| DorelSudoru a întrebat:

Cum va imaginati raiul sau iadul?(nu vreau descrierea din biblie sau oricare alte carti de orice religie)

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
24 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Dupa cum am spus si la raspunsul anterior, nu doresc sa-mi antrenez imaginatia. De ce as face-o pana la urma? Pai, pana la urma, din Biblie s-a aflat despre Rai si Iad. Raiul= binele, Iadul= raul. Deci, nu pot veni sa zic ca-i invers. Pot spune ca-i bine, dar cu alte cuvinte, pot spune ca-i rau, dar cu alte cuvinte. Care-i relevanta? Raspuns: Nu vreau sa -mi imaginez ceva despre ceea ce si-au imaginat altii, adica, Raiul si Iadul. De plasmuirile mintii omenesti sunt saturat.

| Razvan a răspuns:

Nici nu vreau sa ma gandesc.Eu cand o sa mor, vreau liniste. Un somn fara visuri. Sfarsitul show-ului

nony
| nony a răspuns:

Iadul e pe Pamant.Raiul ...dorm si-l visez.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Hmm
Eu mi le imaginez ca şi stări. Raiul mi-l imaginez ca şi o stare plăcută, de fericire, ca aceea când ştii că e cineva alături de tine sau senzaţia din seara unei zi reuşite din punct de vedere sufletesc.happy
În schimb, iadul mi-l imaginez ca şi o stare de angoasă foarte puternică amestecată cu o teamă nedefinită şi în final fără dreptul de a avea măcar speranţe.

| Dmonik a răspuns:

Fara sa-l intrebe cineva, in "Cartile si noaptea", Borges a raspuns la intrebarea asta, spunand ca isi imagineaza raiul sub forma unei biblioteci.
Nu mi-am imaginat raiul si iadul, cred ca el e o manifestare prezenta in viata noastra prin tot ceea ce traim.

| Laminin a răspuns:

Hei!
Raiul este locul meu vesnic pregatit de Dumnezeu! happy
Gbu :]

| Ady00pk a răspuns:

Chiar credeti ca religia e singura institutie care nu a fost atinsa de om? Cand vine vorba ce mancat *** si spus prostii religia e pe primul loc! Toate povestile si spusele din biserica s-au schimbat si reschimbat de mii de ori! Stiu, e greu de crezut si multi nu inteleg astahappy si stii de ce? Pentru ca vor sa se simta in siguranta! Dar eu nu incerc sa va fac sa va simtiti nesiguri! eu relatez adevarulhappy Multi nu pot suporta adevarul... putini gasesc calea spre adevar! Intotdeauna ni s-a spus ca suntem slabi, ca suntem neputinciosi... Dar nu este niciun motiv pentru care sa nu intelegem cu adevarat cine suntem, unde ne indreptam.Suntem niste fiinte puternice, frumoase, extraordinare! nu avem limita in a ceea ce putem face! trebuie doar sa avem curajul sa depasim bariera dupa care am fost tinuti atata vremehappy

| Cosovanu_Ioana_1996 a răspuns (pentru Ady00pk):

Tu ai erusit sa depasesti aceasta bariera?

| simf a răspuns:

Raiul - ca pe-o biblioteca, treci dintr-o incapare in alata, gaseti absolut tot ce-ti doresti. iadul - un loc fara carti, fara oameni compatibili mie, o plictiseala crunta si vesnica.

| florin1979 a răspuns:

Eu zic ca nu exista nici rai nici iad!

| magicianul19 a răspuns:

Iadul? raiul? ce sunt astea? crezi in ele? ai sa fi atins de ele. nu crezi nu ai sa fi atinse de ele. nimeni nu poate sti daca exista sau daca nu exista asa ceva. cine a fost in iad? cine a fost in rai? sa-mi spuna si mie. acestea se afla in mintea noastra si noi suntem ceea ce vrem. vrem sa fim in rai vom fi acolo sau vrem sa fim in iad vom fi acolo. aici nu este jocul cu alba neagra. raiul alb iadul negru. nu este locul unde dracu te ia in furca(iadul) pentru ca nimeni nu a fost acolo si s-a intors sa ne spuna. iadul, raiul se afla pe pamant. noi alegem ce frem sa fim.

| AfRodiTa_4919 a răspuns:

Cum sa ne imaginam ceva ce nu exista?

| Hannibal_8732 a răspuns:

Raiul e ceva mult mai frumos decat ne inchipuim noi pentru ca este intr-o alta dimensiune, deci nu ne putem imagina.
desprea iad nu ma intereseaza

| BigV a răspuns:

Nu exista asa ceva! Dumnezeu exista dar nu asa cum este descris de acest mare mijloc de control in masa, numit biserica!

| Cosovanu_Ioana_1996 a răspuns (pentru BigV):

Nu trebuie neaparat sa fi controlat de biserica ca sa crezi in viata de dincolo! Sunt unii oameni care fac cum spune biserica doar ca sa dea bine la ochi. NU trebuie sa ne laudam cu credinta noastra ci doar sa credem si totul va vaeni apoi de la sine

| BigV a răspuns:

Raiul = sa fii un mare om de afaceri prin America de Nord! Iad = sa traiesti in Romania!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca exista raiul as vrea sa fie asemenea lagunei albastre, un loc mirific, fara tehnologie moderna, fara blocuri, fara haus... iar iadul? nu mai e mult si cred ca va deveni insusi pamantul...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Iad, locul meu de tron. Rai? O poveste spusa copiilor sa fie cuminti.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Raiul este paradisul pentru care ne zbatem noi aici pe pamant!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu mi-le imaginez. le vad zilnic, pe pamant.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Raiul exista si iadul la fel, din pacate. E insa mai complicat. Ele sunt in primul rand stari de spirit.Atunci cand mori, sufletul se purifica si isi poate cantari faptele cu adevarat. Daca ai facut mult rau, sufletul isi va da seama dupa moarte si acel rau iti va sfasia inima.Asa ajungi in iad, cu starea de spirit.
Raiul e inversul a ceea ce-am zis.
Cat despre raspunsul la intrebare :


Daca vrei sa simti si sa vezi raiul du-te si roaga-te mult, mult, mult(TI-O SPUN DIN PROPRIA-MI EXPERIENTA PT. CA EU ASA AM FACUT SI NU STII CUM TE SIMTI. E CEVA EXTRAORDINAR)

Daca vrei sa vezi iadul fa chestii rele dar eu te sfatuiesc sa n-o faci!

| Sheiscrazy_5440 a răspuns:

Rai: locul in care te poti distra la maxim cu prietenii, unde gaseti mereu acadele cu cirese, si stai cu persoanele iubite
Iad: locul in care inebunesti de atata singuratate

| axxyloveyou a răspuns:

Raiul mi`l imaginez alaturi de persoana iubita...si eu pot spune ca sunt deja in rai.alaturi de el:X.in schimb iadul nu vreau sa mi`l imaginez...sad

| Cosovanu_Ioana_1996 a răspuns:

Viata de dincolo de moartea trupeasca este locul de unde-ti incepi adevarata viata pentru ca viata de dincolo este nedeterminata pe cand viata de pe pamant se incadreaza intr-o anumita periuada de timp.
Raiul este o lume a binelui si pentru ca acolo nu exista legile fizicii fie are o varianta a lui de rai. Raiul este locul unde dorintele tale prind culoare insa nu este doar un loc in care doar sa stai fara sa faci nimic, pentru ca te-ai plictisi o eternitate sa stai degeaba, nu? Probabil ca cei ajunsi in rai vor cobora pe pamnt sub formra unor ingeri nevazuti si-i vor ghida pe cei de pe pamant pe calea lui Dumnezeu.
Iadul este contrariul. Iadul este locul unde toate temerile se adeveresc. Nu cred ca neaparat este un iaz de foc ci mai degraba toate temerile tale. Iti ete frica de foc, foc vei primi, iti este frica sa fii singur singur vei fi, etc.
Insa stiu ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal pentru ca el este Tatal tuturor si va duce pe fiecare in locul unde se va integra. Nu poti sa duci un om plin de rautate in rai pentru ca va strica raiul(ii va influenta pe oamenii buni sa devina rai iar balanta binelui si raului se va strica), nici om bun in rai pentru ca va strica iadul si de aceea Dumnezeu cand trimite pe cineva in rai sai in iad ia decizia ca tuturor sa le fie bine. Dumnezeu ca Rege a universului are datoria de a pastra echilibrul dintre bine si rau.
Stiu ca am spus mai mult decat trebuie insa am simtit nevoia sa spun toate aceste lucruri.

Întrebări similare