| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cumva Nirvana este o stare sau un concept al vietii vesnice? Unii spun ca se poate ajunge la nirvana prin yoga altii spun ca alt concept! Eu m-am uitat la multe videoclipuri pe tema asta dar niciunul nu mi-a oferit informatii suficiente! Stie cineva aici informatii suplimentare sau imi poate spune vreun site sau canal de Youtube pe aceasta tema? Ce credeti voi despre nirvana sau yoga sau alte forme de meditatie? Te ajuta intr-adevar sa optii ce iti doresti sau este fals?

9 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

E un concept care exista in cateva religii, cele cu origine din India in principiu (budism, hinduism, jainism). Faza este ca exista mai multe explicatii, chiar si in interiorul aceleiasi religii. Dar in principiu, vei auzi cam trei variante:

- Nirvana e un fel de paradis in care merge sufletul dupa ce mori, acum cum e raiul la crestini. (de obicei pe asta o auzi de la cei care au "studiat" religiile, dar nu vin din Asia)
- Nirvana e o stare mentala in care nu mai esti afectat de emotii negative gen anxietate, depresie, furie etc. (pe asta o auzi de la cei cu orientari mai rationale/seculare, de exemplu Mayavadi sau Advaita)
- Nirvana reprezinta iesirea dintr-un ciclu infinit de renasteri. Toate religiile din zona aceea au ideea de renastere, iar Nirvana e un fel de etapa de dezvoltare spirituala pe care, daca o atingi, poti iesi din ciclul asta. In traducere, mori linistit si nu te mai reincarnezi. (asta e varianta sa zicem "oficiala")

| doctorandus a răspuns:

Nirvana nu e același lucru cu viata vesnica. E mai degraba stingere (dizolvare in neant) decat viata.

| gabicoo a răspuns:

Tu zici de Nirvana - Georgescu zice că l-au contactat ființe non-umane. Vă cunoașteți? laughing

| Cealalta a răspuns (pentru gabicoo):

laughing

| StrongHeart a răspuns (pentru gabicoo):

Nu e exclus. Georgescu a facut parte din masonerie.
E un document pe internet in care e prezent la prima mare adunare a masoneriei din Romania in 1993, la 'aprinderea lumanarilor'.

| StrongHeart a răspuns:

Din ce stiu eu, toate fiintele traiesc in Samsara. In Samsara exista foarte multa suferinta. Scopul final al tuturor oamenilor este sa scape de Samsara si sa devina una cu Universul dar asta poate dura foarte mult timp.
Intre timp suntem prinsi in tot felul de iluzii si vise care ne tin captivi aici. Exista oameni precum Gautama Siddartha care au scapat de ciclul vietii si al mortii. Dar e destul de greu sa vorbesti de eliberare cand avem in jur foarte multa suferinta si toti suntem prinsi in patimi de toate felurile.
Eliberarea incepe atunci cand realizezi ca toata suferinta vine din faptul ca avem prea multe dorinte.
E un proces extreeeem de lung, de ordinul trilioanelor de ani, dar intr-un final toti vom atinge Nirvana, fara exceptie, inclusiv Hitler.

| Seba2013 a răspuns:

Nirvana insemna Sanatatea. Pentru antici Sanatatea insemna nu doar tratarea corpului ci si a sufletului. Inainte sa apara Logosul exista Natura Caótica (vezi Geneza capitolul 1). Doar cand a aparut Logosul a impus Ordine in Natura Caótica. O natura Caótica nu se poate sustine pentru ca explodeaza. Doar o natura ordonata se poate sustine.

Toate lucrurile s-au FACUT prin Iisus. Prima data s-a CREAT (nu facut) pamantul si dupa aceea s-a Facut pamantul. Facut si Creat nu sunt tot acelasi lucru.

Ca daca spui ca pamantul a fost creat si facut de Dumnezeu spui ca el trebuie sa fie bun. Insa daca spui ca pamantul prima data a fost creat lasi spatiu sa spui ca el prima data a fost intuneric si Haos. Dupa aceea a fost Facut prin Iisus in sensul ca s-a ordonat conform unei Inteligente si Architect Bun. Cand citesti prima propozitie care spune ca: La inceput s-a Creat Pamantul. Aici te orpresti si faci punct. Dupa aceea nu mai vorbeste ca s-a Creat ci Facut in sensul de Ordonat.

Stoicii spun ca traim "conform naturii". Ei pleaca de la premisa ca in natura exista un logos Bun. Epicurii spun ca natura este rea insa ei pleaca de la premisa ca destinul este rau. Epicurii nu recunosc ca Stoicii ca Destinul/Providenta este buna. Este din cauza ca pleaca de la principiul de pamant fara logos iar Stoicii pleaca de la principiul de pamant prin Logos. Daca vrei sa studiezi mai mult citeste Homer pentru ca prin Tragedie el se refera la acest destin caotic. Treaba este ca aceste tragedii a lui Homer dispar atunci cand apare Logos in joc. Conform Bibliei lumea se afla intr-o Tragedie sau Intuneric pana la venirea lui Mesia.

Treaba este ca Sanatatea a fost CONFISCATA de clasa inalta a ateistililor si a protestantilor si a fost deplasata in concepte de astea de yoga.

Iar modernistii acestui concept de sanatate l-au asociat cu spitalul si cu materialismul.

De cate ori vezi ca se vorbeste despre sanatate i se asociaza o imagine cu un medic si o imagine cu ceva material. Cea spirituala au reductionato la zero. Si-au pastrat-o doar pentru clasa lor inalta.

Batranii din clasa inalta care iau pensie ca sa ne controleze au venit dupa mine sa imi spuna ca clasa lor inalta este amenintata de clasele medii si joase din cauza mea. Mi-au spus sa nu va mai vorbesc si sa fac pact cu ei. Le este frica ca tinerii de care le scapa de sub control si de pierderea puterii.
Serviciile Secrete Protestante vor sa spuna ca lumea se poate doar cu ei. Nu vor ca si voi cei de pe TPU sa simtiti ca puteti. Iar ateistii gen Mihai Neamtu vor sa spuna ca doar inteligentii trebuie sa aiba acces la informatii nu si voi de pe TPU. De aceea Mihai Neamtu si Oreste va vorbesc la badjocura pentru ca ei sunt cu elita nu cu voi. Mamele lor se afla in sistemul educativ sau in GRUPARI protestante unde intersul este sa stie doar gruparile lor nu si voi. Pe voi va considera animali si mancatori de seminte care nu vreti sa faceti pacte cu gruparile lor.

Lumea es controlata de niste batrani din Serviciul de Securitate. Toate religiile au in spate agentii de Securitate. Acestia nu o sa lase oamenii ca Seba2013 sa va invete ci clasa inalta din Serviciul de Securitate va simti ca isi pierd puterea si controlul. Din cauza lor nu mai stau pe TPU pentru ca au venit sa ma ameninte. Ne stiu telefoanele, unde mergem, ce facem pe TPU, controleaza toata piata pentru ca sunt propietari iar restul chiriasi. Peste astia cu plataformele se afla Serviciul Secret.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Bai ce de fraieri pe aici... Nirvana e o trupa rock

| Fabbiann a răspuns:

Dumnezeu e calea,Nu uita ca Dumnezeu te.a facut dupa chipul si asemanarea ta deci la randul tau poti fi un creator,un creator al lumii tale ma refer la felul cum percepi lumea, sa ai propria constiinta influentata numai de tine si nu de altii, sa traiesti dupa asteptarile tale altfel vei fi sclavul altor perceptii ce pot fi rele sau bune, GANDESTE PENTRU TINE, nirvana e o porcarie