Pentru ca renuntam de timpuriu la lupta cu viata.Ca sa fii un om mai bun trebuie sa afli mai intai sa constientizezi ce e raul.Ca sa fii fericit e musai sa inveti ceva din momentele de tristete.Si asa mai departe.Toata viata noastra suntem condamnati sa osclilam intre antonime si cum calea spre autodistrugere e cea mai la indemana, ajungem la rezultatul din zilele noastre
Suntem atat de diferiti incat e imposibil de numarat sau de aproximat oamenii care se lupta sa atinga anumite virtuti si cei care se multumesc doar cu privitul
Pentru ca mintea umana e un mecanism mai complex. Ea nu functioneaza dupa nici un algoritm, dupa nici o regula. Difera de la individ la individ si nu poti generaliza niciodata.
Lumea materiala poti sa spui ca functioneaza dupa logaritmul despre care vorbesti. Se dezvolta in fiecare zi. Noi tehnologii, noi facilitati, noi inventii, noi descoperiri. Din pacate dezvoltarea aceasta este invers proportionala cu starea mentala a oamenilor. Cu cat tehnologia avanseaza mai mult, omul ajunge sa depinda de ea excesiv si uita sa traiasca, lasa gandirea in seama calculatorului si uita ce e important. Uita ca in viata conteaza mai intai lucrurile nemateriale si apoi cele materiale.
Suntem sortiti pierzaniei.
Ai dreptate, majoritatea persoanelor se multumesc cu putin, depinde de capacitatea fizica si mentala a fiecarei persoane de a-si alege modul de viata
Amintindu-mi de anumite intamplari am senzatia ca parca totul merge bine pana la un apogeu, dupa care incepe sa se duca in jos.
Fiindca mai intervine foarte des si neprevazutul care schimba aproape intotdeauna acest algoritm.
Sunt foarte convins ca exista oameni care evolueaza strict pozitiv, poate resusesc sa isi controleze progresul sau poate doar sunt foarte norocosi.
Omul se crede "stapin". Omul se crede cel mai puternic.Omul se crede invincibil. dar de fapt ce este OMUL? Suntem la capatul drumului, a disparut si ultima"farima"de respect dintre noi-fiecare se lupta pentru interesul propriu; exact ca un animal.
Acesta este genul de intrebare la care multe generatii de oameni n-au fost in stare sa raspunda. Deocamdata, chestiunea ramane inca in studiu, din pacate.