|

Dacă apariția omului a fost un eveniment special și excepțional al evoluției, cum a fost posibil ca pe o planetă atât de mică să apară atâtea rase umane?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu a fost un eveniment special, doar ca ne place noua sa credem asta.

Oamenii au pornit din mesopotamia (Actual Iraq), in functie de zonele in care au emigrat au dezvoltat trasatori diferite. In africa au dezvoltat mai multa melamina in piele sa se protejeze de soara, in zonele nordice unde nu era atata soare au pierdut-o etc.

| a răspuns:

Pe mine ma uimeste altceva,cum se face ca nu exista alte speci din genul homo,cum se face ca au disparut toate,e foarte ciudat,acum despre specia noastra,fiecare rasa s-a adaptat unui anumit mediu, selectia naturala,sexuala,mutati genetice etc

dar,culmea e ca se mai gasesc triburi dar,toate apartin speciei noastre,e foarte ciudat,nu a fost un eveniment unic,inca tot nu inteleg cum a putut aparea viata doar o singura data si apoi sa evolueze pana i prezent,e foarte ciudat,adica din prima, de ce numai apare alte forme de viata, daca a aparut in acel mediu, sa fi seriosi azi sansele sa apara sunt de miliarde, miliarde, miliarde de ori mai mari ca acum 3, 8 miliarde de ani, e ciudat man, apropo iti recomand o carte http://www.elefant.ro/......89353.html

| a răspuns:

'Dacă apariția omului a fost un eveniment special și excepțional al evoluției' se exclude posibilitatea 'ca pe o planetă atât de mică să apară atâtea rase umane'?

| a răspuns:

Intrebare de copil de clasa a 6-a. Pentru ca de ce nu? Terminati cu prostiile ma, nu va mai stresati aiurea, nu stim nimic si probabil nu vom stii nimic multi ani de acum incolo, traiti-va viata cum vreti ca doar e scurta.

| a răspuns (pentru Frank51):

Vorbesti parcă de pe poziţia unui tată de familie care îşi ceartă copiii: 'terminaţi, mă, cu prostiile astea'. De ce? E vorba aici de înclinaţiile fiecăruia. Unul are înclinaţii spre poezie, altul spre muzică, altul spre pictură, iar altul spre...filosofie. Nu e nimic în neregulă. Nu sunt prostii.

| a răspuns (pentru sabin89):

Si mie imi place filozofia, dar probabil in alt mod. Nu am interzis sa faca ce ii place, i-am dat un sfat prietenesc sa nu puna intrebari inutile, ci mai degraba unele care il vor ajuta. Spre exemplu de ce totul este atat de perfect in univers cand la inceput a fost o explozie, practic de la un dezastru a ajuns sa fie perfectiune. big grin La intrebari de genul ai ce sa raspuzi(pentru ca implica fizica), dar la asta in opinia mea nu.

| a răspuns (pentru Frank51):

într-adevăr, unele întrebări filosofice merită să reflectăm la ele si să avem schimburi de idei cu alţii, chiar dacă este evident faptul că nu avem răspuns la ele; cum ai zis si tu cu asta, cum s-a ajuns la perfecţiune pornind de la dezordinea provocată de o...hai să nu-i zic explozie, că mă vor urechea unii, că cică n-a fost explozie; mî rog, ce-o fi fost. Sau, cum am întrebat eu despre timp - era clar că nimeni nu are răspunsul în mânecă, dar asta nu înseamnă că nu merită gândit asupra acestei probleme; sau a altora ca ea.

| a răspuns:

S-au adaptat oamenii la alte climate si conditii de trai. Negrii au mai multa melanina in piele ca sa reziste la temperaturi mai mari. De chinezi nu sunt sigur pe baza la ce scrie pe net.

| a răspuns:

Aparitia omului nu a fost nici speciala nici exceptionala, nu inteleg de unde ai luat asta. Nu te flata, aparitia omului a fost la fel ca aparitia oricarei noi specii.
Multe specii au mai multe rase: feline, caini, girafe. De ce nu si oamenii?