|

Daca ar fi posibil, avand ca scop crearea individului ideal si a succesului, ce ati alege, sa interveniti asupra trecutului facand modificarile necesare, sau sa va modelati singuri viitorul? (Nu ma refer la a experimenta viata ca sa atingi scopul, ci programezi,,, hocus, pocus" si astepti ca obiectivul dorit sa se realizeze.)
Pace

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Pace. Așa termini. Ca să îți ce poți face.
Să nu faci greșeala să programezi utopii.
Pacea este o utopie.
Să intervii asupra trecutului este imposibil. Utopie.
Crearea individului ideal. Utopie.
Crearea succesului cu un plan, program, algoritm. Utopie.
Deci fiindcă propui să gândesc utopii, nu pot să îți răspund.
Astfel dacă umbli după utopii, nu găsești nimic.

| a răspuns:

Nu aș interveni la trecutul meu, chiar dacă aș avea succes după, pentru că se numește trișat.

| a răspuns:

Nu as mai merge innapoi in trecut chiar daca am facut greseli sa le modific ar trebui sa retraiesc anumite situatii si nu as dori ca mi-ar produce durere, mai bine as alege sa-mi modelez singur viitorul.Caci daca ar trebui sa intervin asupra trecutului fara sa ma doara ar trebui sa merg foarte departe pana la varsta de 25 de ani si atunci as putea cu mintea mea de acum sa fac cele mai bune alegeri.

| a răspuns (pentru Laura1962):

Dar nu totusi nu as alege modificarea trecutului e buna asa cum a fost.Cu greseli cu tot.

| a răspuns (pentru Laura1962):

Superhappy

| a răspuns:

E destul de greu de definit ce înseamnă succes sau ideal, pentru unii pot avea conotații diametral opuse.
Considerăm că e ceva pozitiv totuși.
Oricât aș încerca să îmi imaginez călătoria în timp, tot îmi vine în minte replica profesorului Hulk din Endgame:
"If you travel back into your own past, that destination becomes your future, and your former present becomes the past, which can't now be changed by your new future." happy

Deci cum călătoria în timp iese din discuție, tot ce putem face este să ne modelăm viitorul în baza deciziilor din prezent, iar cele mai bune decizii le putem lua când nu repetăm aceleași greșeli și învățăm din trecutul altora.

| a răspuns:

Aici cred ca depinde de varsta individului. Pentru scopul precizat de tine, la varsta mea, as alege modelarea viitorului. Asa, degeaba as interveni in trecut, unde nu consider ca am mult de modificat (cel putin din punctul meu de vedere am facut alegerile potrivite pana acum), iar apoi sa gresesc in viitor. Nu as avea succesul 'asigurat' decat programand viitorul. Daca ar ramame la intamplare, ar depinde in continuare de mai multi factori, deci nu ar fi 100% sigur.

Pe de alta parte, avand aceste 2 posibilitati, as alege-o pe a 3-a: sa nu intervin nici in trecut, nici in viitor, ci doar acolo unde pot si acum: in prezent. big grin

| a răspuns:

Programarea nu ar transforma societatea intrúna de caste mai absolute si mai absurde decat cele din India antica?
'Omul ideal' programat moral stiam ca a fost incercat de vikingi si nazisti. cu rezultate pe care nu le vrea nimeni. Si ce folos sa iti atingi un scop, fara sa experimentezi, sa traiesti atingerea lui?
Ai fi un robotel, tu, cu scopul acela.
Nu as alege nimic, dintró utopie, s.ar naste o distopie.
Pace. happy

| a răspuns:

Pai, intrebarea ta este SF-ista daca am ca scop sa devin un om de succes si am si posibilitatea sa intervin in trecutul meu, atunci, clar, intervin in trecut pentru a avea mai mult timp sa ma dezvolt ca persoana pentru a atinge succesul cat mai repede cu putinta. De ce sa incerc acum si sa risc sa mor incercand, cand am posibilitatea de a calatori in timp?

Dar daca pui problema ce as face acum cand scopul meu nu este succesul, ei, bine, cred ca as programa unele chestii in trecut, dar nu pentru a atinge succes, ci mai mult pentru a ma feri pe cat posibil de ratare in viata laughing. La mine nu se pune problema de a fi perfect, ci de a nu fi inutil rolling on the floor.

| a răspuns:

Cheia succesului din viitor sta in trecut. Ala cu 3 clase se crede interlop dar libertatea si actiunile lui sunt administrate de cei cu scoala.
Sentimentele de azi ale unei persoane sunt in functie de dezamagirile din trecut.
Este usor sa aproximezi viitorul unui om daca ii cunosti trecutul

| a răspuns:

Cei mai multi am alege schimbarea unor decizii din trecut. Si nu neaparat ca ar fi fost greseli, cumva ai invatat ceva din ele. Dar poate pur si simplu constati ca nu voiai sa irosesti prea mult timp intr-o directie (sau persoana).
In rest, mai bine ne concentram asupra viitorului facand decizii tot mai bune.

| a răspuns:

Invatand lectiile din trecut ai invatat ceva despre tine ..decat sa te intorci in trecut ca prin magie si sa rezolvi situatii foarte repede.Asa gandidu-ma si eu am ramas blocata o perioada in trecut cu regrete dar mi-am dat seama ca greselile au fost ok si as alege sa ma modelez singura