere inseamna. Astfel s-a selectionat, in sute de mii de ani, inteligenta speculativa de care omul dispune astazi.

| a răspuns (pentru minrest):

Ceea ce spui tu aici este o simplă speculaţie. Eu cel puţin asa o văd.

| a răspuns (pentru sabin89):

OK, spune-mi mai precis care element sau elemente din ce am scris este rezultatul unei speculatii.

| a răspuns (pentru minrest):

Poate că termenul speculaţie nu a fost cel mai potrivit. Ce am vrut să spun. Tu ai imaginat un scenariu despre cum s-ar fi putut desfăsura lucrurile. Ceea ce nu-i rău. E bine să ne folosim imaginaţia. Dar asta nu înseamnă că în mod sigur asa a fost. E doar o ipoteză. Nu a fost nimeni acolo să vadă ce si cum.
Mi se pare mai bună poziţia lui Darkmagic, când recunoaste cinstit că nimeni nu stie ce s-a întâmplat de fapt.

| a răspuns (pentru sabin89):

Nu am de gand sa fac caz de un cuvant, pur si simplu am nevoie sa stiu ce element ti se pare speculatie.

| a răspuns (pentru minrest):

Uite, de exemplu:
"isi urmarea prada cu zilele, pana o epuiza. In timpul asta, o pierdea din vedere, si o localiza dupa urme. Intreaga inteligenta speculativa a omului isi are originea in interpretarea urmelor..."
Tu îţi închipui că asa o fi fost, ceea ce nu-I rău, toţi ne dăm cu părerea. Dar trebuie să-l pui pe "cred" în faţă: cred că asa a fost, cred asa s-au derulat lucrurile. Deci să prezinţi asta ca pe un scenariu posibil, nu ca pe un fapt, nu ca pe ceva sigur.

| a răspuns:

Simplu omul a ajuns să:
- nu ai un sezon specific de reproducere asfel că ne reproducem iepureşte oricând, deci asta ne crește rata de supraviețuire ca specie
- suntem o specie sociabilă, deci am dezvoltat nevoia de-a împărți informația
- imaginea și memoria a dat naștere creativității umane și asfel intelectul uman s-a dezvoltat
Acum pui toți acești factori la un loc și iese exact ce să vede:
O specie de primate sociabilă și inteligentă care posedă capacitatea de-a se reproduce în orice sezon cu rată de supraviețuire a indivizilor destul de bună.
În timp am descoperit și medicina și bum, rata de viață e de 70 de ani ca medie, deci pot coexista trei sau patru generații din aceeași familie/clan.

| explică (pentru Intum):

Pai si de ce doar omul a deprins aceste capacitati?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca mindrest a zis deja asta nițel mai sus: Omul nu era vânător prea abil, de fapt era o pradă ușoară, deci inteligența și numărul de membri într-un trib de vânători era ceva compensatoriu.

| a răspuns (pentru Intum):

Eu nu văd niciun răspuns al lui doctorandus pe topical ăsta.

| a răspuns (pentru sabin89):

Ai dreptate, greșeala mea, e vorba de răspunsul dat mindrest.

| a răspuns:

Pai nu e net superior celorlalte animale din toate punctele de vedere.

E superior doar din punct de vedere al creierului, fiind ceea ce are mai dezvoltat in plus fata de alte animale.

Exista animale mai puternice decat noi, mai rapide, mai rezistente, care pot respira si sub apa si pe uscat, etc etc.

Te mai consideri asa superior cand te gandesti la asta?

E adevarat, si noi putem sa devenim mai rapizi, mai puternici, etc, dar cu ajutorul tehnologiei.

In plus fata de asta, creierul nostru nu a evoluat mai mult decat alte creiere, ci a evoluat DIFERIT.

| explică (pentru Ineys):

Ce animal e mai rezistent decat omul? Imi poti spune si mie un animal care mai poate alerga incontinuu 50km?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu m-am referit la alergat.

| a răspuns:

Au venit extraterestrii si au modificat genetic o specie de maimuta care exista la vremea aia, au facut cateva teste si cateva greseli, dupa care au "salvat" rezultatul bun si au dat cu potopul in ceilalti, ca sa ii curete!

asta e pe scurt teoria despre aparitiei omului din serialul "Ancient Aliens", cauta pe google, au niste argumente foarte, FOARTE BINE DOCUMENTATE!

| a răspuns (pentru ziftode):

Sa-ti dea dumnezeu sanatate laughing
Mi se pare interesant ca pe Wikipedia scrie ca media critica serialul ca fiind "pseudo-stiinta". Este un fapt dovedit ca media de masa (printre care si Wikipedia) critica si suprima tot ce este adevarat despre istorie, om etc, si inlocuieste adevarul cu rahaturi inventate sa minta goyimul.

| a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu sunt fan absolut al serialului, pentru ca daca consideri in general, prea multe chestii pe care ei le iau in consideratie, LUATE impreuna nu ar fi cu adevarat posibile, subliniez luate impreuna, asta inseamna ca poate gresesc in ideea generala, dar, DAR, o singura idee particulara ar nimeri-o exact si intreaga lume o sa se schimbe
moment, in care, fiecare idee emisa de ei, pur si simplu, TE FACE SA TE GANDESTI, SI SA CONSIDERI/RECONSIDERI... TOT!

| a răspuns (pentru ziftode):

N-o sa se schimbe. Oamenii sunt prea spalati pe creier. Adica, evident, ma indoiesc total ca serialul ala ar prezenta adevarul absolut, pentru ca daca l-ar prezenta, ar fi fost imediat eliminat de pe internet si din televizor. Dar daca are niste puncte adevarate, atunci o sa ne ajute sa intelegem si sa realizam mai multe chestii, inclusiv despre religii si alte fenomene cu care sunt mintiti oamenii.

| a răspuns:

Pentru ca s-a intors la el insusi(unii numind Dumnezeu)/meditat//a avut viziune viitor a observat cu ratiune mediul inconjurator, incât sa "evolueze" treptat.animalele au doar instingtul de supravietuire programat. La fel si majoritatea oamenilor, suntem unde suntem astazi pentru 1% din oameni, care au trait/traiesc, restul sunt doar niste animale. Nu me diferentiem deloc de celelalte, superior nici atât.

| a răspuns:

Omul are doar intelectul superior. Asa a fost creat.

| a răspuns (pentru Mclaren12):

De unde știi că a fost creat? Este sursa informației plauzibilă?
Genele lui și ale unei specii de maimuță diferă doar cu câteva procente.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Nu am pretins nicio sursa pentru asta. Au fost distruse de mult. Dar daca evolua din primate nu este posibil sa fie atat de inteligent fata de ele. Cand e vorba de creier si raport creier-masa corp, delfinul e chiar langa om. Cu toate astea nu este la fel de inteligent, nici pe departe. De cimpanzei nici nu mai zic. Daca il dresezi sa faca o sarcina asta nu inseamna ca-i inteligent. Si cainii sau sobolanii pot face asta.

Voiam sa mai adaug ca omul are doar inteligenta superioara, in rest nu este superior cu nimic. Ba din contra. Majoritatea animalelor au atuuri pe care omul nu le are, anume vedere mult mai dezvoltata, viteza, gheare si asa mai departe.

| explică (pentru Mclaren12):

Are si cea mai mare rezistenta la alergat. Ce animal mai poate alerga 50km?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu as pune intrebarea altfel. Ce om poate alerga 50 km fara oprire? Oricare om (sanatos)? Ma indoiesc. Era proba la scoala de politie sa alergi un kilometru in vreo 4 minute parca. Daca nu esti antrenat (NU incalzit), ori nu poti alerga deloc un kilometru, ori o sa fii atat de extenuat incat n-o sa te mai poti tine pe picioare. Inmulteste asta cu 50. Cati oameni pot alerga 50 de km? Doar alergatorii, atletii, maratonistii, zi-le cum vrei. Si asta nu se aplica la toti. Oamenii din rasa neagra sunt cei mai buni alergatori din lume, deci nu doar ca nu oricine poate alerga 50 de km, dar nici alergatul pe distante atat de lungi nu e pentru oricine.

Punand problema altfel, poti antrena un animal sa alerge 50 de km? Eu zic ca poti. Eu zic ca s-ar putea incerca pe lupi sau camile.

| explică (pentru Mclaren12):

Pai da, daca s-ar antrena...DAR DACA NU asta este!
Si apropo, celalalte animale se antreneaza prin activitatile zilnice pe care le au. Si crede-ma ca ele se "antreneaza intensiv". Si totusi nu s-a descoperit niciun animal care sa mai poata alerga cateva zeci de kilometri fara oprire. Ce-i drept, poate exista si nu l-am descoperit noi, dar momentan nu.
Si apropo, de ce negrii ar alerga mai bine decat altii? Ca si eu am observat asta, dar chiar nu stiu de ce. Adica pana la urma toti suntem oameni...

| a răspuns (pentru anonim_4396):

"Si totusi nu s-a descoperit niciun animal care sa mai poata alerga cateva zeci de kilometri fara oprire."

Numai ca unele animale si-au perfectionat un mod mult mai eficient de deplasare, respectiv zborul. Si sunt unele care pot zbura sute de kilometri fara oprire, nu 50.

"Si apropo, celalalte animale se antreneaza prin activitatile zilnice pe care le au. Si crede-ma ca ele se "antreneaza intensiv"."

Se antreneaza foarte putine in directia asta, din simplul motiv ca nu le este util. Iar cele care intr-adevar au nevoie, au gasit solutii mai bune, cum ti-am explicat mai sus.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Este ceva specific lor. Poate datorita inzestrarii genetice.

| a răspuns (pentru Mclaren12):

Dacă zei ne-au creeat ei de unde vin? A, blasfemie, "cum îndrăznești să-l iei râs pe aghiuță".
Spui evolutioniști sunt manipulați că se cred animale, dar eu nu văd decât specia umană care vreau să-şi da o origine aparte, să pară că e mai specială. Că spui zeii, Yahweh sau extratereștri e același rahat, prefer să își de-a o importanță pe care nu o are decât să accepte că nu e cu nimic mai specială decât alte ființe, e doar o ființă înzestrată cu mai mult noroc. Faptul că mai născut nu e karma sau destinu, e ruleta rusească, dacă aș fi trăit în alte condiții, de exemplu să mă fii născut în Austria, poate era cineva care semăna cu mine la înfățișare, la temperament, dar gândirea, personalitatea sunt chestii pe care le-am dobândit în timp de-a lungu aniilor. Ce-mi justifică existența ca ființă psihologică e gândirea: Gândesc, de Eu exist. Dacă aș pierde modul în care gândesc, actionez, și raportez la viață și propriul trecut într-un anumit sens se poate spune că mor, iar dacă viața internă (psihicul) e ceva așa de fragil, de ce aș fi creația superioară a unui zeu, ci un urmașul unor specii de primate străvechi? De ce aș fi eu mai important ca alte ființe. E ironic cum creștini se gândesc că Yahweh chiar le urmează mofturile când alți nu au parte nici de nevoile de bază. Anul trecut trebuia să fac o operație de 2000 de euro, și în final i-am strâns în termen de o lună, asta pentru că au fost mulți oamenii cărora le-a păsat de situație, dar maică-mea insistase că e de fapt miracol divin, și în timp ce stăteam eu acolo la reanimare m-am gândit la următoarea chestie: Motivul pentru care am fost în stare să strâng banii necesari și să fac aceea operație e pentru că trăiesc într-o țară relativ stabil economic, pe de altă parte, dacă eram undeva în Zambezia de exemplu nu exista nici spitale, nici posibilitatea să strâng bani necesari pentru operație, deci moartea de hidrocefie în Africa e o chestiune banală și la zi, aici doar circumstanțele m-au salvat nu vreun zeu, sau ar fi destul de cinic să cred că un zeu perfect a avut grijă ca eu să mă nasc în Europa în timp ce un tip moare de aceeași boală relativ banală în Africa. Cam așa e și cu creaționismul, cu orice fel de creaționism.

| a răspuns (pentru Intum):

"Dacă zei ne-au creeat ei de unde vin?"
Cu intrebarea asta se poate merge la infinit. Pe ei cine i-a creat? Dar pe creatorul aluia care i-a creeat? Si tot asa pana ajungi sa intrebi cum au aparut primele fiinte din Univers, intrebare la care nu se poate raspunde. N-am de gand sa o lungesc prea mult cu Zeii si Yehova. Dovezile despre existenta Zeilor au fost distruse odata cu expansiunea crestinismului. Ce au ramas in ziua de azi sunt doar ramasite, si alea discreditate de mass-medie pentru ca de, mass-media vrea sa ne faca sa credem ca ori suntem fiinte aparte ori ne-a creat zeul evreilor. Astea sunt cele mai raspandite teorii la ora actuala. Stii ca aia cu zeul evreilor e falsa si a fost inventata ca sa manipuleze lumea. De ce as considera ca evolutionismul este diferit? A fost creeat exact cu acelasi scop ca si crestinismul.

"Dacă aș pierde modul în care gândesc, actionez, și raportez la viață și propriul trecut într-un anumit sens se poate spune că mor"
Nu stiu daca ti-ai dat seama dar oamenii si-au pierdut de mult istoria. Ce avem in ziua de astazi sunt niste oameni care de-a lungul timpului au pus mana pe controlul informatiei si s-au folosit de acest control (si se folosesc) pentru a distruge identitatea umana. Promoveaza tot ce poate fi mai nociv pentru o societate, mizerii precum egalitatea intre oameni, mixul rasial, marxismul, multiculturalismul, religii create pentru a ne transforma in sclavi. In trecut nu era asa bossulica. Raspandirea unor astfel de doctrine s-a dovedit a fi fatala pentru unele imperii antice. Egiptul antic a intrat in colaps dupa ce rasele au inceput sa se mixeze intre ele. Imperiul roman a fost cucerit dupa ce populatia a inceput sa fie spalata pe creier de dogme crestine care au slabit intreaga societate, dogme precum "iubeste-ti dusmanul" sau "intoarce si celalalt obraz".
Vremurile erau total diferite pe atunci. Oamenii isi stiau originile. Stiau ce-i aia spiritualitate. Din motivul asta, un grup de oameni au urat si urasc atat de tare religiile pagane incat au incercat si incearca sa le elimine din existenta. Ca drept dovada ca nicio religie pagana nu mai este practicata la scara larga in ziua de azi, poate in afara de hinduism care a fost infestat cu dogme crestine si si-a pierdut "scopul" original.

Zici ca omul nu este cu nimic special fata de animale. Ai dreptate pana la un punct, anume ca omul este singura fiinta vie care are constiinta superioara, care isi ridica intrebari de constiinta, existentiale, filozofice, istorice, biologice si asa mai departe. Ar fi cam naiv sa credem ca asta-i mana norocului. Din toate miliardele de specii de animale existente, zici ca doar omul a avut norocul sa evolueze cu constiinta superioara, ca mai apoi sa zici ca si norocul asta e dovedit stiintific?

| explică (pentru Intum):

Trebuie sa cream spitale, nu biserici. Corect!

| a răspuns:

Intrebare:
Ce are toata lumea cu "alergatul pe distanta de 50 km"?
E vreo smecherie?
Pentru ca:
Husky mentine sprintul (viteza maxima) aprox. 40 de kilometri.
La viteza medie, poate alerga pe o distanta de 300/320 de kilometri.
Cainele salbatic african atinge o viteza maxima de 65/70 km/h, viteza pe care o poate mentine ore.
Camila are o viteza medie de 10 mile/ora, si o poate mentine timp de 16 ore.
Pronghorn (nu stiu cum se spune in romana), atinge o viteza maxima de 50/55 mile/h si poate sa mentina ore intregi o viteza de 30 de mile/h.
Strutul poate sa mentina ore, o viteza de 30 de mile/h.
Ursul polar nu alearga mult, (ar crapa de infarct, din cauza caldurii acumulate), dar se scoate cu inotul, fiind capabil sa inoate sute de km, fara pauza. (cred ca recordul e de aproximativ 700 de km, inot fara oprire)

Mai vreti?
Care e deci, treaba cu alergatura? big grin

Pentru intrebarea lui Constantin:
Nu te amagi singur, NIMENI nu stie cauzele si mecanismele prin care creierul uman s-a dezvoltat pana la forma actuala, fapt care l-a facut pe om: "net superior celorlalte animale".

| a răspuns:

Mi-am pierdut un neuron citind cum se chinuie raulpanker sa aiba sens. E o vorba: cand unul spune ca e mesagerul lui dumnezeu e considerat nebun, dar daca convinge mai multe persoane sa-l urmeze devine religie.

| a răspuns (pentru christine99):

Si ai reusit sa pricepi ceva?laughing

| a răspuns:

Pai da frate.e buna întrebarea pentru tine.
Eu ne fiind ateu stiu ca Dumnezeu la lăsat pe om stăpân peste animale.
Dar pentru tine asta nu are o valoare.
Omul spre deosebire de animale are ratiune care nu se poate răspândi la animale, deci omul e special.
E diferit de animale.
Un savant ateu iti va răspunde că Omul a devenit superior animalelor din noroc.
Dar e prea mult noroc in teoriile evolutioniste.
Mai spun o dată ca animalele nu pot avea ratiune daca oamenii ar fi evoluat nu ar fi avut rațiune.
Ratiunea nu e ceva care o culegi de pe jos si nu se poate forma singură.
Animale dovedesc asta deci e un fapt si nu o teorie.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Cate prosti poti sa scrii, habar nu ai ce inseamna evolutia

| a răspuns:

Nu mi.ai răspuns.
Si da am ratiune, dar e diferita de a ta.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Ratiunea ta e asa = a fost o data ca niciodata un creator aparut din absolut nimic care a creat totul din absolut nimic si cum el se plictisea a creat universul, dar, a creat un barbat din pamant iar pe femeia lui din coasta lui, iar un sarpe vorbitor a ispitit femeia si astfel acel creator ia izgnoit si blestemat, cool, iar omul daca iti foloseste ratiunea va arde pe vechi in iad, asta nu e ratiune asta e lenea de a gandi, ignoranta, inchiderea minti

| a răspuns (pentru RAY):

Nu,asa gandesti tu fiindcă creierul tău nu are capacitate mare.
ratiunea ta e asa - a fost o data o acumulare de energii care a făcut,, booooom" si sau format planetele si toate sistemele complexe care nu aveau cum sa se formeze din acea explozie.
Apoi a iesit o formă de rahat pe pământ din care am iesit eu si familia mea.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Clar iar habar nu ai de stiinta

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Alooooooooooo incepi cu jigniri cand vezi ca scrii aiureli, sa stii ca a jigni nu inseamna ca ai dreptate si da sectanctule eu am citit de asta stiu, am citit biblia ca si multi alti atei, voi habar nu aveti de propia voastra carte de basme

| a răspuns:

Pai ce spui tu e o teorie a conspiratiei.
Dar e doar o teorie.
Sunt multe asemănătoare.
Dar dacă ai citi Biblia ai sti ca Diavolul lucrează pe acest pământ si spune că si el e o fiinta ce întrece priceperea omenească, si are o inteligență superioară oamenilor.
Deci toate lucrurile cu care induc oamenii in eroare din punct de vedere religios vin de la el.
Toate religiile false sau incopmplete vin de la el pentru a păcăli oamenii.
Si lucrează foarte subtil.
Ia dar omului atâtea variante de credinta încât omul intra in eroare.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Unde scrie ma ca diavolul lucreaza pe pamant? habar nu ai de biblie

| a răspuns (pentru RAY):

Esti asa îndobitocit.
Ai spus că ai citit Biblia.
Lucifer vrea sa ajungă mai puternic ca Dumnezeu.
Si vrea sa atragă pe oameni de lui, păcălindu-i.
A început cu Adam si Eva.
Si sunt mult mai multe scrise despre el.
Dacă nu intelegi din asta ca diavolul lucrează pe pământ, atunci înseamnă că nu esti pregătit sa vorbești despre Biblie.
Ca să aduci argumente în potriva ei trebuie să o cunosti si pe Dumnezeu la fel.
Tu stii doar ce savantii scriu sau spun.
Dar ei nu comentează întreg contextul, comentează in asa fel încât teoriiile lor sa para mai reale dar si asa le rămân mici greșeli care pe unii ii ajuta sa isi dea seama că mint.

| a răspuns (pentru RAY):

Nu mi.ai răspuns la întrebare.
Ce a existat din totdeauna.
Materia sau viața?

| explică (pentru RaulAlmășan):

Ambele s-au format.

| explică (pentru RaulAlmășan):

Daca crezi ca toata chestia asta e o minciuna mare la nivel global, inseamna ca ai probleme mintale foarte grave.
Nu m-ar mira sa aud de la tine chestii de genu'"pamantul e rotund", "suntem in centrul universului"

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică materia s-a format?

| explică (pentru RaulAlmășan):

Da, datorita energiei din big-bang.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se poate, vezi canu stii in ce crezi.
materia in evolutionism a existat din totdeauna.
fiindcă nu se putea forma din nimic.
Si daca spui că s-a format din nimic înseamnă că si Dumnezeu există.
Am mai spus că iti trebuie mai multa credinta sa crezi in evolutionism decât in Dumnezeu.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca a apărut datorita energiei, energia exista din totdeauna

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da si energia de unde a apărut?
evolutionismul se bazează pe rațiune ateilorcare cred ca nu există paranormal.
Ratiunea credincioșilor crestini e capabila sa inteleaga minunile făcute de Dumnezeu.
Iar daca energia din care a creeat big-bangul era din totdeauna savantii se contrazic singuri.
Daca s-a format din nimic iar se contrazic singuri fiindcă aceste fenomene sunt paralele cu ratiunea omeneasca, iar ateii savanti spun că pentru toate exista doar răspunsuri rationale, care nu au la baza elemente care se desprind din paranormal.
Deci ei de când au scos teoriile si pana azi se contrazic singuri.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

"Ratiunea credincioșilor crestini e capabila sa inteleaga minunile făcute de Dumnezeu."

"Intelegerea" minunilor nu se numeste ratiune, ci credinta, prosteasca as adauga eu. De asemenea, nu "le intelegi", ci le accepti ca atare.

| a răspuns (pentru Holiday):

Ba le înțeleg.
Având in vederea ca Dumnezeu a creat totul, învierea cuiva e un lucru simplu pentru Dumnezeu.
Iar Dumnezeu e atotputernic si de asta creierul meu nu pune întrebarea,, cum?"
Fiindcă el fiind atotputernic poate face orice.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Dar tu de unde stii ce a existat totdeauna?

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Ma sectanctule acolo era un sarpe nu era nici un satanel, citeste naibi geneza aia,nu interpreta aiurea biblia,satana ca asa se numeste el vine de la cuvantul rival,testare de credinte nu umbla nici unde pe pamant,pentru ca daca ai fi citit biblia ai fi stiut ca doar in lipsa lui dumnezeu nu se intampla nimic, tu faci blasfemie baiete, lasa stiinta ca habar nu ai, nici biblia habar nu ai, esti si un sectanct frustrat atata tot

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

"Ba le înțeleg."

Aaa, ok, deci intelegerea ta se rezuma la "hocus-pocus". In conditiile astea are sens sa spui ca "intelegi".

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

"...evolutionismul se bazează pe rațiune ateilorcare cred ca nu există paranormal."

Evolutionismul nu aduce in discutie paranormalul in nici un fel, cu atat mai putin se bazeaza pe ceva legat de el.

| a răspuns (pentru RAY):

Esti un idiot ...citesti sa stii ca acel sarpe era Diavolul.
nu stii nici stiinta nici teologie.
Îmi spui mie ca spun blasfemii.
esti un cretin care se crede superior, dar nu stie din ce rahat a ieșit.
Si vorbești despre lucruri care nu le cunosti.
Măcar nu mai răspunde.
Si nu mi.ai răspuns la întrebare.
ti.e frica cumva?
Nimeni nu va putea vreodată să arate ca Dumnezeu nu există, fiindcă există.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Nimeni nu va putea vreodată să arate ca Dumnezeu nu există, fiindcă există.

sectanctule daca exista alah o sa arzi pe vechi in iad, daca exista iahve nu o sa ai parte de purificare, daca exista iisus nu ti ai iubit aproapele cum se vede ca nu o faci vei arde pe vechi in iad

| a răspuns (pentru RAY):

Tu nu stii despre ce vorbești.
Iahve e tot Dumnezeu.
Nu mă interesează religiile care merg paralel cu scriptura.
toate care le spui au ca divinitate acelasi Dumnezeu dar dogme diferite.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Tu esti mircea?

| a răspuns (pentru Holiday):

Sa stii ca teoria evolutionista se bazează pe,, hocus-pocus"
Am mai spus aici ca savantii atei spun ca există un răspuns rational pentru orice.
Rațiunea umana nu e capabila sa inteleaga cum ceva apare din nimic sau a existat din totdeauna.
Asa ca pe tema asta ei ii numesc pe crestini psihopati.
Dar ei se contrazic singuri cu teoria evoluției.
Daca energia care a format explozia era din totdeauna, se contrazic.
Si daca energia s-a format din nimic iar se contrazic.
Fiindcă principiul rațiunii lorca atei este lăsat de o parte când spun ca ceva a existat din totdeauna sau a apărut din nimic.
Deci cu asta se dovedește ca se minte mult.

| explică (pentru RaulAlmășan):

Nu stim de unde a aparut energia, dar asta nu inseamna ca nu a existat. Poate vom afla in viitor de unde a aparut energia aceea. Dar ea tot a existat, doar ca nu stim noi de ce.
Daca nu stim motivul pentru ceva nu trebuie sa zicem ca dumnezeu l-a facut.

| explică (pentru RaulAlmășan):

Vere, noi nu stim din ce a aparut, dar asta nu inseamna ca nu a aparut. Noi nu stim totul, dar daca nu stim ceva nu trebuie automat sa zicem ca Dumnezeu l-a facut

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,dar este una din variante.
Ori s-a format din nimic ori din totdeauna.
La asta nu poti răspunde că nu oricât ai caută răspunsuri te afunzi mai mult in necunoastere.
Daca cineva descoperă din ce a apărut energia atunci se va pune întrebarea,, acea chestie care a format energia de unde a apărut?"
si tot asa la nesfarsit.
Si după cum am spus e împotriva ratiunii ateilor sa creadă că ceva a apărut din nimic sau ca a existat din totdeauna.
Si asa isi calca in picioare principiile teoriilor arătând ca sau înșelat

| explică (pentru RaulAlmășan):

Pai nu e chiar asa.
De fapt, o teorie stiintifica spune ca de fapt universul la un moment dat se va restrange inapoi intr-o mica bila de energie si iar va exploda. Si cica chestia asta se intampla dintotdeauna. Adica probabil acum suntem la al 15-lea, al o mielea univers, sau poate ca chiar dintotdeauna se intampla asta. Nu stim, dar daca nu stim un lucru nu inseamna ca e mana lui Dumnezeu. Poate peste 40 de ani ni se vor lumina mintile...

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Lucifer vrea sa ajunga mai puternic decat cine? Asta este dualism persan, nu este crestinism. Nu esti nici macar teist. Nu crezi intr-un Dumnezeu atotputernic, crezi intr-un zeu bun si unul rau. Il faci pe RAY dobitoc si indobitocit, pentru ca nu ai argumente. Ai luat proorocia referitoare la orasul Tir, si ai interpretat-o in sensul existentei unui zeu secundar. Ce ai putea sa stii tu despre Dumnezeu, in situatia asta?

| a răspuns (pentru minrest):

Esti prost, nu mi.a raspuns la ce am scris.
Eu sunt crestin si stiu ca acum veniti cu acuzatii fiindca vam inchis si nu aveti ce comenta.
Taci si nu mai vorbi aiurea.
Acum vorbesti si tu, daca ai vazut ca am vb cu ray"de ce nu ai raspuns la ce am zis eu?
Fiindca nu ai cum.
Aduci acuzatii false ca lumea sa iti dea dreptate.
Voi stiti ca nu e bine ce credeti dar ii invatati si pe altii prostii.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Satana a existat dintotdeauna, ca Dumnezeu, sau a fost creat? Dacă a fost creat, care e scopul lui? Din ce a fost creat? Cum a fost creat?
Dacă a existat dintotdeauna, de ce Dumnezeu e cel atotputernic?

| a răspuns (pentru FaraNume1245):

Ai pus punctul pe ''i''. Doar Dumnezeu nu era prost sa creeze o entitate atat de puternica care sa ii poata scapa de sub control.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Nu mai folosi cuvinte precum "prost" sau "dobitoc", că s-ar putea să te ia adminii la ochi. happy

| explică (pentru RaulAlmășan):

Crestinopat prost, tu crezi ca pamantul e plat, nu? Crezi ca pamantul are doar cateva mii de ani si ca soarele se invarte in jurul lui....doamne...ce aberatii!

| a răspuns (pentru Holiday):

Pai nu, cuvantul paranormal are mai multe intelesuri.
Daca ai de gand sa raspunzi la ce am scris raspunde la tot.
Tu alegi ce poti tu sa raspunzi.
Dar raspunde si la partea cu ratiunea.

| a răspuns:

Greșești...sunnt multe religii in care biserica nu strnge bani de la oameni.
Deci capul acelei religii nu aduna averi.
Sunt multi oameni care predica cuvântul Domnului fără a fi platiti.
Chiar si teoria conspiratiei e o teorie care te pacaleste.
Sunt lucruri prea bine gândite pentru oameni.
De asta Dumnezeu spune sa cercetam scriptura.
Si sa nu ne incredem in oameni ci in cuvântul lui.

| a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Cine a zis ca biblia e cuvantul zeului evreiesc? Biblia a fost scrisa de evrei de la prima pana la ultima litera. Si daca teoria conspiratiei te pacaleste, de ce mai esti crestin? Sau tu esti mai special? Un pacalit de religie care zice de altii ca-s pacaliti. Culmea ca habar n-ai nimic despre istoria religiei tale dar zici de altii ca sunt manipulati de teoria conspiratiei.

Si daca zeul evreilor ti-a zis sa cercetezi cartea lor de basme, de ce nu stii nimic de contradictii biblice, crime comise de "Dumnezeu", mituri pagane corupte in biblie, modificari ulterioare ale bibliei etc. De asta esti spalat pe creier, daca nu erai nu mai erai crestin.

Cat despre capii religiilor, biserica Catolica e una dintre cele mai bogate institutii din lume. Nici BOR n-o duce chiar rau cu averea. Sau Church of England, sau Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints si exemplele pot continua. Tu nu realizezi ce afacere profitabila este crestinismul? Si nu este nici pe departe vorba doar de bani. Sunt lucruri mult mai importante pentru care a fost inventata masinaria asta de spalat creiere.