| Nilsson a întrebat:

Cum reactioneaza o persoana inteligenta cand cineva ii aduce o insulta?

A. Ii raspunde la fel sau cu o replica si mai acida
B. Il intreaba de ce spune asta
C. Doar il ignora

Eu oscilez intre B si C dar daca mai sunt si alte pareri astept sa le vad.

Răspuns Câştigător
| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

O persoana vorbeste urat pentru ca asa a fost crescut, din invidie sau pentru ca a avut un trecut aspru sau pur si simplu a vazut la altii si a incercat sa fie ca ei. Afland ce motiv a avut poti decide intelept.

29 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Crima nu e crima atat timp cat o faci pentru a iti apara onoarea, amice. Ai putea sa il provoci la duel data viitoare cand mai face asemenea afirmatii injurioase. Dar vezi sa iei niste lectii de scrima sau, ma rog, in functie de ce arme alegeti.

| Inferno a răspuns:

Depinde mult si de tribul din care faci parte.

| sabin89 a răspuns:

Ar merge si să-i dai două palme. Varianta D. Depinde de împrejurări. happy

| Nilsson explică (pentru sabin89):

Dar daca cel care te insulta are 1.80 inaltime si vreo 90 de kile? laughing

| RAY a răspuns:

Cand il jigneste sau cand il critica in mod inteligent? eu unu ignor prosti, nu ai discuta cu ei, dar cu cei care critica inteligent ma gandesc daca au dreptate sau e doar rautate, personal consider ca nu e bine sa judeci, jignesti pe nimeni, dar intr o societate unde 40% din copii pana in 15 ani nu inteleg ceea ce citesc, la ce zeus sa te astepti

| SkandallKamataru a răspuns (pentru RAY):

Cum adica nu inteleg ce citesc?

| RAY a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Ca daca tu citesti asta Die Beziehungen zwischen der nationalkonservativen Regierung in Warschau unde den meisten anderen EU-Staaten sind derzeit angespannt. Hintergrund sind die umstrittene polnische Justizreform unde Differenzen in der Flüchtlingspolitik. Nach Angaben der Bundesregierung soll der schnelle Besuch Merkels in Warschau nach ihrer Wiederwahl zur Kanzlerin auch verdeutlichen, welche Bedeutung das deutsch-polnische Verhältnis für Berlin habe. (I.Beryonev--DTZ)

| chichappens a răspuns (pentru RAY):

,,La ce zeus să te aștepți" laughing Das hat mir gut gefallen!

| Nilsson explică (pentru RAY):

Tu consideri ca te-am jignit in unele situatii? happy

| RAY a răspuns (pentru Nilsson):

Numai stiu, dar lipsa ratiuni naste monstri

Răspuns utilizator avertizat
| Lostlyric a răspuns:

Sa definim insulta? Mai bine nu. Dar propun a nu se face confuzie intre insulta si argument. Insulta nu lasa loc de nici o deschidere din partea interlocutorului sau a receptorului. Sunt doar vorbe urate aruncate in vant. Game Over.
Cum raspunzi unei insulte? In functie de toleranta, timp disponibil, nivelul de cunoastere al celui care te insulta si viceversa, ai trei variante:
1. Faci haz de necaz. Folosesti umor, sarcasm, ironie.
2. Eviti persoana respectiva pana isi cere scuze pentru cuvintele care i-au iesit la nervi.
3. Ignori persoana respectiva.
Nici nu are sens sa pui o persoana sa-ti justifice insultele. Insultele sunt vorbe de ocara. Predefinite. Nu exista argumente logice pentru ele, ci doar disponibilitatea persoanei care te-a insultat de a te face sa te simti un nimic.
De aceea, da-mi voie sa te contrazic, chichappens.
Tu vorbesti despre argumente. Ele pot fi modelate in functie de cat de deschis esti pentru a invata de la ceilalti. Cat despre inteligenta, care vad ca apare ca o notiune frecventa pe aici, inteligenta este un proces. Nu este o caracteristica. Poate fi considerata o caracteristica, desi, omul, in natura lui este mult mai complex decat acel 220 IQ. Unei persoane inteligente probabil ii lipseste inteligenta emotionala. Daca esti inteligent, inseamna ca esti deschis. Inseamna ca esti curios sa afli sau sa inveti din experientele sau din argumentele altora. Inseamna ca tot ce ti se transmite, trece printr-un filtru al tau si nu este sortit aruncarii la cosul de gunoi.
Eu nu cred in notiuni ca inteligenta sau prostie. Cred in notiuni ca imbogatirea experientelor traite sau ignoranta.

| Nilsson explică (pentru Lostlyric):

Imi place cum gandesti (nu vreau sa para o linguseala ieftina).
Dar ce faci cand cineva imbina argumente/pseudoargumente cu insulte intr-o tema pe care o consideri importanta de dezbatut?
Cum ai reactiona insa in situatia urmatoare: sa zicem ca sfatuiesti o persoana pe acest site sa apeleze la un specialist pentru a rezolva problema depresiei cu care se confrunta iar cineva spune ca depresia e cauzata de energii negative iar problema se rezolva daca poarta la gat un talisman norocos, iar pe tine te mai si insulta si de psihologi spune ca sunt niste sarlatani care fac bani din suferinta oamenilor?
Am dat doar un exemplu teoretic, in situatia data ai mai ignora respectiva persoana si ai spune stop joc?

| Lostlyric a răspuns (pentru Nilsson):

Da. In exemplul dat, persoana care te-a insultat traieste deja cu o CONVINGERE. Poti tu sa te pui si in cap dansand Valsul Florilor si sa aduci cele mai logice argumente, insa convingerea acelei persoane nu o vei putea schimba. O persoana care are convingeri limitative (vezi insulta de sfarsit) nu accepta sa fie ATENTIONATA cum ca ar putea sa priveasca lucrurile si prin alta perspectiva. Inseamna ca e doar limitata. Si atunci, revenim la o lectie care o tot retraim pe parcursul vietii noastre: timpul este cel mai pretios lucru. Ignore si mergi pana in parc sa-ti cumperi o vata pe bat. Salvezi ore pretioase din viata ta concentrandu-te pe viata TA si nu pe convingerile altora. Au si ei timp sa-si invete lectile pe propria piele, daca nu vor fi ignoranti pentru o vesnicie.
Parerea mea de om care accepta si insulte cand fac parte dintr-un argument. Adica, le mai dau la o parte si vad ce ramane. Si, daca esentialul imi este folositor, atunci acela e punctul de focus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Reactioneaza in mod inteligent si asta depinde de fiecare caz in parte. Nu exista A, B, C...

| D3I3 a răspuns:

Ce să-i spun. văd că nu ești modest rolling on the floor))
Nu cred că m-aș putea numi inteligentă, dar cel mai des răspund "vezi că nu te întrec pe tine".

| Nilsson explică (pentru D3I3):

"Nu cred că m-aș putea numi inteligentă"
Sa fim onesti, tuturor ne place sa credem ca suntem
Realist vorbind, nici eu nu prea cred asta despre mine, daca eram asa inteligent as fi excelat intr-un domeniu, doar cand ma uit nivelul mediu de pe TPU parca imi creste inima laughing

| D3I3 a răspuns (pentru Nilsson):

Cand ma uit la mine, la ce fac si la ce spun imi vine sa imi dau cu ceva in cap rolling on the floor)))

| Itanul a răspuns:

Daca ii raspunde la fel, nu mai este o persoana inteligenta.

| mlfz13 a răspuns:

Exista si varianta in care nu lasi 'netaxata' insulta si raspunzi folosind umorul in combinatie cu inteligenta rezultand ironia subtila.

| nimenisinimik a răspuns:

A evident, iti dovedesti superioritatea

| chichappens a răspuns:

Păi depinde din partea cui vine și cât de constructivă e. Normal că în cazul în care nu ai cu cine vorbi cel mai bine e să ignori, să nu îți pierzi timpul, nu de alta. Sunt momente în care trebuie să pui o anumită persoană la locul ei, să nu te lași călcat în picioare. Sunt momente în care persoana care aruncă insulta poate avea dreptate și s-ar merita o dezbatere mai amănunțită a subiectului. E incert. Cu un exemplu ar fi fost altă treabă happy

| Nilsson explică (pentru chichappens):

Intreb la modul general, daca predomina una din variante.

Cred ca fiecare varianta are cate un paradox.
Daca e A, atunci o persoana inteligenta se coboara la nivelul cuiva si isi pierde timpul cu certuri inutile?
Daca e B, iar pe parcurs iti dai seama ca te-a insultat fara motiv, nu ti-ai pierdut iar timpul cu un neica-nimeni?
Daca e C, nu pari slab in fata unui fraier si cei din jur spun ca nu ai avut replica s-au ca te temi, iar astfel iti scade prestigiul social?

Tu cum ai gestiona situatiile?

| chichappens a răspuns (pentru Nilsson):

Pot găsi atâtea idei. laughing
Dacă e A, cum am spus contează mult cui răspunde. Dar să spunem că răspunde unei persoane cu mult sub nivelul ei, da? Înseamnă că a făcut asta pentru că simțea o absolută nevoie de a răspunde înapoi. Asta mi se pare normal, mi se pare normal să avem anumite scăpări. Îndată ce răspunzi înseamnă că te-a iritat ceea ce s-a spus. Și decât să te abții, pentru că repet: persoana e deranjată în cazul de față altfel nu ar fi răspuns, mi se pare sănătos să exteriorizezi asta. Nu știu dacă e timp pierdut, într-un fel tot pentru tine o faci, pentru a te simți mai bine. Ăsta e un fel de a privi.
Dacă e B, ei și ce? Ai avut o curiozitate pe moment. Din nou, nu mi se pare o pierdere de timp. Dacă vrei să știi ceva, întrebi. De vreme ce întrebi, înseamnă că nu ai fost sigur de ceva. Persoana asta inteligentă de care spui nu cred că ar întreba fără un motiv bun. Decât să te fi întrebat ce a avut ăla, te-ai convins direct. Daar, nu știu cât de accurate va fi răspunsul său. Dacă îțî atrage atenția și te face să îi înțelegi și motivele ascunse pentru care a spus așa ceva.
Dacă e C, ei asta e cea mai bună. Odată ce tu ai o anumită părere despre tine, odată ce știi de ce ești capabil, cu ce,, zeus" te mai influențează părerea unei persoane care nici măcar nu se apropie de nivelul de persoană acceptabilă cu care să porți o convorbire. În cazul în care e genul ăsta de persoană! Cei din jur cred că și-au format și ei o anumită părere despre tine, care nu poate fi schimbată cu o asemenea întâmplare. Prestigiu social? Nicidecum. Ce grup social e ăla de te desconsideră pentru faptul că ignori o cauză menită să fie ignorată? Îți dai seama că doar o persoană ca cea cu care te cerți poate spune așa ceva. Nu au argumentele potrivite și atunci spun: Pfaah, ești laș! N-ai curaj să vii cu ceva înapoi, te-a făcut măi! Nu poți fi pe placul tuturor big grin Dar grupul social din care face parte persoana respectivă, persoanele de care se înconjoară nu va considera nici în 1000 de ani că persoana ar fi lașă, dat fiind faptul că înțeleg la rândul lor cum stă situația.
Heh, îmi place că ai întrebat happy

| chichappens a răspuns (pentru Nilsson):

Un lucru care mi se pare și mi se va părea întotdeauna corect e să faci lucruri pe care ți le asumi. Odată ce îți asumi înseamnă că ești hotărât. Odată ce ești hotărât îți mai poate schimba cineva părerea atât de ușor sau te deranjează ce spun restul? Dacă tu ai fost convins de faptul că asta trebuia să faci? Indiferent cât de mult ai gândit-o. Pot într-adevăr să apară argumente în contradictoriu, dar care să aibă o bază! Ce faci în momentul ăla? Înțelegi. Asculți cu calm și încerci să înțelegi. Lucrul a fost deja făcut, ți l-ai asumat. Și să spunem că ajungi la concluzia că ai greșit. Nu e absolut nimic în neregulă să recunoști asta! Contează cum abordezi situația, contează atitudinea ta la final happy

Răspuns utilizator avertizat
| Andrei20167 a răspuns:

Si eu sunt de acord cu B si C. Cel mai des eu aplic varianta C

| maxim60 a răspuns:

B