| ZuAgain a întrebat:

Darwin sau Iisus
voi ce parere aveti
ce insemna pentru voi stiinta? dar religia?

Răspuns Câştigător
| Duhovnicul a răspuns:

Stiinta - o unealta foarte utila pentru a explica lumea in care traim, ne ajuta sa progresam.
Religia - o prostie inventata de omul primitiv, care din lipsa unor informatii despre originea universului si a vietii si din aroganta ca tot acest imens cosmos a fost creat special numai si numai pentru fitele si pretentiile noastre imbecile, a ales sa creada in aceste superstitii si mituri ridicole pentru a manipula, discrimina si indoctrina omenirea si a suprima libertatea de constiinta si gandire.
Sa ne uitam acum la avantaje si dezavantaje :
Religia mereu a stat in calea ratiunii si a fost o piedica pentru stiinta, cateva exemple in care religia s-a opus stiintei sunt :
- ingineria genetica ( clonarea )
- explorarea universului
- experimentul de la Geneva
Religia,
avantaje : utila pentru manipularea persoanelor cu IQ sub mediu, buna sursa de a face bani ( vezi popii cu vile, masini si tehnologie performanta )
dezavantaje :
-a cauzat prea multe razboaie, conflicte si prejudecati de-a lungul secolelor incluzand cruciadele, inchizitia, promovarea sclaviei, persecutarea homosexualilor, subjugarea femeilor, terorismul religios etc.
- religia si biserica ( ex. BOR la noi ) isi baga nasul in treburi care nu ar trebui cum ar fi : dreptul femeii de a face avort, folosirea anti-conceptionalelor, masturbarea, legalizarea prostitutiei...

18 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Darwin + stiinta.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Bine mersi cu amandoua.

@Gospell

Nulla regula sine exception. Evolutionistii dau ca exemplu mii de specii pentru a indica evolutia, creationistii gasesc cateva exceptii. Geologii confirma ca straturile geologice sunt distribuite unitar pe tot Pamantul, creationistii gasesc cateva pesteri cu amalgam de fosile. Recomand si eu documentarul respectiv, impreuna cu documentarele de pe Animal Planet. Tabloul e complet: evolutie generala plus inevitabilele exceptii.

| Razvan a răspuns:

De acord in mare masura cu colegul de cazan @Teddysmug
Tind mai mult spre stiinta si mai putin spre religie.Nu am nicio problema cu cei care cred cu adevarat in Dumnezeu, e o alegere personala pana la urma si eu sunt nimeni ca sa ii judec.Sunt o persoana realista care urmareste dovezi fizice, demonstrate si acceptate de lumea stiintifica.Ar fi o placere sa studiez istoria religilor, nu numai pentru mine si pentru toti copii.Ni se spune ca avem cea mai "pura" religie si asta automat instiga la ingamfare si discriminare fata de alte religii.Ca esti crestin nu e o mandrie.Sa fi credincios, este.Ci cei care sunt nu fac propaganda din asta.Cinste lorwinking

| PhaseMorphXR a răspuns:

Chuck Norris

| PhaseMorphXR a răspuns:

"@Floatilla ai rasp de-ampulea"

Serios?!?!? :O :O

| Maximus a răspuns:

Stiinta pentru mine inseamna puterea rationalizarii pe cat mai logic posibil a evolutiei lucrurilor fiind acestea purtatoare sau nu de viata, pe cand religia, mai bine spus credinta in ceva superior ordinii firesti insemnand speranta ca undeva in univers exista ceva/cineva care poate rationaliza, constientiza mult mai profund decat omenirea!

| Gospell a răspuns:

1. Iisus
2. Pentru mine religia este mai presus de stiinta. De ce? pentru ca asa -zisa stiinta care promoveaza evolutia animalelor are la baza numai minciuni (exista un proverb: O minciuna spusa de 1000 de ori se transforma in "adevar") Acum ma vei intreba de ce zic ca evolutia este o minciuna... Iar eu iti voi spune ca am incredere in Biblie...Insa tu ma vei intreba de ce am incredere intr-o "oarecare" carte iar eu iti voi recomanda sa te uiti la documentarul : Incredible creatures that defy the evolution.

| Gospell a răspuns:

In plus, pe langa "incredible creatures that defy the evlution" recomand tuturor documentarul : Descifrand misterul vietii. Il gasiti pe youtube tradus in limba romana.

| Rayyy a răspuns:

Va rog sa nu ma judecati dupa ce cititi raspunsul meu.

Personal, cred in ambele.
Sunt de acord cu Darwin si cu teoria lor si sustin faptul ca la inceput am semanat sau poate chiar am si fost maimute.
Si da, cred si in Dumnezeu. Dar nu in Dumnezeul pe care il promoveaza biserica, intrucat de-a lungul timpului biserica a facut foarte mult rau si a judecat si s-a indoit de multe lucruri care mai apoi s-au dovedit adevarate.
Inteleg ca la vremea aceea ei nu aveau parte de posibilitatile de astazi, insa mi-am schimbat parerea fata de biserica datorita aceste lucruri.

Si nu vreau sa ma intelegeti gresit, chiar cred in Dumnezeu si imi spun rugaciunile, insa nu in cel in care ne impune Biserica sa credem happy

| mgtow a răspuns:

Religia e ceva sfant ceva care ne indruma catre bine si sa fim oameni nu animale, Stiinta e ceva care din calcule realizate sa-u demonstrat diferite filozofii si chestii ca motorul cu abur de exemplu

Răspuns utilizator avertizat
| noreligion a răspuns:

Vazand raspunsurile pe care le-am primit la intrebarile puse de mine, nu ma mira faptul ca romanii cred, intr-un procentaj de 50%, ca soarele se invarte in jurul pamantului.Religia este bullshit!

| FreakyFred a răspuns:

(ma mir ca thealchemist sau apache n-au raspuns inca) Tind sa cred in teoria lui Darwin pentru ca nu sunt adeptul "SF-ului". Stiinta si religia nu s-au impacat si probabil ca nu se vor impaca niciodata. Nu trebuie neaparat sa ne impartim in tabere. Ar trebuie doar sa invatam sa respectam fiecare parere. Sper ca nu va mai izbucni un alt razboi pe tema asta, asa cum au fost inainte happy

| rin a răspuns:

Eu nu cred în niciuna dintre teorii. teoria creaționistă sună imposibil dintr-o grămadă de motive și Biblia este o carte al naibii de contradictorie, care ar trebui să rămână la stadiul de carte. ficțiune.
profesoara mea de religie spunea că oamenii consideră greșit că știința și religia sunt lucruri diferite. într-un fel țin să o aprob pentru că ambele încearcă să explice lumea. diferența e că religia încearcă să controleze, iar știința permite multe lucruri. la fel ca Ray, nici eu nu cred în Dumnezeul acceptat de creștinism ori alte religii. Dumnezeu n-ar trebui amestecat în lumea asta așa cum ni-l îndeasă Biserica pe gât cu fiecare ocazie, ca să nu vorbesc despre toate lucrurile făcute în numele unui zeu imposibil.
Camionagiul spunea că religia e ceva sfânt, care ne îndrumă spre a fi oameni. a văzut cineva cum funcționează o biserică? înghesuială, oameni care te privesc urât, oameni care privesc în gol, cerșetori, ipocriți care se duc acolo de ochii lumii, preoți care cer bani și tot așa. poate nu e așa peste tot, dar la noi în țară religia e ceva care încearcă să ne transforme în sclavi.

| Fallen1Angel a răspuns:

Mda Darwin...am evoluat din praf, din nimic nu iese nimic ma,
nu ti-e clar ca ceva ne-a creat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amandoua inseamna foarte mult.pentru credinta ne-a dat Dumnezeu inima si constiinta.pentru stiinta ne-a dat creer.pentru respirat plamani.imi pare rau ca nu ne-a lasat la alegere; ori plamani pentru aer curat, ori o soba in piept si un cos in cap, pentru fum. dar asta e.stia el ce face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iisus.
Dupa mine, stiinta progreseaza fara complexe de superioritate sau de inferioritate, fara tubuuri sau interdictii, fara ''a priori'' sau dogmatism. In acelasi timp, ea nu este infailibila si nu are imobilismul certitudinilor; ea este amorala, asa cum este si natura.
Iar religia ofera sens in viata sociala, sau poate fi definita ca un sistem de credinte si ritualuri impartasite care sunt preocupate de taramul sacrului. Si, ca atare, exista intr-o oarecare forma in toate societatile. In particular, ea rezolva problemele vietii si ale mortii, descrie felul de viata pe care oamenii trebuie sa-l duca - scopul lor in viata - si explica ce li se intampla dupa ce mor. Deci, religia este, esentialmente, singura institutie sociala care incearca sa rezolve aceste probleme importante. Cu toate astea, ea ofera multor oameni sprijinul afectiv si psihologic de care au nevoie ca sa supravietuiasca intr-o lume complexa si nesigura. Pe timp de criza, cum este moartea cuiva apropiat, ea este deosebit de utila; sugereaza un oarecare scop in a muri si ofera un asamblu de practici rituale pentru doliu (''priveghiul'' la crestini sau ''siva'' la evrei, de pilda) care usureaza suferinta supravietuitorilor. Deci ea se refera la sfera sacra a experientei umane. Dar ceea ce este considerat sacru este construit social.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Floatilla ai rasp de-ampulea

Întrebări similare