| SingleForOne a întrebat:

Daca sindromul Stockholm este atunci cand victima se simte atrasa de agresor, atunci cum se numeste acel moment cand o victima aflata in pericol este "salvata" de catre cineva?

Un barbat (A) planuieste cu un prieten (C) sa agreseze o doamna (B) pe ascuns. Prietenul (C) agreseaza doamna (B), iar (A) apare eroic pentru a salva doamna, iar aceasta se indragosteste de (A).

Persoana (B) se afla intr-un sindrom?
Dar persoana (A)?
Dar persoana (C) care mereu va ajuta prietenul (A), la bine si la rau?
Va rog, raspunsuri din punct de vedere psihologic.

3 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Ai planuri ca să faci pe vreuna să se îndrăgostească de tine? laughing
Tu ai prezentat o ipotetică situație, nu un sindrom. Ca să nu mai zic că sindromul Stockholm este rar și apare la 8% din victime. Deci nu căuta formule „magice".

| Apokales a răspuns:

Este mai mult o lege a reciprocitatii. Ma ajuti, te ajut. Eu il bat pe ala, tu dai niste 3. 14zda (te-ai prins?winking ).

| AnaNoa a răspuns:

Pai tot ce pot spune este că persoana B nu e neapărat într-un sindrom ea primește un fel de sentiment de siguranță fals în acel moment, persoana A și C deopotrivă au o gândire narcisista și destul de periculoasă, au un mod de atașament toxic din punctul meu de vedere, acestea pot fii și datorită unor evenimente din copilărie care au dus la acest gen de atașament. Țin să specific că nu e un sfat psihologic, cu toate că mă interesează mult psihologia și percepția creierului uman, dar nu sunt experta in domeniu