anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum se defineste umorul, din punct de vedere psihologic?

4 răspunsuri:
| bozo a răspuns:

Umorul este componenta unei relatari povestite, scrise sau vazute care determina rasul. In general persoanele carora li se povesteste se considera superioare, considera ca s-ar fi descurcat mai bine intr-o situatie asemenatoare si desconsidera actiunile personajelor. Rasul este o expresie a superioritatii si bucuriei. El poate fi determinat de asemenea de violenta, sadism, castig sau adrenalina.
Eu as defini umorul ca si componenta intelectuala a rasului.

| J7anine a răspuns:

N-am idee, dar cred ca umorul e arma oamenilor inteligenti. Ma rog, arma n-ar trebui sa fie prea violent, poate mai degraba unealta. In fine, imi place intrebarea. big grin

| petronela_4784 a răspuns:

Umorul este un mecanism de apararare, este rezultatul unei situatii traite ca traumatizanta si sunt scoase in evidenta doar aspectele placute, ironice.Nu vi s-a intamplat niciodata sa radeti pe seama unei situatii nu tocmai placute pentru voi in momentul desfasurarii acesteia? Mie da...si mai bine fac haz de necaz!

anonim_4396
| Anonim explică:

E o arma a unor oameni care sint obisnuiti sa respecte o anumita lege care spune ca; Cea mai mare victorie este acea cind cistigi fara lupta.