|

Cum pot sa fiu si eu mai fericit?
Voi sunteti fericiti acum in viata aceasta?
Deseori sunt melancolic si cateodata trist..Am avut depresie dar nu mi-a trecut in totalitate ci doar s-a mai ameliorat.
Ce poate sa iti mai aduca putina fericire in viata, ma refer la lucruri simple? Cum sa fiu mai fericit?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu-ti conditiona fericirea. De-a lungul vietii, ai automat, conditionat fericirea. Nu e ceva rau sau bun, se intampla. Crestem cu anumite valori si influente. Important este sa nu-ti spui ca "daca fac asta o sa fiu fericit". Fiecare trece prin felul lui prin copilarie si adolescenta. Perioadele astea sunt destul de grele pentru oameni care au tendinta sa fie mai introvertiti. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa muncesti cu tine sa iesi din starea asta. Desi esti intr-o stare de disconfort, cam asta e viata. Nu poti sta si trai in trecut sau amintiri, sau in spatiul acela de confort tot timpul. Lupta-te sa iesi din starea asta. Cauta ceva ce-ti starneste interesul, nu te lasa. Gaseste un hobby, ceva care sa te satisfaca pentru munca fizica produsa. Vorbeste cu prieteni, familie. Vorbitul are sens deoarece pana si atunci cand povestesti poti observa multe pattern-uri in tine. Incearca sa privesti spre viitor cu pozitivism. Desi nu stii ce se va intampla, asta e farmecul vietii, sa o traiesti, sa mergi cu o curiozitate de a trai inainte. Sa iesi din starea de frica de necunoscut sau zona de confort.
Fericirea tu o definesti. Apreciaza oamenii de langa tine si apreciaza-te pe tine.
Sper sa progresezi frumos in viata si sa privesti cerul.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai bun predictor al fericirii este calitatea relatiilor cu ceilalti relevanti si semnificativi.

Adica ai nevoie de prieteni apropiati care sa-ti fie si sa le fi alaturi.

In rest fa ce iti place.

| a răspuns:

Robert L. leahy, Învinge depresia, tradusă, o găsești în librării.
Plăcere, bună dispoziție, fericire, sunt lucruri diferite.
Ele au valoare doar în raport cu opusul lor, durere, necaz, nenoricire.
Este o scară, așa cum spui dta, să fii MAI fericit.
Am vizionat recent o mărturie a unei doamne evreice bătrâne, care a supraviețuit holocaustului. Din relatare, a reieșit un secret al supraviețuirii ei. Să nu pună la inimă toată nefericirea pe care a trebuit să o suporte. Să nu evalueze totul ca un dezastru. Să se concentreze pe aspectele importante ale supraviețuirii ei. Să se bucure de lucrurile mici și valoroase la care avea acces.
Da, lucruri simple.

| a răspuns:

Nu poti fi mai fericit pe antidepresive.

| a răspuns:

Afunda-te mai mult in meditatii despre Dumnezeu.