| aiam a întrebat:

Cum sa afli lungimea Ecuatorului daca noi stim ca de exemplu din Chisinau pina in Moskova sunt aproximativ 1325 de km iar diferenta este de o ora in fusul orar?

7 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

China este o tara destul de mare, si are doar o ora (e aceeasi ora peste tot). Logic ca nu exista o formula pentru ce vrei tu, luand ca variabiala fusul orar...

Si vezi ca la poli, trecerea dintr-un fus orar in altul se poate face din metru in metru.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ti-a placut calculul ala cu distanta Aswan-Alexandria si te-ai gandit sa faci unul nou. Acum nu se stie cu ce te-ai gandit sa inlocuiesti turnul din Alexandria, dar o sa gasesti tu ceva inalt. Sa speram ca o sa fie soare ca sa fie si umbra.

| Taduic a răspuns:

X-Ray, cadastru (nu tipul de cadastru care masoara terenul mosiei).

| Anca6991 a răspuns:

Nu prea ai cum sa afli o lungime exacta, orice ai masura, referitor la distante. Gandeste-te ca pamantul nu are o suprafata neteda si e practic imposibil sa ai niste repere si masuratori clare.

| Ioana0606 a răspuns:

Aici nu conteaza fusul orar. Nu e impartit chiar egal pe planeta. Si distanta de la Chisinau la Moscova nu e paralela cu Ecuatorul. Ai putea inmulti cu 24 ( cate fuse orare sunt pe planeta), dar iti da cam 31000 de km si ceva, pe cand lungimea Ecuatorului e de aproximativ 40.000 de km. Deci n-ai o solutie practica la problema asta.

| aiam explică (pentru Ioana0606):

Esti bravo numai ca nu conteaza daca distranta intre Chisinau si Moskova este paralela cu ecuatorul, dintr-un simplu motiv, lungimea pamintului la ecuator este aproximativa, ba chiar nu departe de la lungimea pamintului din alt unghi, deoarece un chilometru chiar pentru un asa pamint este ft ft mult, totusi daca esti pe aproape sau macar ai incercat vreau sa-ti spun o indrumare: c]te ore noi avem in genere, si tu nu ai nevoie de cifra 24 (pe aproape) (30 trebuie
)

| Mitărci_Deceneu_1999 a răspuns:

Cu ajutorul teoriei relativtatii a lui einstein e =mc^2