| Inferno a întrebat:

Cum se face ca indivizi ce au pretentia sa fie considerati oameni inteligenti,nu inteleg lucruri pe care altii, ce nu au aceasta pretentie le inteleg foarte usor?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Unul care e adept al lui Platon poate sa inteleaga cu greutate ca stiinta, asa cum e definita de Platon, nu este o definitie care se poate aplica stiintei moderne. Altii, care nu l-au studiat pe Platon, nici macar nu si-au pus problema asta, ei inteleg cel mai usor ca Platon nu avea dreptate in privinta stiintei adevarate.

22 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Vorbesti la modul general. Eu nu pot sa raspund nimic deoarece evenimentele care intra in descriptia ta sunt singulare.

De obicei neintelegerea dintre oamenii de rand si intelectuali este din cauza limbajului. Dar aceasta neintelegere se produce de fapt intre sisteme diferite.

| WR104 a răspuns:

Sunt unii increzuti care cred ca ei le stiu pe toate si daca nu inteleg ceva inseamna ca este gresit dar mai sunt si ceilalti care inteleg aproape tot dar in acelasi timp au inteliganta necesara pentru a intelege ca nu pot intelege chiar totul.
Cateodata e bine sa gansesti simplu, sa nu te supraevaluezi si asa ai mai multe sanse sa intelegi lucrurrile asa cum sunt si nu cum ai vrea tu sa fie.

| Kaℓi a răspuns:

Exista mai multe feluri de inteligenta, foarte rar o persoana isi poate dezvolta toate fatetele inteligentei in mod egal, astfel incat sa depaseasca media, pe fiecare segment. De exemplu, cineva cu un scor bun la inteligenta tehnologica (matematica, stiintifica, logica etc) poate sa aiba probleme de comunicare, adica o inteligenta lingvistica mai scazuta. Sau cineva cu aptitudini artistice deosebite, in muzica, arte vizuale etc, poate sa aiba o inteligenta interpersonala scazuta, adica sa fie lipsit de empatie, de intelegere a celorlalti. Si cam asa se intampla de obicei... oamenii isi canalizeaza energia spre domeniul in care au succes sau talent si raman poate deficitari la alte aspecte ale manifestarilor inteligentei. Din cauza asta, cred eu, e posibil ca un om simplu, dar cu aplicatie spre tehnica, poate sa inteleaga imediat cum functioneaza un aparat, dar un altul, genial intr-un domeniu fara legatura cu tehnica nu pricepe sub nicio forma. Sau un geniu in fizica sa nu se prinda cand cineva face o gluma. Suna ca naiba ce spun eu aici, dar sper sa intelegi "unde bat" laughing cred ca am probleme cu inteligenta lingvistica, ah? laughing

Inca ceva, am raspuns facand abstractie de cuvantul "pretentia" din intrebarea ta. Ca unii au pretentia sa fie considerati inteligenti, e fix problema lor...

| OctoberandApril a răspuns:

Daca vrei sa fii ponei nu inseamna ca si esti.Pe de-o parte asa sta si treaba cu inteligenta.
Pe de alta parte un om sanatos nu va intelege niciodata ceea ce vede sau simte un autist, cum poate un om inteligent nu va intelege niciodata actiunile unuia mai putin inteligent.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Nu întrebaţi, cât de deştepţi sunteţi, ci cum sunteţi inteligenţi. - Howard Gardner
Un test de inteligenţă îi arată unui om ce deştept ar fi fost dacă nu l-ar fi dat. - Laurence J. Peter

| CryChristiAN a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Adevarat si adevarat. Conteaza pana la urma doar sa-ti folosesti calitatile cu care Dumnezeu ne-a inzestrat.

| RAY a răspuns:

Foloseste la ceva inteligenta in viata? parerea mea scoala vietii ajuta, totul e sa produci banii asta e scopul, sensul vietii sa ai cat mai multi banii si sa descoperi cunoasterea, cand ai banii poti sasi permiti sasi cumperi o carte, si foarte multe

| Mădă0611 a răspuns:

Utilizator suspendat thinking

Unii "ie" prosti, altii se prostesc, altii privesc in alta directie.

| Inferno explică (pentru Mădă0611):

Dap,utilizator suspendat, e ultima daca cand mai imi pun mintea cu trollul acela, jigninu-l.
Sper ca acest raspuns adresat tie nu va fi considerat unul jignitor/vulgar sau irelevant.

| Delicacy a răspuns:

Când spui individ, deja nu mai intră în discuţie conceptul de "inteligenţă" sau de"personalitate". Individul are numai însuşiri pur biologice care îl ajută sa să adapteze la mediu, este un reprezentat al speciei în general.Noţiunea de individ este aplicabilă tuturor organismelor(micro şi macro).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand esti inteligent iti dai seama ca gresesti si perseverezi cu precautie, in schimb prostii nu realizeaza deoarece nu gandesc mult si nici nu vor sa accepte ca ei ar gresi, asa ca raman blocati pe aceleasi idei. Poate ca e vorba si de o doza de narcisism sau frustrare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii inteligenti nu au pretentia sa fie considerati inteligenti. Cei care au aceasta pretentie, se dau cine nu sunt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Majoritatea lumi nu isi observa defectele, mai ales cele intelectuale si asta-i face limitati, nu noi ne judecam ci alti ar trebui s-o faca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer iti spun,mi-a placut intrebarea ta,nu atat prin "inteligenta" ei, cat prin reactiile pe care le-a produs in randul celor care ti-au raspuns. Daca nu te straduiai sa o redactezi cu o anumita adresa, poate ca reuseam sa ne cunoastem mai bine interlocutorii.
Apropo, crezi ca inteligenta are legatura cu fermitatea?
Eu am retinut raspunsurile, ca sa stiu sa ma feresc de cei "inteligenti".

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns:

In functie de experientele prin care trecem in general pana in jurul varstei de 20 de ani, creierul se familiarizeaza cu unele activitati si aspecte ale vietii in maniera diferita de la om la om. de exemplu, daca pana la 20 de ani nu intelegi geometrie in spatiu in mod involuntar, la 40 de ani vei depune eforturi mari pentru a realiza sa privesti tridimensional unele desene, deoarece niciodata nu te-ai steaduit, iar creierul,, nu intelege'' de ce ar fi aceasta data diferita. sau, cineva care nu a avut in grupul de prieteni, ca tanar, o persoana cu,, probleme'' de orientare sexuala, la maturitatea deplina va vedea mai sceptic acele anumite persoane, fata de cei ce itneractioneaza sau au interactionat cu ele in scopul de a intelege si depasii diferentele. sau, desi multe fete si baieti sun fani Justin Bieber, eu, cu tot IQul meu de aprox. 140 tot nu inteleg de celaughing(same goes for 1D). INSA, daca cei ce ridica acele pretentii se ridica la nivelul dorit, atunci ei arata o naturala usuritate de a se adapta noilor situatii decat cei mai putin inteligenti. Ex.: O profesoara de engleza vs. gunoiera, pe tema sexualitatea ar trebui dezbatuta cu copii incepand cu varstele de 11-12 ani, profa ar reusi sa inteleaga mai usor decat gunoiera un numar redus de argumente pro acestei idei(asta, bineinteles, presupunand ca profa de engleza nu a terminat facultatea la Spiru Haret Frecventa Redusa si gunoiera e fost agent de vanzari sau cv de genu data afara in timpul restructurarilor; esantionul de femei dat ca exemplu este incadrat in aceeasi arie de varsta si nu are ca scop aducerea de afronturi nejustificate intr-una din parti). Asadar, ca raspuns la intrebarea ta, dupa ce ti-am dat exemple si explicatiile de rigoare inaintea si dupa acestea, afirm ca fie acele persoane mai putin inteligente sunt familiare cu lucrurile disputate decat cele inteligente, fie indivizii doar au pretentia sa fie considerati inteligenti, fara a se ridica la nivelul asteptarilortongue

| Tirri28 a răspuns:

Cred ca unii inteligenti mereu se arunca vrand sa obtina raspunsul complicandu-se inutil. Cei mai putin inteligenti se gandesc la metoda cea mai simpla si raspunsul lor este simplu si corect. Cei inteligenti fac greseala de a demonstra mai mult decat nu cunosc ei insasi cred.

| Inferno explică (pentru Tirri28):

Din contra, eu cred ca un om inteligenta are capacitatea de a da un raspuns scurt, clar si complex si sa acopere doar partea esentiala a problemei.
Oamenii nu prea inteligenti se pierd in detalii inutile, neputand face diferenta dintre subiectul principal si cel secundar.

| RAY a răspuns (pentru Inferno):

Invers un om inteligent va da un raspuns logic si simplu nu complex asa nu intelege nimeni poate doar el, stiinta inseamna simplititate nu complexitate

| RobiNBA a răspuns:

Cei care se considera inteligenti folosesc in proportie de 80% din creier. Iar cei ce nu sunt considerati inteligenti folosesc 20% din creier astfel capacitatea lor de recunoastere este foarte scazuta si recunoscuta foarte usor. happy

| Inferno explică (pentru RobiNBA):

In primul rand nu ai inteles intrebarea.
In al doilea rand omul foloseste peste 99% din creier, faptul ca ar folosi mai putin este un mit.
I

| RobiNBA a răspuns (pentru Inferno):

Dupa parerea mea doar Albert Eistein avea capacitatea sa foloseasca exagerat cea mai mult procent din creier ca sa gandeasca. Asta este opinia mea big grin Peace.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RobiNBA):

Einstein avea mai multi neuroni, creierul lui nu era mai mare decat unul normal. Nu are nici o legatura cu procentul din creier. And I think that Einstein is overrated.